Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Η Microsoft αποκαλύπτει την επόμενη έκδοση του Visual Studio και του .NET Framework

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikolaosk στις 01-10-2008, 21:28. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-09-2008, 22:23 44976

    Star [*] Η Microsoft αποκαλύπτει την επόμενη έκδοση του Visual Studio και του .NET Framework

    Σήμερα η Microsoft παρουσίασε, για πρώτη φορά, την επόμενη έκδοση των εργαλείων και της πλατφόρμας ανάπτυξης, τα οποία θα ονομαστούν το Visual Studio 2010 και το .NET Framework 4.0. Η Microsoft περιέγραψε την επόμενη έκδοση μέσω των ακόλουθων πέντε πυλώνων που θα εστιάσει: οδηγώντας το κύμα της επόμενης γενιάς πλατφορμών, ενθαρρύνοντας την απόλαυση των προγραμματιστών, τροφοδοτώντας τις σημαντικές υπηρεσιακές εφαρμογές, επιτρέποντας τις αναδυόμενες τάσεις όπως cloud computing, και εκδημοκρατίζοντας τη διαχείριση κύκλου της ζωής εφαρμογής (ALM).

    Η σημερινή ανακοίνωση περιέλαβε ένα σε βάθος ματιά στο πώς το Visual Studio Team System (VSTS) 2010 (με κωδικό όνομα «Rosario») θα βοηθήσει στην οργάνωση του ALM με μια μοναδική λύση που φέρνει όλα τα μέλη του κύκλου ανάπτυξης μιας εφαρμογής, και καταργεί πολλά από τα υπάρχοντα εμπόδια στην ολοκλήρωση. Πρόσθετες λεπτομέρειες στις άλλες περιοχές εστίασης θα αποκαλυφθούν μέσα από τον κύκλο ανάπτυξης προϊόντων.

    Διαβάστε περισσότερα:

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,
  •  30-09-2008, 18:36 45007 σε απάντηση της 44976

    Απ: Η Microsoft αποκαλύπτει την επόμενη έκδοση του Visual Studio και του .NET Framework

    Στο channel 9 έχουνε δεκάδες Videos για το visual studio team system 2010 με συνεντεύξεις και showcases. δείτε εδώ...

    http://channel9.msdn.com/posts/VisualStudio/Visual-Studio-Team-System-2010-Week-on-Channel-9/

     

     


    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  01-10-2008, 09:42 45014 σε απάντηση της 45007

    Απ: Η Microsoft αποκαλύπτει την επόμενη έκδοση του Visual Studio και του .NET Framework

    από εχθές ή προχθές έκανε και γνωστό ότι θα κάνει «συγχώνευση» της Visual Studio Team System Development Edition με την Visual Studio Team System Database Edition και νομίζω ότι είναι ήδη διαθέσιμα για download από σήμερα.

    Peter Bournakas
  •  01-10-2008, 16:14 45032 σε απάντηση της 45014

    Απ: Η Microsoft αποκαλύπτει την επόμενη έκδοση του Visual Studio και του .NET Framework

    Το αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση που ανακοινώνει το VS 2010. Τα downloads δεν είναι κάποια νέα έκδοση, απλά όσοι έχουν αγοράσει τη μία ή την άλλη έκδοση θα μπορούν πλέον να κατεβάσουν και τις δύο από το MSDN.

    Η κίνηση αυτή είναι πολύ σωστή καθώς όλοι οι developers χρειάζονται υποστήριξη για sql scripts και versioning μέσα στο ίδιο το IDE. Η λογική των δύο προϊόντων ήταν ότι τον κώδικα και τις βάσεις τις φτιάχουν διαφορετικά άτομα, αλλά όπως όλοι ξέρουμε αυτό ... μάλλον δεν συμβαίνει πουθενά. Ήταν πραγματικά περίεργο να χρησιμοποιείς δύο διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου προϊόντος για να δουλέψεις με τα αρχεία ενός project, πόσο μάλλον να αγοράζεις δύο διαφορετικές εκδόσεις!

    Ελπίζω να καταλάβουν σύντομα και ότι η υποστήριξη για UML πρέπει να είναι στην Developer edition και όχι στην Architect, για τους ίδιους λόγους. Διαγράμματα συγχρονισμένα με τον κώδικα είναι απαραίτητα σε όλους τους developers ενώ δεν χρησιμοποιούνται τόσο από τους architects. Όταν περνάς σε επίπεδο αρχιτεκτονικής του συστήματος, ένα class diagram μάλλον δεν θα χωρέσει τις μερικές εκατοντάδες κλάσεις, structs και enums που περιέχει όλος κώδικας. Αντίθετα, είναι πολύ χρήσιμο όταν φτιάχνεις μία κλάση να μπορείς να τη δεις σε ένα διάγραμμα μαζί με τις 5-10 άλλες κλάσεις με τις οποίες συνεργάζεται. Ακόμα και συγχρονισμένο sequence διάγραμμα να μας δώσουνε, πάλι είναι ανεπαρκές για αρχιτεκτονική αλλά πολύ χρήσιμο για να δείξεις την επικοινωνία λίγων κλάσεων μεταξύ τους. Εξάλλου, υπάρχουν ήδη προγράμματα όπως το Enterprise Architect τα οποία ήδη κάνουν πολύ περισσότερα απ' όσα θα φέρει η επόμενη έκδοση του VS και κοστίζουν κάτω από $200.

    Νομίζω ότι τον καθοριστικό λόγο για την υποστήριξη UML στο Visual Studio θα την έχει το .... "Oslo". Η UML δεν χρειάζεται στους architects, χρειάζεται όμως ένας τρόπος να σχεδιάσεις entities και interactions για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους διάφορα services και εφαρμογές στο Oslo και για να χρησιμοποιήσει το Oslo μοντέλα που παρέχονται από άλλα συστήματα. Προκειμένου να κάνει εύκολη την ανταλλαγή μοντέλων μεταξύ συστημάτων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το XMI (είναι η XML μορφή ενός UML διαγράμματος) εμπλουτισμένο όμως με πολύ περισσότερα στοιχεία από τα packages και τις κλάσεις. Η UML προβλέπει αυτές τις επεκτάσεις, αλλά η προσθήκη τους σε ένα απλό UML editor είναι ... κόλαση. Ένα εργαλείο built-for-Oslo θα είναι ανεκτίμητο.

    Στο Oslo πιστεύω ότι οφείλεται και ότι η Microsoft επανήλθε στο Object Management Group μετά από σχεδόν 10 χρόνια. Δεν είναι ότι την καίει να χρησιμοποιήσει αποτυχημένα standards όπως το CORBA,  ή υπερβολικά περίπλοκες τεχνικές ανάπτυξης όπως το MDA. Η Microsoft ετοιμάζει μία model-driven πλατφόρμα η οποία όταν βγει θα έχει αυτομάτως (λόγω Windows) πολύ μεγαλύτερη εξάπλωση από το MDA. Από την άλλη, το Oslo φτιάχνεται εξαρχής για το Internet, ένα περιβάλλον όπου πολλά διαφορετικά συστήματα, με πολλά διαφορετικά μοντέλα και διαδικασίες συνεργάζονται μεταξύ τους. Αυτό είναι κάτι που η MDA δεν καλύπτει και έχει αφήσει σε άλλους οργανισμούς όπως ο OASIS και το WS-I. Αν μάλιστα ρίξει κανείς μία ματιά στο site του OMG, θα δει ότι τα θέματα που αναφέρονται είναι κυρίως  SOA και Business Process Management, για τα οποία το OMG δεν έχει βγάλει κάποιο standard.


    Η Microsoft καίγεται πραγματικά να μην υπάρξουν προβλήματα στην επικοινωνία της πλατφόρμας της με άλλα συστήματα. Αν μάλιστα της δίνεται η ευκαιρία να επηρεάσει το πως θα επικοινωνούν οι πλατφόρμες στο μέλλον, ακόμα καλύτερα.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-10-2008, 21:28 45037 σε απάντηση της 45032

    Απ: Η Microsoft αποκαλύπτει την επόμενη έκδοση του Visual Studio και του .NET Framework

    ναι βάλτε τα UML στην developer edition.....

    οταν λέμε support για UML φαντάζομαι εννοούνε

  • Class diagrams
  • Sequence diagrams
  • Activity diagram
  • θα είνα super τα UML για reverse engineering. δεν έχω παράπονο από το visual studio Και τα εργαλεία που μας δίνει, αλλά χάθηκε αυτό το Support για UML να είναι στο VS 2005?

    από τα λίγο που γνωρίζω από java tools and platforms(netbeans) τα έχουνε ενσωματώσει τα UML χρόνια τώρα.


    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems