Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

winforms εφαρμογή, που τώρα λειτουργεί τοπικά, μπορεί να λειτουργήσει και σε δίκτυο?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Elias.Tsokanis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Elias.Tsokanis στις 26-08-2014, 20:25. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-08-2014, 19:45 75647

    winforms εφαρμογή, που τώρα λειτουργεί τοπικά, μπορεί να λειτουργήσει και σε δίκτυο?

    Καλησπέρα σε όλους,

     

    Μια winforms εφαρμογή (είναι ένα MRP σύστημα) έχει αναπτυχθεί (σε VB.net) και λειτουργεί τοπικά (δηλ. ο SQL server - ο 2012 express -  και η εφαρμογή είναι εγκατεστημένα στο ίδιο pc).

     

    Η ερώτηση:  Η εφαρμογή χρειάζεται κάποια τροποποίηση προκειμένου να λειτουργήσει σε τοπικό δίκτυο  (lan), δηλ. ο sql sever να είναι είναι εγκατεστημένος σε windows server και η εφαρμογή να είναι εγκατεστημένη στα client computers και επομένως η εφαρμογή να ανταλλάσει δεδομένα με τον SQL server δικτυακά?

     

    Στην εφαρμογή χρησιμοποιείται connection string της μορφής: "Data Source=IDEA-PC\SQLEXPRESS; Database=Solver; User ID=sa; Password=1234"

    Στην εφαρμογή χρησιμοποιούνται κατά 95% parameterized SQL queries και καμία δεκαριά datagrideviews. Τα queries και τα datagidviews θα λειτουργούν δικτυακά όπως είναι τώρα  ή χρειάζεται κάποια τροποποίηση? (δεν εννοώ το όνομα του SQL server, το οποίο θα είναι διαφορετικό και πρέπει να διορθωθεί - ούτε εννοώ θέματα concurrecies, record locks etc.). 

     

    Αν και και για τον SQL server χρειάζονται αρκετά πράγματα προκειμένου να δεχθεί remote connections (enable sql browser,  enable tcp/ip, enable named pipes, set windows server firewall settings etc.), για την ίδια την εφρμογή δεν έχω βρεί κάτι που πρέπει να αλλάξει για χρήση σε τοπικό δίκτυο.

    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  26-08-2014, 12:21 75649 σε απάντηση της 75647

    Απ: winforms εφαρμογή, που τώρα λειτουργεί τοπικά, μπορεί να λειτουργήσει και σε δίκτυο?

    Δεν μπορει να απαντηθει σωστα η ερωτηση αυτη. Ναι μια αλλαγη στο connection string ειναι αρκετη για να παιξει η εφαρμογη. Θα πρεπει ομως για καθε εργασια της εφαρμογης που μπορει να κανει ο χρηστης να λαβουμε υποψιν και τους αλλους χρηστες. Οποτε τεχνικα η εφαρμογη θα παιξει, λειτουργικα ομως δεν το ξερω. 

    Θα πρεπει να πιασεις το καθε σεναριο και να σκεφθεις τι θα γινει αν δυο χρηστες θελουν να κανουν το ιδιο. 

  •  26-08-2014, 20:25 75650 σε απάντηση της 75649

    Απ: winforms εφαρμογή, που τώρα λειτουργεί τοπικά, μπορεί να λειτουργήσει και σε δίκτυο?

    Ευχαριστώ πολύ για την πλήρη απάντηση. Είναι πολύ ικανοποιητικό το ότι η ενημέρωση του connection string με τα δεδομένα του νέου SQL Server, είναι επαρκής για την απομακρυσμένη συνδεσιμότητα της  εφαρμογής με τον SQL Server.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems