08 Σεπτεμβρίου 2006

INTERLUDE: Το απόλυτο developer chain letter.

Επιθυμούμε πάντα περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Εχουμε χάσει το νόημα της ζωής και της πραγματικής ευχαρίστησης. Δεν ικανοποιούμαστε παρά μόνο όταν αποκτούμε! Συγκεντρώνουμε, μαζεύουμε, αποθηκεύουμε, χωρις να λογαριάζουμε τι θυσιάζουμε για πράγματα τα οποία τελικά δεν ευχαριστιόμαστε. Καταδικασμένοι στο αέναο κυνήγι αυτό, ξεχνούμε το σκοπό μας. Ποιός γνωρίζει τα γεμάτα νόημα λόγια του μεγάλου σύγχρονου φιλόσοφου Β. Θύρα, οπου μέσα σε μερικές λέξεις μας μεταφέρει το πραγματικό νόημα της ολοκλήρωσης; Χωρίς αυτά είμαστε χαμένοι, σε μια τόσο ανήλεη εποχή. Χωρίς σκοπό. Παραδομένοι σε υπερβολές, ξεχνούμε τη χαρά της δημιουργίας. Μοιράζομαι μαζί σας τα σοφά αυτά λόγια ως ταπεινός αγγελιαφόρος, ελπίζοντας να αγγίξουν την καρδιά σας και να σας κάνουν να απαρνηθείτε τη συνεχή αγωνιώδη και άσκοπη αναζήτηση ακόμα περισσότερων αγαθών που τελικά δεν θα σας κάνουν καλύτερους:

"640k SHOULD BE ENOUGH FOR EVERYBODY"


Στείλτε αυτό το απόσταγμα σοφίας σε 1024 άτομα που γνωρίζετε μέσα στα επόμενα 65535 λεπτά. Αν το κάνετε, θα κερδίσετε ευημερία, πνευματική ολοκλήρωση και κατανοητά compiler messages.

Ο κ. Αδιάφορος Απαπαπίδης έλαβε αυτό το γράμμα και αδιαφόρησε επιδεικτικά πατώντας shift-delete. Την επόμενη εβδομάδα η εταιρία του του ανέθεσε να υλοποιήσει μόνος του ένα σύστημα e-procurement σε perl. Σήμερα είναι άνεργος και εξασφαλίζει τα προς το ζειν κάνοντας customize παλιές εγκαταστάσεις λογιστικών πακέτων σε DOS.

O κ. Ζαμανφού Δενπιστεύογλου διάβασε αυτά τα σοφά λόγια και γέλασε περιπαικτικά. Στη συνέχεια έστειλε το γράμμα σε 1023 μόνο άτομα. Την ίδια μέρα η κόρη του του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να γίνει Hardcore Java Developer και έφυγε από το σπίτι προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο κ. Δενπιστεύογλου βρίσκεται σήμερα έγκλειστος σε ίδρυμα Απεξάρτησης Από Τις Καταστροφικές Προς Το Solaris Τάσεις, και δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η κ. Βαριεστημένη Καρεκλοκενταύρου διάβασε το γράμμα αυτό και δεν κατάλαβε την πραγματική του πρόθεση, μια και τα Αγγλικά της ήταν φτωχά. Το έστειλε υπηρεσιακά στον προϊστάμενό της και το ξέχασε. Τον επόμενο μήνα καταδικάστηκε σε σεμινάρια SAP εκτός ωραρίου εργασίας, χωρίς επιπλέον αμοιβή, στα Γερμανικά. Σήμερα είναι προϊσταμένη τμήματος μηχανογράφησης σε μεγάλο οργανισμό, αλλα νομίζετε οτι αυτό είναι καλό; Από τότε αναγκάστηκε να ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Από την άλλη μεριά, ο κ. Πιστούλης Κοροϊδάκης κατάλαβε την πραγματική αξία του ρητού και απέστειλε το γράμμα αυτό σε 32768 άτομα. Ο κ. Κοροϊδάκης, σήμερα, μετά τον έρανο που για κάποιο περίεργο και θαυματουργό λόγο πραγματοποίησαν οι παραλήπτες των γραμμάτων για να του δείξουν οτι μια μόνο συμβουλη αρκεί καιδενθελουναλληευχαριστουμεπολυ, πραγματοποιεί επενδύσεις σε διεθνή χρηματιστήρια.

Η κ. Αβουλη Οτιπείτε διάβασε με μεγάλη προσοχή το ρητό και αποφάσισε να το στείλει στο upper management όλων των εταιριών με τις οποίες διατηρούσε επαφές. Προσελήφθη στη θέση της διευθύντριας μηχανογράφησης σε μεγάλο πολυεθνικό κολοσσό, δεδομένου οτι εθεωρήθη η πλεον ταλαντούχα στις διαδικασίες μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Μοιραστείτε αυτή τη σοφία με άλλους. Ισως αύριο η τύχη να χτυπήσει και τη δική σας πόρτα.

Δείτε τον κατάλογο των δημοσιεύσεων

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License.

 

 

 

Δημοσίευση στην κατηγορία:
 

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# astrolabos said:
[quote]Από τότε αναγκάστηκε να ΔΟΥΛΕΥΕΙ.[/quote]

Έγραψες μεγάλε :D
08 Σεπτεμβρίου 06 at 11:02 μμ
# Dimitris said:
To exo xanadei arketes fores auto to minima kai pisteuo pos einai i ppria tis epoxis kai tha perasei.
Stin tileorasi me kapoies ilithies ekpompes p.x. kous kous ekmetaleuontai tin orexi gia koutsompolio pou exoun kapioi amialoi kai kerdizoun tiletheasi. To idio einai kai auto me ti moni diafora oti edo ekmetaleuontai tin prokatalipsi.
Oso gia ta paradeigmata m thimizei autes tis diafimiseis pou sou lene me imiapasxolisi 1500 to mina kai meta sou lene o kyrios Pipas Tsimpoukis ebgale auto to minima 3000 euro ... ena xeirokrotima parakalo sto kirio Pipa. KAI ESY MPOREIS (MALAKA)

15 Σεπτεμβρίου 06 at 12:25 μμ
# thrylos said:
Καλά λες Δημητρη.
Σπάνιες είναι οι νόμιμες δουλειές που δίνουν τόσα πολλά με ημιαπασχόληση και πάλι όχι εγγυημένα.
ΠΧ υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις part-time πωλητών πιστοτικών καρτών που βγάζουν bonus 1000-2000 ευρώ.

16 Σεπτεμβρίου 06 at 10:40 μμ
# Excelsior said:
"Καταστροφικές Προς Το Solaris Τάσεις" :-)
Όχι ρε παιδιά... Μια χαρά UNIXάκι είναι το Solaris!

Σκέφτηκες αν καινούργιος σου cluster με τους 50 UltraSparc σηκώνει τα Windows Vista που σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις? (Βεβαια, με λίγο overclocking κάτι να μπορεί να γίνει...)

Vangelis
20 Σεπτεμβρίου 06 at 12:03 μμ
# objecto said:
Θα πεθάνουμε ρε Ζαχαρία με αυτα που γραφεις. Ετρωγα την ωρα που το διαβαζα και κοντεψα να πνιγω απο τα γελια. Ρε συ εισαι σιγουρος οτι δεν θα εβγαζες περισσοτερα με stand-up comedy?
21 Σεπτεμβρίου 06 at 3:38 μμ

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

ÐïëéôéêÞ Ó÷ïëéáóìïý: Äåí åðéôñÝðåôáé ÷ñÞóç êþäéêá HTML. Ôá URIs êáé ïé áëëáãÝò ãñáììÞò ìåôáôñÝðïíôáé áõôüìáôá. Ç äéåýèõíóç e–mail óáò äåí èá åìöáíéóôåß óå äçìüóéá óåëßäá.

(απαιτούμενο)
(προαιρετικό)
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image