Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

βοηθεια για βαση δαδομενων σε access

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò rotweil. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος rotweil στις 31-08-2009, 20:04. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-08-2009, 16:35 53292

    βοηθεια για βαση δαδομενων σε access

    καλησπερα και  καλως σας βρηκα .ειμαι νεος εδω και θα ηθελα να ρωτησω για το πως μπορω να κανω μια βαση δεδομενων που εχω φτιαξει σε ms access 2007 να λειτουργει με τον  πινακα επιλογων .Δηλαδη με λιγα λογια πως μπορω  να την κανω stand alone ετσι ωστε να την χρησιμοποιουν και αλλα και πως γινεται να κανω κατι με  την ηδη υπαρχουσα ......Η βαση ειναι 4 πινακες και στην ουσια απλα την εχω κανει για να βρησκω κατι που θελω απο το χαος που εχω στο γραφειο .......αμα γινεται να την βαλω  καπως καπου και να μπορω να την κανω ετσι ωστε να την δουλευουν και αλλοι .
    βεβαια δεν ειμαι και σιγουρος για το πως πρεπει να ειναι μια βαση στην access εχω δουλεψει σε oracle και ξερω πανω κατω (λεω εγω τωρα ....)αλλα εκει λειτουργει αλλιως  ολα τα ειχα κανει εγω   με  create table και τα λοιπα εδω ....?????οποιος μπορει να με βοηθειση  θα το εκτιμουσα  παιδια Smile
  •  26-08-2009, 17:24 53293 σε απάντηση της 53292

    Απ: βοηθεια

    Καλησπέρα και καλώς ήλθες.

    Θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις το θέμα σου σε κάτι πιο περιγραφικό απο το "βοήθεια" ώστε να έχεις πιθανότητες να πάρεις απαντήσεις αλλά και να είσαι "by-the-book" με τους κανόνες της κοινότητας! Big Smile

    Ευχαριστώ.


    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  26-08-2009, 17:56 53295 σε απάντηση της 53293

    Απ: βοηθεια

    ok thanks Big Smile
  •  27-08-2009, 07:53 53302 σε απάντηση της 53292

    Απ: βοηθεια για βαση δαδομενων σε access

    Καταρχήν να σε προειδοποιήσω ότι η Access δεν είναι "ιδανική" για multiuser χρήση. Οπότε ότι σου προτείνω παρακάτω μόνο για light χρήση. Αν θες να φτιάξεις κάτι πιο advance ξέχνα τα παρακάτω και ξεκίνα web development.

    Θα φτιάξεις 2 Access αρχεία. Στο ένα θα έχεις μόνο τους πίνακες σου. Αυτό θα το βάλεις σε ένα κοινόχρηστο folder στο δίκτυο σου που όλοι θα έχουν δικαιώματά read write. 
    Το άλλο αρχείο θα είναι όπως το έχεις τώρα αλλά αντί για τους πίνακες θα έχεις linked πίνακες (συνδεδεμένο πίνακα νομίζω το λέει στην ελληνική έκδοση) στους πίνακες του πρώτου αρχείου στο κοινόχρηστο φάκελο με το ίδιο όνομα όπως οι αρχικοί πίνακες
    Αυτό το αρχείο θα υπάρχει σε κάθε υπολογιστή που θέλεις να βλέπει τα δεδομένα σου. Έτσι κάθε χρήστης θα βλέπει live τα ίδια data. Προυπόθεση φυσικά να έχουν όλοι Access 2007 στον υπολογιστή τους.

    Πλεονέκτημα μεγάλο είναι φυσικά ότι στην ουσία δεν αλλάζεις τίποτα στην Access σου (μόνο αντικατάσταση των πινάκων με linked tables και όλοι βλέπετε τα ίδια δεδομένα)
    Μειονεκτήματα άπειρα: Performance, ασφάλεια, χρειάζεται access παντού κλπ κλπ

    Δεύτερη παρόμοια λύση είναι να βάλεις ως κεντρική βάση SQL Server express και να κάνεις link από την Access σου. Εκεί χρειάζεσαι και ODBC. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο πες μου να σου γράψω λεπτομέρειες.



    Manos
  •  27-08-2009, 16:47 53308 σε απάντηση της 53302

    Απ: βοηθεια για βαση δαδομενων σε access

    φιλε μανο σε υπερ ευχαριστω για την απαντηση σου πρωτα .ακου πως εχει το σκηνικο εμεισ εχουμε server citrix οποτε ο server υπαρχει ηδη και υπαρχει ηδη μια βαση .αλλα θελω να φτιαξω κατι ανεξαρτητω γιατι δεν νομιζω να μπορουμε να εχουμε ολοι 2007 απο οτι ξερω  οι πιο πολλη εχουν 2003 αλλος 1 2000.εγω  θελω να φτιαξω  μια βαση που να την εχουμε 5 pc και μονο .λοιπον εχω κανει ηδη τουσ πινακεσ και ειναι 5 το προβλημα  ειναι 1 δεν καταλαβα ακριβως τι μου ειπες δηλαδη τι ειναι τα linked εννοεις κατι σαν σχεση ????σαν συντομευση???και μετα με τον sql server χρειαζεται αδεια  αμα ειναι πως το στηνω ετσι ωστε να το φορτωσω στο citrix ?????μπορω να το κανω και σε oracle ????με την access δεν τα πηγαινα ποτε καλα και γενικως με την ms αλλα αυτο θα με σωσει απο ατελειωτες ωρες κυριολεκτικα το λεω στο να ψαχνω για φακελο και [ρωτακκολα και τα ρεστα ....αν θες να μου εξηγησεις πως το εννοεισ με την acceess και πως με τον  sql server θα με εσωζες!!!!!!!!!!!!SmileYes
     το ξανα γραφω γιατι μαλλον μου ηρθε ...λοιπον ενοοεις οτι κανω  copy τους πινακες απο το database  σε καθε pc δηλαδη το database olo και απο εκει μεσω δικτυου στον κοινοχρηστο φακελο θα μπορει ο καθενας να μπει και να δει ταδεδομενα αλλα και να γραψει .σωστα??????οι κατι τετοιο ???αλλα για να ειναι συνδεδεμενοι οι πινακες θελει sql server λεει  h access  οποτε ??????πως το εννοεις????

    se kara thanks



    παιζει να την κανω σε κατι αλλο ωστε να μπορω να την εχω σε καθε pc δηλαδη σε vb  η stand alone  η κατι αλλοο  java   or what ever ετσι ωστε να μπορω να εχω την επιλογη  καθε pc απλα θα μπαινει θα διαβαζει γραφει και τελος ???????με λιγα λογια να ειναι σε application???????
  •  28-08-2009, 11:02 53311 σε απάντηση της 53308

    Απ: βοηθεια για βαση δαδομενων σε access

     
    rotweil:

    παιζει να την κανω σε κατι αλλο ωστε να μπορω να την εχω σε καθε pc δηλαδη σε vb  η stand alone  η κατι αλλοο  java   or what ever ετσι ωστε να μπορω να εχω την επιλογη  καθε pc απλα θα μπαινει θα διαβαζει γραφει και τελος ???????με λιγα λογια να ειναι σε application???????

    Το ιδανικό σενάριο σε απλές τέτοιες διαδικασίες είναι να φτιάξεις ένα web application. Έτσι κάθε client θα συνδέεται με το explorer σε ένα intranet site και θα βλέπει και θα διαβάζει τα Data. Αν ξέρεις ή θέλεις να δοκιμάσεις προγραμματισμό με asp.net τότε ξεκίνα άφοβα. Αν είσαι τελείως αρχάριος με προγραμματισμό θα χρειαστεί αρκετό διάβασμα όμως σε προειδοποιώ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ACCESS

     
    rotweil:
     ???αλλα για να ειναι συνδεδεμενοι οι πινακες θελει sql server λεει  h access  οποτε ??????πως το εννοεις????

    Όχι εκτός από linq σε SQL server μπορείς να κάνεις link και σε μια άλλη Access database. Δες πάλι προσεκτικά το σενάριο που σου περιγράφω έχοντας αυτό στο μυαλό. Η κεντρική βάση (το αρχείο access με τους πίνακες) μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο του δικτύου αρκεί όλοι να έχουν δυνατότητα read write. ένα αρχείο είναι, δεν χρειάζεται εγκατάσταση τίποτα εκεί. 
    Σε αυτό το σενάριο έχεις δύο αρχεια Access. Ένα μόνο με τους πίνακες (BackEnd) που μπαίνει στο δίκτυο κάπου και το βλέπουν όλοι. Και ένα αρχείο που έχεις τις φόρμες και τα reports και σαν πίνακες έχεις τους link πίνακες στους πίνακες του άλλου αρχείου. Αυτό το αρχείο το μοιράζεις σε καθένα που θέλει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή. 

    rotweil:
    α μπορουμε να εχουμε ολοι 2007 απο οτι ξερω  οι πιο πολλη εχουν 2003 αλλος 1 2000

    Αν το πρόγραμμα το σώσεις σαν Access 2000 compatible θα μπορούν να την βλέπουν και οι άλλοι υπολογιστές με προηγούμενες εκδόσεις της Access. Μπορεί ακόμα να το φτιάξεις με Access 2000 άρα δεν θα έχεις πρόβλημα.

    rotweil:
    ....αν θες να μου εξηγησεις πως το εννοεισ με την acceess και πως με τον  sql server θα με εσωζες!!!!!!!!!!!
    Σε αυτό το σενάριο κρατάς σαν κεντρική βάση SQL Server Express (που είναι δωρεάν) και σαν client το ίδιο πρόγραμμα Access με το παραπάνω μόνο που οι link πίνακες δεν βλέπουν σε αρχείο Access αλλά σε SQL Server. Φυσικά σε αυτό το σενάριο πρέπει σε έναν υπολογιστή στο δίκτυο να στήσεις SQL Server να τον παραμετροποιήσεις για να δουλέψει και να φτιάξεις εκεί την βάση.  Αν δεν έχεις ξαναδουλέψει με sql Server δες λίγο τα video στο link Που σου έδωσα.



    Manos
  •  28-08-2009, 18:09 53334 σε απάντηση της 53311

    Απ: βοηθεια για βαση δαδομενων σε access

    φιλε μανο se karathanks aro θα οτ κοιταξω το ΣΚ  και θα σου τα νεα μου παντως απο προγραμματιασμο ξερω αρκετα αλλα asp. δεν κατεχω  anyway θα το κοιταξω με τον sql και θα σου  πωSmile
  •  31-08-2009, 20:04 53352 σε απάντηση της 53334

    Απ: βοηθεια για βαση δαδομενων σε access

    rotweil:
    φιλε μανο se karathanks aro θα οτ κοιταξω το ΣΚ  και θα σου τα νεα μου παντως απο προγραμματιασμο ξερω αρκετα αλλα asp. δεν κατεχω  anyway θα το κοιταξω με τον sql και θα σου  πωSmile
    \\


    λοιπον του εριξα μια ματια το ΣΚ και ειναι ολλη καλο τοσο που μαλλον θα αρχισω να την ψαχνω και εκει .
    το θεμα ειναι ωμος οτι αυτο που θελω νσ φτιαξω δεν μπορω να το βαλω στο δικτυο γιατι θα  φαμε ακυρο απο το admin θελω να ειναι κατι το οποιο το πεταω στο pc οταν ειμαι εκει και μπορει να εχει τις ιδιες ιδιοτητες δηλαδη να το βλεπουν και ναμπορουν να το γραφουν ολοι αλλα να μην ειναι ston server  μαλλον θα το κανω ετσι ωπος μου λες με τους πινακες γιατι  δεν εχω αλλη επιλογη ............και  απο οτι εχω δει θα ειναι πεδεμα .......ξερεις πως μπορω να δωσω δικαιωματα στην access??2 μηπως ξερεις πως μπορω να κανω να μου βγαζει σε παραθυρο μια αναζητηση ??το δοκιμασα με μακροεντολη  αλλα δεν παινει το μονο που δουλευει με μακροεντολη ειναι το ανοιγμα του πινακα επιλογων ολα τα αλλα δεν καταλαβενω γιατι δε ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ θελω να μου βγαζει ενα παραθυρο σαν την βαση τις northwind αλλα ............κατι δεν κανω σωστα ????????
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems