Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Η SUN αγοράζει τη MySQL

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thrylos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 22-01-2008, 17:41. Υπάρχουν 20 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (21 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-01-2008, 16:26 39435 σε απάντηση της 39434

    Απ: Η SUN αγοράζει τη MySQL

    Φυσικά και δεν το παίρνω προσωπικά, εξάλλου αφορμή για συζήτηση είναι. Η συζήτηση δεν έχει νόημα αν δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και μερικές φορές μπορούν να προκύψουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

    Αν είχα πει (η τελος πάντων εννούσα, γιατί φαίνεται οτι η διατύπωσή μου οδήγησε στο συμπέρασμα αυτό):

    "Η MySQL είναι ισότιμη με την Access"

    τότε όντως θα κέρδιζα το βραβείο Μεγαλύτερης Κοτσάνας 2008.

    Ομως είπα (αν και όντως δεν το "έδωσα" σωστά) οτι η MySQL - ανεξαρτήτως δυνατοτήτων - και χωρίς να αναφέρομαι σε enterprise εγκατάσταση *επελέγη* από πληθώρα developers ως εναλλακτική της MS Access (για τις ίδιες δουλειές, δηλαδή, για τις οποίες ένας microsoft developer θα χρησιμοποιούσε, παλιότερα τουλάχιστον, την ms access, όπως για παράδειγμα μικρά δυναμικά websites με λίγα hits και οχι ιδιαίτερα πλούσιο περιεχόμενο).

    Δεν αμφισβητώ το effort που έχει καταβληθεί για τη MySQL. Ομως εδώ δεν μιλάμε για effort, αλλά για χρήση. Η χρήση ενός συστήματος υπαγορεύεται από αυτούς που το χρησιμοποιούν! (Ελπίζω να μην καταστρατήγησα όλους τους κανόνες συντακτικού που γνωρίζω). Εχω πάρα πολλές φορές γκρινιάξει για το οτι τα λεγόμενα (τα δικά μου αλλά και άλλων) παρεξηγούνται. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΟ LAMP! Ειναι κακή η ΧΡΗΣΗ που γίνεται από διάφορους επιτήδειους, εγχώριους και ξένους, που πιστεύουν οτι βρήκαν το Αγιο Δισκοπότηρο του "δεν πληρώνουμε μια". Μεταξύ αυτών, υπαρχουν περισσότεροι αεριτζήδες, ευκαιριακοί, άπειροι και μη σχετικοί με τον χώρο (παντού υπάρχουν! απλά εκεί λόγω της μη ανάγκης επένδυσης είναι περισσότεροι!) συνεπώς και χειρότεροι επαγγελματίες, συνεπώς το LAMP παίρνει κακή "φήμη" λόγω των *ανθρώπων*, οχι λόγω του οτι τα software components είναι κακα.

    Παρατηρώ, όμως, οτι ως αντίλογο με παραπέμπεις να διαβάσω τα features της Enterprise έκδοσης, μιας υπηρεσίας επί πληρωμή δηλαδή. Και πάλι, αναφέρει ως features πράγματα που άλλοι τα θεωρούν δεδομένα. Triggers, views, stored procedures! Το μόνο ενδιαφέρον σημείο που βλέπω είναι τα distributed transactions. Ναι, αν *πίστευα* πράγματι οτι η MySQL είναι ίδια με την Access τότε θα ήταν ένα σημαντικό επιχείρημα το παρόν έγγραφο για να σταματήσω να το πιστεύω. Και συμφωνώ για να γίνει πιό ισχυρό αυτό που θέλω να πω: Η MySQL ΔΕΝ είναι ισοδύναμη, αλλά φυσικά και είναι ανώτερη από την Access. Η Access, κατ'εμέ και όχι μόνον, δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε καν RDBMS. Ομως, εστιάζω στην επιλογή *χρήσης* του συγκεκριμένου RDBMS, όπως ανέφερα παραπάνω.

    Για το facts at a glance δεν θα το σχολιάσω. Δεν πιστεύω οτι παρέχει ιδιαίτερα χρησιμες core πληροφορίες αλλά μάλλον marketing stuff. "Utilized by virtually every Web 2.0 and e-commerce company in existence"?? Gimme a break! :)


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  21-01-2008, 16:30 39436 σε απάντηση της 39435

    Απ: Η SUN αγοράζει τη MySQL

    Και για να προλάβω οποιαδήποτε αντίδραση:

    Ναι, ίσως να έχω άδικο στο οτι η MySQL δεν μπορεί να στηρίξει μεγαλύτερες εφαρμογές. Προφανώς και μπορεί. Είμαι σκεπτικός στο θέμα του συνολικού κόστους συντήρησης και πώς συγκρίνεται μεταξύ της MySQL (enterprise προφανώς) και ενός άλλου enterprise RDBMS σε παραπλήσια σενάρια χρήσης. Εκεί ίσως να υπάρχει έδαφος για παράθεση στοιχείων από γνώστες, εμπειρικά ή θεωρητικά, του θέματος.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  21-01-2008, 16:31 39437 σε απάντηση της 39434

    Απ: Η SUN αγοράζει τη MySQL

    Όπως και προείπα, το ποιός εργανισμός χρησιμοποιεί το κάθε προϊόν δεν λέει και πολλά. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν εννίοτε και το notepad Big Smile 

    Πέρα από την πλάκα, πολλοί από τους ίδιους οργανισμούς που αναφέρονται στο datasheet υποθέτω χρησιμοποιούν και SQL Server ή/και Oracle ή/και DB2 (καθώς πλέον είναι σπάνιο να υπάρχει μόνο ένα RDBMS σε κάθε μαγαζί). Από εκεί και πέρα, τα enterprise χαρακτηριστικά της MySQL (όπου παρεπιπτώντως μπαίνουμε σε άλλα χωράφια όταν μιλάμε για ειδικά licences και support έναντι αμοιβής) δεν με εντυπωσιάζουν καθώς ως προς το high availability και το scalability η MySQL ακολουθεί από πολύ μακριά τους μεγάλους παίκτες. Επιπρόσθετα αν είναι να καταθέσουμε γεγονότα που μιλάνε από μόνα τους, ας πούμε για το ότι η MySQL δεν υπάρχει πουθενά στα TPC Benchmarks.


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-01-2008, 17:20 39439 σε απάντηση της 39435

    Απ: Η SUN αγοράζει τη MySQL

    @cap

    Εντάξει, έχειςδίκιο, έβγαλα λάθος συμπέρασμα από την αρχικη σου πρόταση. Γιαυτό παίρνω και πίσω το "παραπληροφόρηση" :)

  •  21-01-2008, 19:12 39441 σε απάντηση της 39437

    Απ: Η SUN αγοράζει τη MySQL

    Ο Kellman τα λέει καλά.
    Όσο μεγαλύτερες είναι οι εταιρείες, τόσο περισσότερα και διαφορτικότερα προϊόντα θα χρησιμοποιήσουν.
    Αλλού μπορεί να είναι κατάλληλη μόνο η DB2 σε iSeries και αλλού η MySQL να είναι αρκετή και ικανοποιητική.


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  22-01-2008, 17:41 39477 σε απάντηση της 39435

    Απ: Η SUN αγοράζει τη MySQL

    εεε.....; Δεν εἶμαι σίγουρος για το ποσο καλο εἶναι αὑτό.
Σελίδα 2 από 2 (21 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems