Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Programming and More

Δεν μου αρέσει να κλέβω τις ιδέες των άλλων, αλλά λατρεύω να με βοηθούν και και να βοηθάω.

think global act Irish

αναπτύσω ένα site το οποίο απευθείνεται σε Ευρωπαίους και θα είναι διαθέσιμο σε Αγγλικά,Γερμανικά,Γαλλικά. Στο site μεταξύ άλλων θα εμφανίζονται ημερομηνίες και ποσά σε ευρώ. Οι τιμές αυτές θα πρέπει να περνάνε και από σελίδα σε σελίδα ('να ναι καλά το previouspage).

Στα γερμανικά και τα γαλλικά τα πράγματα είναι απλά. Ορίζεις το currentCulture και το currentUICulture και τα πάντα δουλεύουν μόνα τους.

Με τα αγγλικά όμως; Αν το αφήσεις default σου εμφανίζει τις ημερομηνίες με τη μορφή ΜΜ/DD/YYYY που είναι σπαστικό. Αν εμφανίσεις την ημερομηνία "με το χέρι " στη μορφή που θέλεις πρέπει να κάνεις το ανάποδο όταν την διαβάζεις για να το περάσεις στην επόμενη σελίδα. Το ίδιο με τα ποσά και την τελεία με το κόμμα. Και φυσικά σου πετάει και το δολλάριο στα ποσά. Ακόμη χειρότερα όταν όλα αυτά πας να τα περάσεις με παραμέτρους στον SQL server πρέπει πάλι να διορθώνεις. Δεν είναι λύση αυτή. Οι άγγλοι έχουν τη Στερλίνα οπότε δεν βοηθούν.

Να ναι καλά οι ιρλανδοί. Μιλάνε αγγλικά, γράφουν τις ημερομηνίες "ευρωπαϊκά" και έχουν και το ευρώ. Άρα αρκεί να δηλώσουμε "en-ie" στο currentCulture και το currentUICulture και όλα παίζουν μια χαρά χωρίς να χρειαστεί να πειράξουμε τίποτα. Όλες οι toString παίζουν όπως θέλουμε, οι μετατροπές από string σε datetime και decimal γίνονται μια χαρά και το .net αναλαμβάνει να στείλει στον sql server τις παραμέτρους όπως πρέπει.

άρα: think global act Irish
Έχουν δημοσιευτεί Κυριακή, 22 Απριλίου 2007 7:59 μμ από το μέλος agmarios

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
(προαιρετικό)
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image
Καταχώρηση
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems