Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος mambo jumbo στις 07-05-2007, 11:52. Υπάρχουν 30 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 3 (31 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-05-2007, 01:25 31318 σε απάντηση της 31315

    Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Pak, το θέμα της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι μάλλον δύσκολο να το κουβεντιάσει κανείς αυτή την περίοδο. Κάποιες σχολές βγάζουν καλούς απόφοιτους, κάποιες κακούς. Η κατηραμένη "σύνδεση με την αγορά" σημαίνει και ότι αυτά που θα διδάσκονται θα έχουν σχέση με την τρέχουσα και όχι την προηγούμενη δεκαετία. Η απαίτηση να έχεις κάποιες ελάχιστες γνώσεις δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο πολύ μεγάλες εταιρείες (από αυτές που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα) έχουν προγράμματα εκπαίδευσης των αποφοίτων, επειδή περιμένουν να κρατήσουν τους νέους για περισσότερο από τα 2 χρόνια που θα κρατήσει η εκπαίδευση. Στην Ελλάδα, ο μεσος χρόνος παραμονής σε μία εταιρεία είναι κάτω από τα δύο χρόνια. Σε μεγάλο βαθμό, η εκπαίδευση σου είναι και δική σου υπόθεση.

    Ο καλός απόφοιτος φαίνεται, από τις εργασίες που έχει κάνει, από τη διπλωματική του, από το αν ασχολείται ο ίδιος με τον προγραμματισμό. Μπορείς να μάθεις πολύ ωραία το .NET Framework ή J2EE αν ασχοληθείς με αυτά στη διπλωματική σου. Κάποιος ο οποίος δούλεψε σε C++, Java ή C# στη διπλωματική του θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτόν που έκανε μία βιβλιογραφική διπλωματική. Επίσης, αυτός που ψάχνει μόνος του για λύσεις θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση από αυτόν που ρωτάει πως να κάνει και το πιο απλό πράγμα.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-05-2007, 01:32 31319 σε απάντηση της 31316

    Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Εγώ για το θέμα τον νέων που βγαίνουν από κάποια σχολή είναι ότι για να μπορέσει κάποιος να ξεφύγει από το πλήθος θα πρέπει να δουλέψει πολύ μόνος του. Να μην μείνει στις γνώσεις της σχολης. Πχ εγώ με άλλους 2-3 συναδέλφους όταν σπουδάζαμε είχαμε ουσιαστικά δουλέψει κώδικα σε 6-7 γλώσσες (μερικές δεν θυμάμαι καν τα ονόματα τους) που δεν θα μαθαίναμε στην σχολή. Επέιτα περάσαμε σε Windows προγραμματισμό (Turbo Pascal 1.5 for Windows) και VB3 και γράφοντας ολοκληρωμένες εφαρμογές ώστε να τριφτούμε το μέγιστο δυνατό με αυτές. Ετσι όταν κάποτε τελειώσαμε την σχολή είμασταν έτοιμοι για παραγωγή. Δεν χρειάστηκε παρά μόνο να μάθουμε τα μυστικά της εταιρίας ΟΧΙ τα βασικά.

    Οπως μας έλεγε ένας καθηγητής στο νησί που σπούδαζα : Τις γλώσσες θα τις μάθεις μόνος σου... Εγώ θα σε μάθω να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματα, να σκέφτεσαι και να χρησιμοποιείς τα όποια εργαλεία σου. Με αυτά θα μπορείς να "γράψεις" σε όλες τις γλώσσες ανάλογα τον κόπο και τον χρόνο που θα διαθέσεις για να μάθεις.

    -------------------------------
    Κ. Γιαγιάς

    Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!

    http://beastie06.wordpress.com
  •  03-05-2007, 09:58 31327 σε απάντηση της 31319

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Παναγιώτη, αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω. Το χάσμα μεταξύ εταιρικής εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής. Τα πανεπιστημια δεν την προσφέρουν (και δεν θα έπρεπε) αλλά ούτε και οι εταιρίες (που θα έπρεπε) την προσφέρουν, παρά περιμένουν έτοιμους απόφοιτους. Οπόταν εναπόκειται στον καθένα να μάθει από μόνος και ότι μάθει,e;inai ή να τα σκάσει χοντρά για να του τα μάθουν. Τώρα να ασχοληθείς με τη διπλωματική, θα μάθεις τα βασικα και δεν νομίζω να αρχίσεις να χρισημοποιείς πχ singleton, generics, partial classes... Οπόταν θεωρώ ότι ένα σύστημα ενδοεταιρικής εκπαίδευσης αποφοίτων είναι επιβεβλημένο, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με κάποια δέσμευση πχ Σε παίρνω στην PakSoft academy για δύο χρόνια, αφού θα εργάζεσαι παράλληλα στην εταιρία και σε δεσμεύω με συμβόλαιο για άλλα τρία. Αν σε κάποια φάση γουστάρεις να φύγεις, δίνεις μια αποζημίωση και πάς στο καλό...
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  03-05-2007, 10:45 31332 σε απάντηση της 31327

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Pak, έχεις άδικο, ειδικά για το αν θα χρησιμοποιήσεις patterns. Αν τις βασικές έννοιες προγραμματισμού τις θεωρείς κάτι το ιδιαίτερο, υπάρχει πρόβλημα. Είτε απόφοιτος είσαι είται έμπειρος προγραμματιστής, πρέπει να ξέρεις τις βασικές τεχνικές προγραμματισμού της παρούσας δεκαετίας. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που ξεφεύγει από το θέμα αυτού του thread.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-05-2007, 11:00 31333 σε απάντηση της 31327

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Προτροπή προς φοιτητές που θέλουν να γίνουν προγραμματιστές:

    1. Πάρτε το απόφαση και επενδύστε στον εαυτό σας όσο είστε μέσα στην σχολή. Μην κάνετε λίγο κώδικα, λίγο δίκτυα, ενώ βλέπετε αν θα πρεπε να κάνετε ΜΒΑ αργότερα ή να ξεκινήσετε να διαβάζετε για ΑΣΕΠ παράλληλα κ.ο.κ. Εαν σας αρέσει ο προγραμματισμός και θέλετε να ασχοληθείτε με αυτό τα επόμενα 5-10 χρόνια, αποφασίστε το π.χ. στο 2ο έτος και επενδύστε στον εαυτό σας. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο βέβαια να πάρεις αυτή την απόφαση τόσο νωρίς.

    2. Βρείτε ποιες τεχνολογίες θα είναι εκεί τα επόμενα 5-10 χρόνια. Ρωτήστε τους καθηγητές σας, αλλά ενημερωθείτε από τις εταιρίες και το ιντερνετ. Εαν δεν πάτε για Low-level programming τότε δείτε .NET και J2EE. Ακόμα πιο έξυπνα, δείτε τι ζήτηση έχει πλέον το .ΝΕΤ και το J2EE και πόσοι διαθέσιμοι προγραμματιστές υπάρχουν στην κάθε πλατφόρμα..

    3. Αφιερώστε 1000 ανθρωποώρες για να μάθετε π.χ. .ΝΕΤ. Μόνοι σας, είτε μέσω των εργασιών, της διπλωματικής σας κτλ.

    4. Βάλτε στόχο να πάρετε πιστοποιήσεις στον προγραμματισμό. Όταν θα στείλετε το βιογραφικό σας σε εταιρίες, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλων που δηλώνουν ...όλα τα μαθήματα της σχολής τους στις γνώσεις προγραμματισμού, σίγουρα θα ξεχωρίσετε.

    5. Πάρτε μέρος σε διαγωνισμούς προγραμματισμού. Imagine Cup, Google Summer of Code κτλ κτλ. Διακριθείτε και βάλτε το στο βιογραφικό σας.

    6. Αποκτήστε εργασιακή εμπειρία τα καλοκαίρια πάνω στην πλατφόρμα που επιλέξατε. Πηγαίνετε ένα-δύο καλοκαίρια και δουλέψτε σε κάποια εταιρία πάνω σε .ΝΕΤ. Ακόμα και χωρίς αμοιβή, αλλά υπάρχουν προγράμματα (ΕΠΕΑΕΚ π.χ.) για να σας στηρίξουν οικονομικά.

    7. Κανείς δεν σας χρωστάει τίποτα. Ναι, κάποτε είσασταν πρώτοι μαθητές στο λύκειο, ναι είσασταν από τους καλύτερους φοιτητές στην σχολή σας, αλλά εκεί μηδενίζει το κοντέρ. Όταν βγαίνεις στην αγορά εργασίας παίζεις με άλλους κανόνες τους οποίους είναι καλό να μάθεις όσο είσαι ακόμα φοιτητής. Δύσκολα θα βρεθεί εταιρία να σας έχει 6 μήνες για να μάθετε .ΝΕΤ (δηλαδή κάπου 10κ ευρώ κόστος) για να αρχίσετε να αποδίδετε αργότερα, απλά επειδή έχετε 10 στο μάθημα της C στην σχολή σας και ένα Proficiency στα αγγλικά. Και σκεφτείτε το λίγο καλύτερα επίσης: Στην Αμερική και την Αγγλία, οι προγραμματιστές πληρώνονται καλύτερα γιατί δουλεύουν σε προϊόντα (λογισμικού) τα οποία μπορεί να αποφέρουν εκ. ευρώ κέρδη στην εταιρία. Είναι καθαρά θέμα επένδυσης. Γιατί να σε πληρώσει 2κ τον μήνα μια εταιρία για να κάνεις web σελίδες, οι οποίες της φέρνουν π.χ. 4-5k τον μήνα?  Στο εξωτερικό κάθε εργαζόμενος πρέπει να φέρνει από 6-10 φορές το κόστος του, γι αυτό και πληρώνεται πολύ καλύτερα..Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του εργοδότη και σκεφτείτε τι θα σας βοηθούσε να προσλάβετε έναν νέο προγραμματιστή.

    Ίσως λίγο off-topic από το αρχικό ερώτημα, αλλά ελπίζω χρήσιμο σε όλους όσοι είναι ακόμα φοιτητές.

    Προτροπή προς εταιρίες:

    1. Δουλέψτε την σχέση σας με τις σχολές πληροφορικής. Βγάλτε 2-3 από τους καλύτερους μηχανικούς σας π.χ. από την παραγωγή για μία εβδομάδα τον χρόνο και προσφέρετε δωρεάν σεμινάρια π.χ. σε .ΝΕΤ σε 30-40 φοιτητές πληροφορικής της περιοχής σας. Από εκεί θα δείτε κάποια αστέρια και μέσω αυτών θα γνωρίσουν την εταιρία σας τουλάχιστον 1000 φοιτητές των σχολών τους.

    2. Δώστε θέσεις internships στους φοιτητές πληροφορικής. Πραγματικές όμως..Όχι να βγάζουν φωτοτυπίες και να κάθονται άμοιροι σε ένα γραφείο..Κάποιος θα πρέπει να είναι μέντορας τους, να εργάζονται σε κάποιο πραγματικό project, να έχουν εκπαίδευση, πιστοποιήσεις κ.ο.κ.

    3. Δώστε θέματα διπλωματικών/πτυχιακών μαζί με αμοιβή σε κάποιους φοιτητές.

    4. Βρήκατε κάποιο αστέρι? Φερθείτε του ειλικρινά και επενδύστε πάνω του. Δεν μπορείτε να του δώσετε αρχικά πολλά χρήματα? Οκ..Πείτε το και δείξτε του ένα πλάνο επένδυσης πάνω του..Η λογική του "θα δίνω 1000 ευρώ μέχρι να έρθει να μου παραπονεθεί ότι δεν μπορεί να ζήσει μόνος του και έχει βρεί αλλού με Χ παραπάνω΄" πρέπει να σταματήσει. Οι καλοί πρέπει να αμοίβονται και αισθητά καλύτερα από τους μέτριους.

    Οποιοσδήποτε (και από τις δύο πλευρές) ενδιαφέρεται για περισσότερα, θα χαρώ να επικοινωνήσει μαζί μου..

    Φώτης

  •  03-05-2007, 11:31 31337 σε απάντηση της 31333

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Φώτη έλεγα να σου γκρινιάξω, αλλά το post είναι πολύ καλό! Ξεκίνησα νέο thread για το θέμα, με τίτλο "Δεν υπάρχουν απόφοιτοι ?" αντιγράφοντας το τελευταίο κείμενο του Pak και το δικό σου. Καλύτερα να συνεχίσουμε εκεί την κουβέντα, γιατί πραγματικά της αξίζει.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-05-2007, 15:54 31363 σε απάντηση της 31337

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Συχαρητήρια παιδιά για την πολύ καλή συζήτηση, σε ένα θέμα που πραγματικά ενδιαφέρει πολλούς.

    Θα ήθελα να σημειώσω ότι αγαπώ τον προγραμματισμό (βίτσιο ?) και για αυτό δεν περίμενα τη σχολή να με μάθει. Απο εκεί πήρα απλά μια ιδέα. Το πάθος μου με έκανε να ασχοληθώ από μόνος μου και να επενδύσω χρόνο και χρήμα.

    Το "παράπονο" μου αφορά τις ελληνικές εταιρείες πληροφορικής. Ιδιαίτερα, έχουν αρκετές μεγάλες απαιτήσεις, τις οποίες σίγουρα δεν πληρούν η πλειονότητα των αποφοίτων πληροφορικής. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχουν ταλέντο η προοπτική.
    Επίσης, μόνο οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για απόφοιτους, ρισκάρωντας οικονομικά και επιχειρησιακά. Η εκπαίδευση γίνεται με τη μορφή της πρακτικής άσκησης. Στο εξωτερικό, από όσο ξέρω ακόμα και μικρομεσαίες εταιρείες υλοποιούν αυτή την τακτική.
    Αλλά και πάλι σε περίπτωη που γίνει κάτι τέτοιο, τα καθήκοντα ενός νέου προγραμματιστή ποικίλουν (βλ. καφές/φωτοτυπίες).
    Ένα άλλο θέμα είναι οι πιστοποιήσεις σε διάφορες γλώσσες. Πιστεύω πως ενδιαφέρουν πολλούς, αλλά όλοι διστάζουν στο οικονομικό μέρος. Μου έχουν ζητήσει πρόσφατα σε αρκετές συνεντεύξεις.

    Ξέρω πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σχετικά δύσκολη για τις εταιρείες, αλλά άμα δεν συμμετάσχουν στο θέμα της εκπαίδευσης, η ατάκα δεν υπάρχουν πια προγραμματιστές θα ακούγεται όλο και συχνότερα. Αυτό γιατί ή θα ασχολούνται με κάτι άλλο (Δημόσιο κλπ.) ή θα έχουν φύγει για εξωτερικό.


    I want RAM...to live my life alone
    I want RAM...leave me be
    I want RAM...to do things on my own
    I want RAM...to live my life and to be free
  •  03-05-2007, 16:37 31366 σε απάντηση της 31363

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Saber, ξεκινήσαμε ξεχωριστό thread για αυτό το θέμα. Εξάλλου, όταν οι εταιρείες λένε ότι δεν βρίσκουν προγραμματιστές, δεν εννοούν απόφοιτους. Όσα μαθαίνεις σε 5 χρόνια στη δουλειά, δεν τα μαθαίνεις σε 5 χρόνια στη σχολή, όσο καλός και να είσαι.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-05-2007, 15:13 31414 σε απάντηση της 31366

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Αντιγράφω, απο αγγελία μεγάλης πολυεθνικής.

    Τα bold ήταν και στο original

    QUOTE

    • Πτυχίο ΑΕΙ / ΤΕΙ με ειδίκευση στην Πληροφορική ή Τηλεπικοινωνίες (Ελληνικού ή αναγνωρισμένου Ιδρύματος του Εξωτερικού)
    • Πολύ καλή γνώση προγραμματισμού σε αντικειμενοστραφή προγραμματισμό (object oriented programming) και Java και/ή ΝΕΤ ή
    • Πολύ καλή γνώση προγραμματισμού C,C++ σε μία από τις παρακάτω περιοχές :
      • Embedded Programming,(Linux, GNU)
      • Real Time Programming
      • Interprocess communication / Threads
    • Πολύ καλή γνώση Λειτουργικών Συστημάτων UNIX/LINUX, γνώση scripting (shell, perl)
    • Πολύ καλή γνώση Web τεχνολογιών (Java servlets / JSP, XML, SOAP, web services)
    • Καλές γνώσεις δικτύων (Data και Voice) και σχετικών πρωτοκόλλων και interfaces (VoIP, SIP, H.323, TCP/IP, , XML, SOAP, SNMP)
    • Γνώσεις αρχιτεκτονικής λογισμικού (UML, Design Patterns)
    • Γνώσεις διαδικασιών ανάπτυξης λογισμικού όπως Waterfall, RUP, Agile
    • Καλή γνώση Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (Oracle, mysql, MS SQL, Solid)
    • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
    • Δυνατότητα συνεχούς παραμονής στο εξωτερικό (κυρίως Δ. Ευρώπη / Αμερική) για 3 έως 6 μήνες
    • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψηφίους)
    • Ηλικία έως 30 ετών

    Επιθυμητά προσόντα:

    • Γνώση middlewares (CORBA, DCOM)
    • Γνώση ORM (Object Relation Mapping) - Hibernate
    • Γνώση J2EE Aplication servers (JBoss, Weblogic)
    • Γνώση Aspect Oriented Programming (AOP)

    END QUOTE

    Πράγματι δεν υπάρχουν προγραμματιστές.


    Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
  •  04-05-2007, 15:23 31416 σε απάντηση της 31414

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Ωχ Παναϊτσα'μ!

    Πάντως ηθικά και αισθητικά καλύτερο από τις αγγελίες που ζητούν SQL Servlets(!) και γλώσσα προγραμματισμου Tzaba (ναι, το έχω δει αυτό! μαλλον τηλεφωνικά δόθηκε η αγγελία!).

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  04-05-2007, 16:13 31422 σε απάντηση της 31416

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Σωτήρη, αυτοί που λες μάλλον θα πάρουν/μπορεί και να πήραν απάντηση. Η εταιρεία που αναφέρει ο Apaleftopoulos δεν βλέπω να παίρνει απάντηση ποτέ. Εκτός αν το κάνει για να δημιουργήσει αίσθημα "non-100% compliance" σε όσους τολμήσουν να στείλουν CV κι έτσι να τους υποχρεώσει να ζητήσουν λίγα...


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  04-05-2007, 16:18 31423 σε απάντηση της 31414

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Κάτι μου θυμίζει αυτή η αγγελία. Εταιρεία η οποία φτιάχνει τηλεφωνικά κέντρα. Προφανώς οι άνθρωποι θέλουν να φτιάχνεις τηλεφωνικά κέντρα σε linux κουτιά τα οποία θα έχουν JBoss σαν application server. Αλλά δεν θέλουν να το πουν αυτό. Βασικά θέλουν να πουν "Θέλουμε να ξέρεις κάτι από τη λίστα, αλλά όχι και όλα". Μόνο που έτσι που το έγραψαν, το αντίθετο αποτέλεσμα πέτυχαν.

    Δουλεύοντας με JBoss, αναγκαστικά θα πρέπει να ξέρεις aspects και Hibernate, γιατί τα χρησιμοποιεί. Αν δεν τα ξέρεις αυτά, τί σόι JBoss ξέρεις? Αλλά δεν πειράζει, να ξέρεις από OO μας κάνει. Ακόμα και σε .NET, θα σε μάθουμε Java.

    Θέλουμε να ξέρεις βάσεις, αλλά όχι ντε και καλά τη Solid που μόνο εμείς χρησιμοποιουμε. Μία από τις γνωστές μας κάνει. Θα την μάθεις και τη δική μας.

    Θέλουμε να καταλαβαίνεις από διαδικασίες. Όχι να σε πάρουμε από το χεράκι για να καταλάβεις ότι πρώτα αναλύουμε, μετά σχεδιάζουμε, μετά υλοποιούμε. Έχουμε και ολίγην γραφειοκρατία, μην μας έρθεις αδιάβαστος. Όχι ότι θέλουμε ντε και καλά να τις ξέρεις όλες, αλλά να μην είσαι και άσχετος.

    Το hardware έχει πλακέτες για τις οποίες το API είναι σε C++. Και αφού στήνουμε σε Linux, θέλουμε να σκαμπάζεις Linux. Και να ξέρεις πως δουλεύουν και τα threads. Όχι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τo COM component της Visual Basic 6.

    Αφού φτιάχνουμε μοντέρνα τηλεφωνικά κέντρα, θέλουμε να ξέρεις τί θα πει VoIP, SIP, κλπ. Όχι ότι θέλουμε να είσαι εξπερ σε αυτά, αλλά όχι και να μην ξέρεις για τι λέμε. Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει τί θα πει VoIP? Εντάξει αν δεν είσαι δικτυάς, θα σου μάθουμε το SNMP.

    Α, και οι πελάτες μας δεν είναι στην Ελλάδα. Θα πρέπει να πηγαίνεις σε αυτούς για να στήσεις το σύστημα, στην Δυτική Ευρώπη ή την Αμερική.

    Έτσι όμως όπως γράφτηκε αυτή η αγγελία, τί να σας πω ρε παιδιά. Έλεος. Να πρέπει να αποκρυπτογραφούμε και τις αγγελίες?

    Θα μπορούσε η αγγελία να έχει γραφτεί πολύ καλύτερα:

    Η Εταιρεία Σήμανσις ζητάει software engineers για την ανάπτυξη τηλεφωνικών κέντρων 3ης Γενιάς σε πλατφόρμα JBoss και λειτουργικό Linux. Απαραίτητη η γνώση προγραμματισμού hardware σε Linux, η εμπειρία σε JBoss, βάσεις δεδομένων και μεθοδολογίες προγραμματισμού. Απαραίτητη η δυνατότητα ταξιδιού στον πελάτη για 3-6 μήνες, στην Δυτική Ευρώπη και την Αμερική.

    Λίγο σουλούπωμα φυσικά, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-05-2007, 16:29 31428 σε απάντηση της 31422

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    KelMan:

    Σωτήρη, αυτοί που λες μάλλον θα πάρουν/μπορεί και να πήραν απάντηση. Η εταιρεία που αναφέρει ο Apaleftopoulos δεν βλέπω να παίρνει απάντηση ποτέ. Εκτός αν το κάνει για να δημιουργήσει αίσθημα "non-100% compliance" σε όσους τολμήσουν να στείλουν CV κι έτσι να τους υποχρεώσει να ζητήσουν λίγα...

    Μανώλη, αν μάντεψα σωστά για την εταιρεία, δεν πληρώνει. Ούτε και έχει πείρα στις τεχνολογίες που αναφέρει εδώ που τα λέμε! Μάλλον υπάρχει έτοιμη η πλατφόρμα σε JBoss/Linux και χρειάζονται κόσμο για να κάνει customιές στο σύστημα.

    Αααα! Θυμάστε τη δημοσίευση του Διομήδη Σπινέλλη σχετικά με τα κέντρα κινητής της Vodafone? Απλά Solaris είναι, με μερικές ειδικές κάρτες και την standard πλατφόρμα της Ericsson. Οπότε μάλλον η εταιρεία ζητάει κόσμο για να φτιάξει πλατφόρμα για κέντρα κινητής!


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-05-2007, 20:48 31445 σε απάντηση της 31423

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Παναγιώτης Καναβός:

    Η Εταιρεία Σήμανσις ζητάει 

    Παναγιώτη, αν αυτό είναι το πραγματικό όνομα της εταιρίας θα προτείνω να το αντικαταστήσουμε με αστεράκια, τόσο στο αρχικό σου κείμενο όσο και στο quote μου. Αν δεν είναι ανέφερέ το, για αποφυγή παρεξηγήσεων.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  04-05-2007, 21:54 31451 σε απάντηση της 31445

    Απ: Re: Απ: Δεν υπάρχουν προγραμματιστές ???

    Όχι, δεν είναι, αν και δεν έκατσα να ψάξω αν υπάρχει τέτοια εταιρεία. Το Google όμως δεν μου βγάζει κάτι με αυτό το όνομα. Όπως και να έχει, αυτή η κουβέντα αποδεικνύει ότι ο λόγος που μία εταιρεία δεν δέχεται βιογραφικά είναι οι κακές αγγελίες.

    Είπαμε πάντως αρκετά για τους λόγους που μία εταιρεία δεν λαμβάνει βιογραφικά. Θέλω να κουβεντιάσουμε και το δια ταύτα.

    • Πως θα μπορέσει μία εταιρεία να παρακάμψει την αρχική καχυποψία και να προσελκύσει καλούς προγραμματιστές?
    • Πως θα τους κρατήσει μία μικρή εταιρεία όταν εκ των πραγμάτων οι δυνατότητες εξέλιξεις είναι περιορισμένες?
    • Πως μία εταιρεία με προβληματική φήμη θα μπορέσει να πείσει ότι η κατάσταση άλλαξε?

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Σελίδα 2 από 3 (31 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems