Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εργασια κ χρηματα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò palik. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος jpanta στις 07-12-2007, 15:27. Υπάρχουν 17 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (18 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-12-2007, 00:49 37927

    Εργασια κ χρηματα

    Για σε όλους!

    Μετά την επιστροφή μου από το εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Σκοτία, Αγγλία) και μετά το στρατό, προσπαθώ να καταλάβω το σύστημα (εργασιακό) στην Ελλάδα. Μετά από ψάξιμο Σαλονίκη - τον πιο πολύ καιρό (απογοήτευση) - και στην Αθήνα τώρα τελευταία (λίγο πιο καλά τα δεδομένα), διαβάζοντας το φορουμ (just now) διαπίστωσα οτι δεν ξεκαθαριζει το τοπιο.
    Κραταω το:

    1)βιογραφικό μου θέλει βελτίωση

    και
    2)

    " jpanta - .......Όσο αφορά την ελληνική κατάσταση, είναι πράγματι απογοητευτική όσον αφορά την εργασία. Συνήθως στις περισσότερες εταιρείες θα προσπεράσουν οποιαδήποτε ερευνητική δουλειά (για λόγους mismatching & overqualification). Πιθανόν κάποιες να ενδιαφερθούν αλλά θα πρέπει να πετύχεις κάτι πολύ εξειδικευμένο ή να ρίξεις πολύ τις (οικονομικές) απαιτήσεις σου. 

    Bottom line: μην απογοητεύεσαι - διεκδίκησε με τσαμπουκά μια θέση αλλά όχι έπαρση."



    Ευχαριστώ όλους για των χρόνο σας, η κουβέντα μας ήταν κατατοπιστική.

    palikCool


  •  02-12-2007, 16:01 37941 σε απάντηση της 37927

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Βασίλη,

    δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά...

    1. Αποκλείεται να ξέρεις όλα αυτά σε ικανοποιητικό επίπεδο:
    • Unix, Linux, Solaris, MacOS, Windows
    • C, C++, Visual C++, Java, Artificial Intelligence, Pascal, Visual Basic, ASP, JSP, PHP, CFS, Latex, SQL, UML, Javascript, VBScript, HTML, DHTML, XML, Ajax, ML, Formal Methods.
    • Microsoft Packages, Dreamweaver, RationalRose, Backoffice, Toolbox, Firefox, GIM, Contributor, Authorwave, Director, Adminphp, AdminDB, SPSS, Director, MySQL, Apache, EasyPHP, XOOPS, Networks, Webmin
    • Joomla, Mambo, Drupal, PhpBB, PHPNuke, eZPublish, Typo3, Word Press, PHProjekt, WebCollab, osCommerce, Zen Cart, Virtue Mart, Moodle, Caroline, ATutor, Coppermine, Gallery, GuppY, Drupal, e107, Postnuke, easyPortal, Jupiter.
    2. Το ότι ξέρεις firefox δεν ενδιαφέρει κανέναν. Το ότι το γράφεις όμως δείχνει πολλά. Εμένα μου φαίνεται πολύ άσχημο.
    3. Από προϋπηρεσία πάσχεις ( μικρή διδακτική + εργασία κατά τη διάρκεια των σπουδών )

    Όλα αυτά που γράφεις στις σελίδες σου τα γράφεις όταν στέλνεις βιογραφικό σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, όχι σε ελληνική εταιρία. Δυστυχώς κανέναν δεν ενδιαφέρει ότι είσαι μέλος του WWF. Έχε στο νου σου ότι ψάχνεις δουλειά όχι γκόμενα. Άρα πρέπει να πείσεις στελέχη ότι θα βγάζεις με το παραπάνω τα χρήματα που θα σου δίνουν και όχι ότι είσαι ρομαντικός και ευαίσθητος.

    Δεν γνωρίζω τι απολαβές μπορείς να διεκδικήσεις. Ελπίζω κάποιοι άλλοι να μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο.
    φιλικά Μάριος
  •  02-12-2007, 16:47 37942 σε απάντηση της 37941

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Θα συμφωνήσω δυστυχώς με τον προλαλήσαντα. Το πλήθος και η ετερογένεια των αναφερόμενων εργαλείων και τεχνολογιών στο βιογραφικό σου, καθώς και η διακύμανση της βαρύτητας που έχει κάθε μία απο αυτές, δηλωνουν, στη γλώσσα της "πιάτσας", οτι ο συντάκτης του βιογραφικού σημειώματος απλά παρέθεσε όσα εργαλεία και αρκτικόλεξα έτυχε να γνωρίζει / να έχει μια επιδερμικη επαφή μαζί τους. Η παράθεση π.χ. της UML μαζί με τη Javascript δείχνει οτι ο συντάκτης θεωρεί οτι και τα δυο ανήκουν στον ίδιο χώρο. Αν πραγματικά έχεις έρθει σε επαφή με τόσο μεγάλο αριθμό τεχνολογιών και εργαλείων, είναι χρήσιμο να διαχωρίσεις το σε ποιές έχεις εκτεταμένη εμπειρία και σε ποιές επιδερμική, καθώς και το πόσο χρονο / σε τι είδους projects έχεις καταπιαστεί με την κάθε μία.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  02-12-2007, 23:19 37951 σε απάντηση της 37942

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Ευχαριστώ για της παρατηρήσεις, καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια,

     

    1)Τώρα ότι αφόρα προϋπηρεσία έχω 4  χρόνια συνολικά ,σε ευρωπαϊκά project, τα περισσότερα με καινοτομικές εφαρμογές για Ευρώπη (για Ελλάδα δεν ξέρω)  J

     

    2)Τώρα για το Firefox δεν το σχολιάζω γιατί έχει να κανί με μια συμμέτοχη μου στο development ενός  educatinal  add-on  για το πανεπιστήμιο του cranfield (δεύτερο σε ευρωπαϊκά fund μετά την NASA) (απ’οπου έχω πάρει την τρίτη υποτροφία μου)

    3) Όπως λες « Αποκλείεται να ξέρεις όλα αυτά σε ικανοποιητικό επίπεδο» σε αυτό έχεις απόλυτα δίκιο, θα έπρεπε να έχω μια βαθμολογία, «εκτεταμένη» εμπειρία και σε ποιές «επιδερμική».

     

    Ευχαριστώ once again.

     

    Τέλος μια ερώτηση: κατάλαβα ότι είμαστε στο stone age στη Ελλάδα, βλέπε Ζαχαρία Δεντοφτιάχνω, μήπως να γυρίσω στο εξωτερικό?:)  Στην χώρα με τους  τυφλούς ο μονόφθαλμος είναι ο βασιλιάς

     

    Φιλικα

    palikCool
  •  03-12-2007, 00:06 37952 σε απάντηση της 37951

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Δεν νομίζω ότι κατάλαβες τί εννοούν όσοι σου απάντησαν ως τώρα. Καταρχήν, το βιογραφικό σου είναι πολύ κακογραμμένο. Ένα βιογραφικό πρέπει να δίνει γρήγορα τις πληροφορίες που ενδιαφέρουν ένα εργοδότη. Αυτές είναι 1) Εργασιακή Εμπειρία 2) Γνώσεις 3) Σπουδές. Η μορφή του βιογραφικού σου δυστυχώς κάνει δύσκολη την ανάγνωση.

     Από το δικό σου βιογραφικό δεν φαίνεται η εργασιακή εμπειρία ούτε οι ημερομηνίες σπουδών. Τα ερευνητικά προγράμματα δεν έχουν ποτέ το ίδιο βάρος με την εργασία σε κάποια εταιρεία. Η δουλειά σε μία εταιρεία συνεπάγεται πίεση να ολοκληρώσεις ένα έργο σε περιορισμένο χρόνο, πολλές φορές με ελλιπείς γνώσεις. Ένας καλός developer θα προσπαθήσει μόνος του να καλύψει τα κενά και να βρει λύσεις. Ένας κακός προγραμματιστής θα περιμένει να του έρθουν όλα στο πιάτο. Εξάλλου, δεν φαίνεται αν τα έργα που έκανες ήταν πραγματικά ερευνητικά έργα, ή αν ήταν εργασίες στα πλαίσια των σπουδών σου. Δεν φαίνεται ποιός ήταν ο ρόλος σου σε αυτά, τί γλώσσες ή τεχνολογίες χρησιμοποίησες, τί έμαθες.
    Μην ξεχνάς επίσης ότι οι απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν κάνει τα ίδια χρόνια σπουδών με εσένα, σε δυσκολότερες συνθήκες. Το ξέρω πολύ καλά, καθώς τελείωσα τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς στην Πάτρα (5ετής σχολή) πριν πάω για MSc σε Information Systems Engineering στο UMIST. Σε σύγκριση με την Πάτρα, το UMIST μου φάνηκε πολύ χαλαρό.

    Όσον αφορά το stone age, νομίζω ότι έκανες δύο παρανοήσεις:
         Πρώτον, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, ενώ περισσεύουν οι μετρίου επιπέδου προγραμματιστές. Δεν έχεις εδώ την πολυτέλεια να ξεκινήσεις ως trainee σε κάποια μεγάλη εταιρεία, όπως γίνεται στην Αγγλία. Πρέπει κάπως να ξεχωρίσεις από το σωρό και αυτό είναι πιο δύσκολο απ' ότι στο εξωτερικό. Επίσης, δεν έχεις τόσες δυνατότητες εξέλιξης όσες στο εξωτερικό. Δεν είναι εύκολο να βρεις προγραμματιστές με 10 χρόνια εμπειρία στην Ελλάδα. Από την άλλη, έχουμε τόσους απόφοιτους Αγγλικών πανεπιστημίων που οι σπουδές στην Αγγλία δεν προξενούν εντύπωση - εκτός και αν η σχολή που τελείωσες έχει τουλάχιστον ένα 4 στο RAE.
        Δεύτερον, αυτά που περιγράφει ο Ζαχαρίας ισχύουν παγκοσμίως. Αν έχεις διαβάσει ποτέ βιβλία του De Marco, όπως το Peopleware, το Slack, το Deadline, θα έχεις προσέξει ότι περιγράφουν καταστάσεις το ίδιο τραγελαφικές με αυτές του Ζαχαρία, απλά ο Ζαχαρίας είναι πιο αστείος. Θα συναντήσεις τέτοιες και πολύ χειρότερες καταστάσεις σε όποια χώρα και να βρεθείς.

    Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείς τί εικόνα δίνει το βιογραφικό σου. Αν έπρεπε να το περιγράψω με μία φράση, θα έλεγα ότι είναι το βιογραφικό ενός απόφοιτου χωρίς εργασιακή εμπειρία και με άγνωστο ακαδημαϊκό έργο. Ίσως να είναι έξυπνος και να μαθαίνει εύκολα, ίσως όχι. Αν ψάχνω για junior προγραμματιστή, ίσως και να τον καλέσω σε συνέντευξη, δεν θα είναι όμως η πρώτη επιλογή μου.

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-12-2007, 00:46 37954 σε απάντηση της 37927

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Πολύ χρήσιμο επεισόδιο podcast για το πως να φτιάξεις ένα σωστό cv: http://www.manager-tools.com/2005/10/your-resume-stinks/
    W3C - Leading the Web to Its Full Potential...
  •  03-12-2007, 01:06 37957 σε απάντηση της 37954

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Το podcast είναι γενικά καλό αν και για ένα απόφοιτο θέλει λίγες τροποποιήσεις. Καταρχήν, δεν είναι απαραίτητο ένα βιογραφικό να είναι μόνο μία σελίδα, ένας απόφοιτος όμως θα δυσκολευτεί να γεμίσει έστω και μία. Ένας απόφοιτος είναι λογικό να μην έχει μεγάλη εργασιακή εμπειρία, έχει κάνει όμως μαθήματα και εργασίες (ειδικά διπλωματικές - πτυχιακές) οι οποίες μπορεί να ενδιαφέρουν ένα εργοδότη. Αυτές θα πρέπει να τις παρουσιάσει, δίνοντας μία παράγραφο περίπου σε διπλωματικές εργασίες και 3-4 γραμμές στις σημαντικές εργασίες, πάντα εξηγώντας τί έκανε και τί έμαθε. Άλλον να λες "ξέρω C++ και Java" και άλλο να λες ότι τις χρησιμοποίησες στην τάδε εργασία, ή στη διπλωματική.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-12-2007, 02:21 37962 σε απάντηση της 37957

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Ευχαριστώ όλους για των χρόνο σας, οι κουβέντα μας ήταν κατατοπιστική, έχετε δίκιο το βιογραφικό μου θέλει βελτίωση.

     

    Τώρα σε σχέση με μερικά που γραφτήκαν του τύπου:

     

      “Τα ερευνητικά προγράμματα δεν έχουν ποτέ το ίδιο βάρος με την εργασία σε κάποια εταιρεία.”   Μάλλον θα αναφέρεστε για Ελλάδα, για εξωτερικό απλά ρωτήστε, έχω εργαστεί  και σε εταιρίες, μπορούμε να συγκρίνουμε….

     

    “Μην ξεχνάς επίσης ότι οι απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν κάνει τα ίδια χρόνια σπουδών με εσένα, σε δυσκολότερες συνθήκες. Το ξέρω πολύ καλά, καθώς τελείωσα τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς στην Πάτρα (5ετής σχολή) πριν πάω για MSc σε Information Systems Engineering στο UMIST. Σε σύγκριση με την Πάτρα, το UMIST μου φάνηκε πολύ χαλαρό.” 

     Καλά ένταξη σεβαστή η προσωπική άποψη, για αυτήν ρώτησα για να είμαι ειλικρινής, μη τα βάζουμε όλα σε ένα σακί, εντούτοις ο κάθε ένας σηκώνει  των δικό του σταυρό, σύγκριση πανεπιστήμιον δεν θα κάνουμε άλλωστε είναι γνωστές οι διαφορές…..     

     

    Όσον αφορά το stone age, νομίζω ότι δεν έκανα καμία παρανόηση:

    “Πρώτον, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής” ούτε υποδομή (κρατική η ιδιωτική). Άσε την Αγγλία, ας μιλήσουμε για Ιταλία όπου έχω εργαστεί  επίσης η κατάσταση είναι πολλή καλύτερη κει τουλάχιστον επενδύουν στον χώρο και κυρίως δεν είναι σνομπ.

     

    “Δεύτερον, αυτά που περιγράφει ο Ζαχαρίας ισχύουν παγκοσμίως. Αν έχεις διαβάσει ποτέ βιβλία του De Marco, όπως το Peopleware, το Slack, το Deadline, θα έχεις προσέξει ότι περιγράφουν καταστάσεις το ίδιο τραγελαφικές με αυτές του Ζαχαρία, απλά ο Ζαχαρίας είναι πιο αστείος.”

    Δεν χρειάστηκε τα ξέρω εκ πείρας και συμφωνώ απόλυτα έχω συναντήσεις τέτοιες και πολύ χειρότερες καταστάσεις σε αρκετές χώρες, στην Ευρώπη δεν είναι όλα ρόδινα, τουλάχιστον υπαρχή υποδομή και περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης.    .

     

    Τέλος ενδεικτικά με 3 χρόνια προϋπηρεσία ο τελευταίος μου μισθός στην Μ. Βρετάνια ήταν στης  35.000 λίρες το χρονο. Τώρα τελευταία έχω όρχηση και ξέχνα του λόγους που με έκαναν να επιστέψω στα πάτρια εδάφη

     

    Φιλικα

    palikCool

  •  03-12-2007, 11:24 37967 σε απάντηση της 37927

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Καλημέρα Βασίλη

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πού ακριβώς θες να εργαστείς;
    Θες να εργαστείς ως προγραμματιστής, ως δικτυάς, ως Unix/Linuxας, ως τί
    Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσεις και να διαμορφώσεις και το βιογραφικό σου αναλόγως.

    Εαν θες να γίνεις προγραμματιστής πάνω στη πλατφόρμα "Web" ε τοτε πρέπει να μιλάς με περισσότερες λεπτομέριες. Να πεις πχ ότι ξέρεις να φτιάξεις ένα forum, ένα site κάτι σχετικό.
    Αν έχεις και 5 γνώσεις από Unix στην κολότσεπη, γράψτο έτσι ώστε να δείχνεις ότι μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές που να τρέχουν σε τέτοιο σύστημα, αλλά χωρίς να δείχνεις ότι ψάχνεις κάποιον εργοδότη να σου δώσει ένα mission critical Unix server να το κάνεις maintain.

    Από μισθολογικά να περιμένεις σε εταιρείες που έχουν συλλογικές συμβάσεις γύρω στα 1250 ευρώ μεικτά το μήνα.



    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  03-12-2007, 21:54 37988 σε απάντηση της 37967

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    thrylos:
    Από μισθολογικά να περιμένεις σε εταιρείες που έχουν συλλογικές συμβάσεις γύρω στα 1250 ευρώ μεικτά το μήνα.

    Μήπως γινόμαστε λίγο υπερβολικοί με την ακρίβεια σε αυτή την εκτίμηση;
    Εγώ θα έλεγα από 700 έως 1600 καθαρά. Ανάλογα τη θέση, την εταιρία, την ανάγκη της εταιρίας και φυσικά το πως θα "πουλήσει" τον εαυτό του. Κλασικά.


    ---EDIT---
    Ooops. Άκυρο. Τώρα είδα το "συλλογικές". :)

    W3C - Leading the Web to Its Full Potential...
  •  04-12-2007, 03:52 37992 σε απάντηση της 37988

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Ξέχασες να αναφέρεις και την πόλη που παίζει μεγάλο ρόλο στον μισθό (αναφορά σε προηγούμενη συζήτηση), και τους "έξυπνους" που θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν με διάφορους ευφάνταστους τρόπους.

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  06-12-2007, 11:20 38039 σε απάντηση της 37992

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Βασίλη, καλά όλα αυτά που γράφεις για την Ελλάδα και το εξωτερικό (κι εγώ δουλεύω στην Αμερική κι εν μέρει θα συμφωνήσω), αλλά όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, το βιογραφικό σου "κρύβει" πολλά πράγματα.

    Για παράδειγμα:
    1)Το βιογραφικό σου δε δείχνει καθόλου μα καθόλου τι είδος δουλειάς σε ενδιαφέρει (ξέρω ότι το είπε ο thrylos, αλλά το θεωρώ πολύ βασικό και το επαναλαμβάνω). Τι είδος εργασίας ψάχνεις; Windows developer; Linux network administrator; Database administrator σε Solaris; Game developer;
    2)Το βιογραφικό σου έχει ορθογραφικά λάθη, άτονες λέξεις, κτλ. Αν δεν προσέξεις ούτε το βιογραφικό σου, πώς πιστεύεις ότι θα πείσεις κάποιον εργοδότη ότι θα προσέξεις τη δουλειά που θα κάνεις; Ακόμα και το "ελληνική" έχεις γραψει ανορθόγραφα.
    3)Πόσο καιρό εργάστηκες σε κάθε εταιρία; 1 χρόνο; 1 μήνα; 1 βδομάδα; Τι έκανες εκεί; Τι σημαίνει "Ερευνητικό μέλος"; Τι εξερευνούσες; Τι σημαίνει "οργάνωση, ανάπτυξη, σχέδιο, διοίκηση της κοινοτητας"; Δώσε κάποια χρονικά πλαίσια. Πότε πήρες το μάστερ; Πριν 1 χρόνο; Πριν 10 χρόνια; Πόσο καιρό σου πήρε να πάρεις το Bachelor και το Master; 3 χρόνια; 7; 15;
    4)Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι εντελώς λάθος ο τρόπος, με τον οποίο εχεις γράψει τα προγράμματα και τις γλώσσες που ξέρεις. Τι σημαίνει "Networks", "Toolbox", "Jupiter", "Coppermine", "e107", κτλ; Τι "Microsoft Packages" ξέρεις; Ti "Formal Methods" ξέρεις; Αν έχεις υλοποιήσει κάποιο plugin για το Firefox, τότε πρέπει να το γράψεις με διαφορετικό τρόπο. Αλλιώς, είναι σα να γράφεις "Internet Explorer". Όταν λες ότι γνωρίζεις μια γλώσσα, σε τι επίπεδο τη γνωρίζεις; Έχε υπόψη σου ότι το μόνο που κερδίζεις με ένα καλό βιογραφικό είναι να σε καλέσουν σε ένα interview. Αν αρχίσουν και σε ρωτάνε ερωτήσεις πάνω στις γλώσσες που αναφέρεις, θα μπορείς να απαντήσεις; Για παράδειγμα, αν σου πει να υλοποιήσεις ένα mini client-server σε C/C++ και σε Java με ανοικτό documentation, θα μπορείς να το κάνεις; Αν σου πει ότι "μιας και ξέρεις Windows, Linux και Oracle, ποιες είναι οι διαφορές όσον αφορά το thread scheduler της Java Virtual Machine σε καθένα από αυτα τα λειτουργικά συστήματα"; Γενικά πρέπει να προσέχεις αυτά που γράφεις στο βιογραφικό, γιατί αν έχεις απλά επιφανειακές γνώσεις, τότε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η αξιοπιστία σου μπορεί να πέσει κατακόρυφα μέσα σε 5 λεπτά.
    5)Γράψε κάποιες λεπτομέρειες για τα projects που έχεις υλοποιήσει ως τώρα, ώστε να ξέρει κάποιος που κυμαίνονται οι γνώσεις σου.
    6)Γράψε κάποια πράγματα που να δείχνουν που εξειδικεύτηκες στο μάστερ σου. Η έκφραση "Μάστερ Επιστημών στην Διαχείριση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών" δε λέει τίποτα. Το μάστερ αποτελεί εξειδίκευση. Τι θέμα είχε η διπλωματική σου; Projects; Δημοσιεύσεις; Μιας και έχεις δουλέψει ως ερευνητής και ως σύμβουλος σε τόσες θέσεις (και μιας και δεν έχεις κάποια άλλη εργασιακή εμπειρία), ένας εργοδότης θα περίμενε να του πεις τι ερεύνησες και τι δημοσιεύσεις έχεις κάνει.

    Κατά την άποψή μου, το βιογραφικό σου θέλει ολική επαναδιάρθρωση. Μπορεί στην Αγγλία να έπαιρνες τα χρήματα που λες, αλλά αν θες να ξεχωρίσεις στην Ελλάδα από όλο τον υπόλοιπο κόσμο και να πάρεις ένα μισθό που να σε ικανοποιεί, θα πρέπει να αρχίσεις με ένα καλύτερο βιογραφικό :) Ψάξε να βρεις κάποιο καλύτερο template (όπως προτείνει και το MIT στο http://web.mit.edu/career/www/guide/ καλύτερα να αποφύγεις τα templates του word), δες άλλα βιογραφικά από άτομα με περίπου τις ίδιες σπουδές/προϋπηρεσία όπως εσύ. Στη χειρότερη περίπτωση πάρε κάτι σαν το http://www.sbuniv.edu/career_services/resume_information/sample_resumes/basicresume.pdf και προσάρμοσέ το. Δες πχ το http://www-robotics.usc.edu/~changjen/resume/JennyChang.pdf ή το http://www.frostnet.net/chris/resume/resume.pdf (2 random βιογραφικά που βρήκα με ένα γρήγορο search). Παρατήρησε ότι στο 2ο βιογραφικό ο τύπος έχει κάνει ένα σκασμό από πράγματα (σπουδές, προϋπηρεσία σε Microsoft, Google, δημοσιεύσεις, κτλ), αλλά λέει ότι από γλώσσες προγραμματισμού γνωρίζει πολύ καλά μόνο C, C++ και Java. Ο συνολικός αριθμός των γλωσσών που γράφει στο βιογραφικό του είναι το 1/4 (και ίσως να λέω πολλά) απ'το δικό σου. Άσχετα αν μπορεί να "καταλάβει" και κώδικα από γλώσσες όπως perl, python, php, κτλ.

    Τα παραπάνω τα γράφω εντελώς φιλικά και με το disclaimer ότι κρίνω μόνο με βάση τα αμερικάνικα δεδομένα και όχι τα ελληνικά (μιας και δεν έχω δουλέψει Ελλάδα).
  •  06-12-2007, 11:41 38040 σε απάντηση της 38039

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    ilias:

    ...και με το disclaimer ότι κρίνω μόνο με βάση τα αμερικάνικα δεδομένα και όχι τα ελληνικά (μιας και δεν έχω δουλέψει Ελλάδα).

    Πάνω-κάτω αυτά που λες ισχύουν (λιγότερο ή περισσότερο) και εδώ. Ειναι αρκετά αντικειμενικά. Μπορει εδώ να μην σου κάνει ερώτηση κανείς βέβαια για τον thread scheduler (μπορεί και να σου κάνει, αλλά θα ήταν μάλλον ευχάριστη έκπληξη παρά αναμενόμενο) αλλά γενικά το οτι πρέπει κάποιος να είναι συγκεκριμένος στο βιογραφικό του είναι κανόνας. Αλλιώς, πολλές φορές δεν κερδίζει ούτε καν την πρόσκληση σε interview.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  06-12-2007, 12:03 38041 σε απάντηση της 38040

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    cap:

    Μπορει εδώ να μην σου κάνει ερώτηση κανείς βέβαια για τον thread scheduler (μπορεί και να σου κάνει, αλλά θα ήταν μάλλον ευχάριστη έκπληξη παρά αναμενόμενο)



    Οκ, δεν έχει νόημα να κολλήσουμε σε αυτό. Αν προτιμάς άλλο παράδειγμα, για ένα entry-level position μπορεί να ρωτήσει ποιες οι διαφορές struct/class στη C++, ποια η διαφορά thread/process στα windows, ποιες οι διαφορές C/Java, κτλ. Οι ερωτήσεις από μόνες τους δεν έχουν σημασία (σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες ή χειρότερες). Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι αυτά που γράφεις στο βιογραφικό θα πρέπει να είσαι σε θέση να τα τεκμηριώσεις (και τα προηγούμενα παραδείγματα οφείλονται στο ότι το βιογραφικό αναφέρει γνώση C/C++/Java/Windows). Αν δεν ξέρεις, τότε δε θα χρειαστεί πολλή ώρα μέχρι να τελειώσει η συνέντευξη με αρνητικό αποτέλεσμα. Για αυτό έδωσα το παράδειγμα του 2ου βιογραφικού, μιας και ενώ έχει κάνει τόσα πράγματα, σχετικά με τις γλώσσες προγραμματισμού γράφει αυτές που πραγματικά ξέρει.
  •  06-12-2007, 16:13 38065 σε απάντηση της 38041

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Πάντως εμένα μου έκανε καλή εντύπωση ότι κάποιος έχει αφιερώσει χρόνο για να φτιάξει Web Site με τις ικανότητές του. Φυσικά και δεν μπορεί να παρουσιαστεί υπό τύπων CV κάτι τέτοιο μιας και θέλει μια καλύτερη και σαφή δομή.

    Όσο αφορά την ελληνική κατάσταση, είναι πράγματι απογοητευτική όσον αφορά την εργασία. Συνήθως στις περισσότερες εταιρείες θα προσπεράσουν οποιαδήποτε ερευνητική δουλειά (για λόγους mismatching & overqualification). Πιθανόν κάποιες να ενδιαφερθούν αλλά θα πρέπει να πετύχεις κάτι πολύ εξειδικευμένο ή να ρίξεις πολύ τις (οικονομικές) απαιτήσεις σου.

    Bottom line: μην απογοητεύεσαι - διεκδίκησε με τσαμπουκά μια θέση αλλά όχι έπαρση.

    χαιρετισμούς
Σελίδα 1 από 2 (18 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems