"Red" bits & "Green" bits... Όλα τα bits δεν είναι ίδια!

Έχουν δημοσιευτεί 21 Απριλίου 07 07:40 μμ | KelMan 

Ο τίτλος δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το κόκκινο και το πράσινο χρησιμοποιούνται για να χαρακτηρίσουν τον ρόλο που παίζει κάθε assembly στο οικοδόμημα του .NET Framework.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, ξεκινήσαμε από το .ΝΕΤ Framework 1.0, μετά ήρθε το .ΝΕΤ Framework 1.1 και κατόπιν το .ΝΕΤ Framework 2.0. Το 1.1 αντικατέστησε το 1.0 ενώ το 2.0 μπορεί να τρέχει παράλληλα με το 1.1. Μετέπειτα, με τα Windows Vista, ήρθε το 3.0 που ουσιαστικά είναι επιπρόσθετα assemblies τα οποία συμπληρώνουν αυτά του 2.0, καθώς τo 3.0 χρειάζεται το 2.0 και δεν είναι "αυτόνομο". Σε λίγο (ή σε πολύ... ποιός να ξέρει...), όταν το Visual Studio "Orcas" βγει σε παραγωγή, θα έρθει το .ΝΕΤ Framework 3.5 το οποίο όμως θα κάθεται πάνω στο 3.0.

Και εδώ είναι που προκύπτει ένα πρόβλημα... Καθώς το 3.5 θα βασίζεται πάνω στο 3.0 είναι αναγκαίο να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός συμβατότητας ώστε οι εφαρμογές που φτιάχτηκαν πάνω στο 3.0 να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν τρέξουν στο 3.5. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί θα γλυτώσει πολύ κόσμο και πολλές εταιρείες από διάφορα προβλήματα support. Όμως συνεπάγεται και κάποιες δυσάρεστες συνέπειες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε Service Packs μέχρι να κυκλοφορήσει το "Orcas" καθώς η ομάδα του "Orcas" δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένη έκδοση .ΝΕΤ Framework, την 3.0 των Windows Vista.

Η ομάδα του Soma Somasegar έχει καθορίσει ένα μοντέλο που το έχει ονομάσει "Red and Green". Σύμφωνα με αυτό, ότι assembly έχει γίνει ήδη release (WPF, WCF, WF και .NET Framework 2.0) χαρακτηρίζεται ως "Red" ενώ όλες οι νέες προσθήκες από assemblies ως "Green". Στόχος τους είναι να πειράζουν όσο το δυνατόν λιγότερο τα Red assemblies και τα κύρια νέα χαρακτηριστικά να εισαχθούν ως "Green" assemblies ώστε να εξασφαλισθεί η συμβατότητα των γραμμένων εφαρμογών. Ο χρόνος θα δείξει αν θα καταφέρουν να το πετύχουν. Εσείς στο μεταξύ, μπορείτε πλέον να αντιληφθείτε πότε και αν θα διορθωθεί εκείνο το bug που υποβάλατε στο http://support.microsoft.com/ και σας έχει βγάλει την πίστη...

Για περισσότερα περί του "Red and Green", ρίξτε μια ματιά σε αυτό εδώ: http://blogs.msdn.com/somasegar/archive/2006/05/18/601354.aspx

Δημοσίευση στην κατηγορία:

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια
Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές