Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μετά από ΤΕΙ Πληροφορικής τι;;;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος agmarios στις 02-11-2006, 10:09. Υπάρχουν 46 απαντήσεις.
Σελίδα 4 από 4 (47 εγγραφές)   < 1 2 3 4
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-11-2006, 02:10 19679 σε απάντηση της 19653

    Απ: Μετά από ΤΕΙ Πληροφορικής τι;;;



    Παιδιά ας μην ξεχνάμε και τη φύση του επαγγέλματος μας...

    Δε μετράνε μόνο τα χαρτιά. Τα χαρτιά είναι τυπικά προσόντα πλέον. Μετράει και η πόρωση του καθενός. Δηλαδή, δεν πρέπει να δούμε τον προγραμματισμό σα δουλειά, αλλά ως μια πνευματική εργασία που μας γεμίζει. Τετοιοι ήταν ο Torvalds, ο Gates, ο Jobs, ο Αινσταιν, ο Νεύτωνας και άλλοι πολλοί.

    Προσωπικά εγώ έχω τελειώσει ΤΕΙ, με κύριο άξονα την ασφάλεια δικτύων και MSc. με κύριο 8έμα τα Embedded Systems. Στο ΤΕΙ κάναμε κλαιν μαιν προγραμματισμό, όπου άμα ήθελες να μάθεις έπρεπε να κάτσεις μόνος σου και στο μεταπτυχιακό έκανα και προγραμματισμό και σχεδίαση/κατασεκυή ηλ. συστημάτων.Παρόλα αυτά, απο προσωπική πόρωση (ίσως και ψύχωση :)), έμα8α και .ΝΕΤ και SQL. Αυτό, πέρα απο το αντίκτυπο που 8α έχει στην καριέρα μου, το έκανα για προσωπική εμπειρία.

    Στις σχολές καλώς έχουν τα μαθήματα που έχουν(εκτός ίσως από κάτι καμμένα, όπως Φιλοσοφία :Ρ), γιατί όλα αυτά έχουν ως σκοπό να μας κάνουν να σκεφτόμαστε ως μηχανικοί, γιατί εν τέλει όταν αποφοιτούμε αυτό θεωρούμαστε. Και εγώ στα πρώτα 4 εξάμηνα έβριζα που είχα μαθηματικά, σχεδίαση αλγορίθμων κ.α, άλλα όλα αυτά μαζί σου δίνουν τα εφόδια να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις μια σωστή λύση.

    Η δε μαγεία όταν βλέπεις αυτό που έφτιαξες να δουλεύει άψογα και να αγκαλιάζεται από τον κόσμο, είναι απερίγραπτη...

    Ζητώ συγνώμη άμα διαφωνείτε, άλλα άμα θες να κάνεις καριέρα στην πληροφορική (όχι μόνο στην Ελλάδα) πρέπει να ασχολείσαι με αγάπη και πάθος για αυτό που κάνεις.

    Φιλικά, Saber
    I want RAM...to live my life alone
    I want RAM...leave me be
    I want RAM...to do things on my own
    I want RAM...to live my life and to be free
  •  02-11-2006, 10:09 19688 σε απάντηση της 19653

    Απ: Μετά από ΤΕΙ Πληροφορικής τι;;;

     dimitrios67 wrote:
    Φιλε Μαριε, δεν απαξιώνω τη σοφία του ανθρώπου, προς Θεού!!! Κι εγω πτυχιο ΑΕΙ εχω... Απλα θα ηθελα (ισως τωρα να γινεται, αλλα ειναι θεμα διδασκοντος) μαθαινοντας για τις συδδεδεμένες λιστες να μου περι και κάποιος στον ¨πραγματικό" κοσμο της πληροφορικής που εχουν χρησιμοποιηθεί...Να ξερω (ας πούμε) οτι ο καθηγητης μου εχει φτιαξει ενα project που να υλοποιεί την αντιστοιχη θεωρία..

    Συμφωνώ μαζί σου ότι η θεωρία πρέπει να συνδυάζεται με πρακτικές εφαρμογές, αλλά μου φαίνεται ότι αγγίζουμε τα προβλήματα της ελληνικής παιδείας και η συζήτηση πάει μακρυά.

     dimitrios67 wrote:
    Και κατι άλλο: Αυτο που εχω αποκομίσει απο συζητησεις μου με συμφοιτητες κλπ, ειναι οτι εαν δεν εχεις ασχολιηθεια απο πριν με τον προγραμματισμο(γιατι αυτο ειναι η βαση+δικτυα) το επιπεδο μεσα στις σχολες ειναι γενικα λίγο χαμηλο, και ειμαστε στη λογικη της ήσσονος προσπαθειας. Να κανουμε την άσκηση(η να την παρουμε ετοιμη...) να παρουμε το 5, και δε βαριεσαι...καπου θα βολευτω αυριο...Ελλάδα ειναι εδω βλέπεις...

    Γενικά αυτό δεν είναι που μας τρώει σε όλους τους τομείς;

    Μάριος.

Σελίδα 4 από 4 (47 εγγραφές)   < 1 2 3 4
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems