Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Good Bye .Net Reflector

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος m6s στις 16-02-2011, 13:05. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-02-2011, 07:14 63202

    Good Bye .Net Reflector

    Το .NET Reflector είναι ένα από τα ποιο γνωστά εργαλεία - η εταιρεία που το διαθέτει, η Red Gate ανακοίνωση ότι από την επόμενη έκδοσή του το .NET Reflector, δεν θα είναι πλέον ένα δωρεάν εργαλείο, αλλά θα έχει κόστος που θα ξεκινάει από τα $35.

    Οι φήμες λένε ότι η Red Gate, αγοράζοντας τα δικαιώματα του εργαλείου πίστευε ότι θα είχε ανταπόκριση από την Microsoft, που θα ήθελε να το αγοράσει. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι και τώρα η Red Gate θα αρχίσει να ζητάει λεφτά για αυτό:

    Το μήνυμα της Red Gate:

    An open letter to the .NET community

    Red Gate has announced that it will charge $35 for version 7 of .NET Reflector upon its release in early March. Version 7 will be sold as a perpetual license, with no time bomb or forced updates.

    As many of you know, our original intention was to maintain .NET Reflector as a free tool. But, after two-and-a-half years of providing it without charge, we realized that we could not make the free model work. We know that this will cause pain for some people in the .NET community, and we apologize for the change in policy.

    As a commercial company, we need to charge at least a nominal amount to keep .NET Reflector up-to-date and relevant. Without revenue coming in, we cannot dedicate a team of developers to ensure that Reflector remains a valuable part of .NET developers' toolboxes.

    As always, your feedback is important to Red Gate, so please contribute any thoughts on this subject to our .NET Reflector forum.

    Sincerely,
    Neil Davidson
    Co-CEO, Red Gate Software

    Link to more:

    You have been sent this special mail from Simple Talk because you are a current .NET Reflector newsletter subscriber. To unsubscribe from the .NET Reflector newsletter please click here. Or write to Simple Talk, Red Gate Software, Newnham House, Cambridge Business Park, Cambridge, CB4 0WZ, United Kingdom.

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  11-02-2011, 09:14 63205 σε απάντηση της 63202

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    Πολύ καλή πληροφορία, ευχαριστώ. Μόλις το είδα έτρεξα στο google και βρήκα μια συζήτηση στο stackoverflow όπου γίνεται λόγος για εναλλακτικές λύσεις .net profiling. Με μια ματιά εδώ μπορεί κανείς με χαμηλό budget να βρει κάτι καλό και free. Αυτή τη στιγμή το ψάχνω κι εγώ.


    Panagiotis Georgiadis
    HBM Netherlands B.V.
    www.twitter.com/HimWithCurls
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  11-02-2011, 09:36 63207 σε απάντηση της 63205

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    Το θέμα και οι συζητήσεις γύρω από αυτό έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, σε twitter και blogs. Απ' ότι φαίνεται η αλλαγή πολιτικής της Redgate θα σπρώξει τον κόσμο στο Mono.Cecil το οποίο δεν είναι απλά free αλλά και open source. Μετά το αναδυόμενο φιάσκο της Redgate δεν νομίζω να θέλει κανείς να ασχοληθεί με απλά free. Άσε που το Reflector ήδη χρησιμοποιεί το Mono.Cecil!

    Όπως γράφει και ο Miguel de Icaza όχι μόνο υπάρχουν έτοιμα UIs που χρησιμοποιούν το Mono.Cecil αλλά αναμένονται και ανακοινώσεις στην QCon σε μερικές εβδομάδες. Απ' ότι φαίνεται

    Παναγιώτη, η συζήτηση που αναφέρεις στο stackoverflow δεν αναφέρεται στο θέμα τί θα αντικαταστήσει το reflector. Είναι μία παλιά συζήτηση όπου διάφοροι χώθηκαν και άρχισαν να λένε "πάρε το δικό μου άγνωστο εργαλείο". Τίποτε δεν σου εξασφαλίζει ότι δεν θα αλλάξουν πολιτική μέσα σε μία νύχτα.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-02-2011, 10:53 63311 σε απάντηση της 63207

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    πάντως δεν ειναι κρίμα να ζητάς να πληρωθείς και αμέσως όλοι να "λακίζουν" σε φρη λύσεις...
    τσκ... τσκ...
  •  16-02-2011, 11:05 63312 σε απάντηση της 63311

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    Όταν ζητάς να πληρωθείς για κάτι που έφτιαξε άλλος, το οποίο ήταν δωρεάν εδώ και πολλά χρόνια (5 ή 6) και μάλιστα χρησιμοποιείς και open source για να κάνεις τη δουλειά σου, ε .... όχι ότι κάνεις κάτι κακό, αλλά η αρνητική αντίδραση είναι αναμενόμενη
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-02-2011, 11:13 63313 σε απάντηση της 63312

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    ok, και γω είμαι θυασώτης του opensource, αλλά άμα βάλεις και business value μέσα; όχι απλά πακετάρισμα και πούλημα.
    Αλλά είναι και η δική μας δουλειά. Πόσοι απο εμάς δεν χρησιμοποιούμε πια το "ελευθερο λογισμικό";
    Μην ακούσω κανείς. Ποιός δίνει 1$ πίσω; Μην ακούσω όλοι. :-PPP
  •  16-02-2011, 11:20 63314 σε απάντηση της 63313

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    Μα γι αυτό γκρινιάζουν όλοι. Δεν έφτιαξε η Redgate το Reflector, το αγόρασε από τον Lutz Roeder. Ο Reflector ήταν ήδη τόσο καλός όταν τον αγόρασε η Redgate που δεν πρόσθεσε τίποτε ουσιαστικό τα τελευταία χρόνια. Το κύριο πλεονέκτημα της πληρωμένης έκδοσης, το debugging, δεν ήταν τόσο επιθυμητό ώστε να την αγοράσει κανείς - άσε που υπήρχε από πριν ως plugin αν και δεν δούλευε τόσο καλά.

    Με άλλα λόγια, η Redgate χρεώνει μετά από χρόνια ένα προϊόν το οποίο αγόρασε από άλλον, το οποίο ήταν δωρεάν εδώ και 6 χρόνια και στο οποίο δεν έχει προσθέσει κάτι επιθυμητό. Α, ναι, και σου χρεώνει την ΤΣΑΜΠΑ έκδοση, την οποία σου ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ για να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αν την έχεις ήδη.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-02-2011, 12:00 63316 σε απάντηση της 63314

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    Gkoux, ότι κλειδώνει, gkoux gkoux, ξεκλειδώνει.. Λέω εγώ τώρα.. Αν και προφανώς αυτό δεν είναι λύση έτσι; Αλλά δεν είναι κάτι το οποίο αξίζει να πληρώσεις όχι απο άποψη value ή χρησιμότητας, αλλά ότι είναι ακριβώς αυτό που λέει ο Παναγιώτης.. rip off απο κάτι που ήταν free. Τότε ίσως δικαιολογήσω στον εαυτό μου ότι πρέπει να το ξεκλειδώσω..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  16-02-2011, 12:18 63319 σε απάντηση της 63316

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    Υπάρχει όμως και το άλλο θέμα: Όταν αγοράστηκε το Reflector τι ήταν .NET Fx 2.0; .NET Fx 3.0; Από τότε έχουμε φτάσει στο .NET Fx 4.0 και σίγουρα χρειάστηκε αρκετό update στο προϊόν για να μπορέσει να υποστηρίξει τα νέα features που προστέθηκαν.

    Μην παρεξηγηθώ, θεωρώ απαράδεκτο να έχει time-bomb το προϊόν. Θα έπρεπε τουλάχιστον όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τις νέες εκδόσεις να μπορούν να χρησιμοποιούν την τελευταία free και ας γίνει obsolete με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο δεν είναι και ότι η Red Gate δεν προσέθεσε γραμμή κώδικα στο προϊόν...

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  16-02-2011, 13:05 63320 σε απάντηση της 63319

    Απ: Good Bye .Net Reflector

    Να προσθέσω και στην πραγματική οικονομία, όταν κάποιος αγοράζει κάτι μαζί και με τον "αέρα" ( καλώς ή κακώς ), πληρώνει ένας χρήστης για να χρησιμοποιείσει αυτό το "κάτι". ( εδώ ώς "αέρα" ας ορίσουμε ότι πήρε κάτι έτοιμο και αμπαλαρισμένο για την εποχή του ως προς το πρόγραμμα). Στην πραγματική οικονομία είναι σπίτι, είναι καφέ, είναι δουλειά, είναι μηχανή. Και κανείς δεν αρνείται να πληρώσει γιατί ο άλλος το αγορασε έτοιμο. Αν το δίνει με πληρωμή ενώ ο κώδικας είναι τύπου GPL ( δεν το ξέρω ), τότε μήπως είναι παράνομη η Redgate για τον τρόπο που το διανέμει; Όταν παίρνεις ένα πρόγραμμα με βάση μια τέτοια άδεια είναι αλλιώς. Αν είναι όμως "proprietary" έχει κάθε δικαίωμα και λάθος της να το είχε και free.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems