Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Team Foundation Server: Πρώτες εντυπώσεις

Έφαγα μια μέρα να στήνω. Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, αλλα παίρνει αρκετές ώρες.... Το στήσιμο έγινε σε virtual pc με 650 Mb μνήμη, η οποία έφτασε οριακά για την εγκατάσταση. Ισως αν είχα βάλει 50 λιγότερα να μην έφτανε. Τα windows ήταν πεντακάθαρα, οι οδηγίες στο χέρι, βήμα βήμα, εταιρικό domain και active directory υπήρχε ήδη και όλα πήγαν καλά.

Πάντως, είναι δύσκολο το να έχεις έναν πληροφορικάριο με label "system engineer" ή κάτι τέτοιο που να γνωρίζει από όλα τα εμπλεκόμενα συστήματα και να μπορεί να τα εγκαταστήσει και να τα συντηρεί αποτελεσματικά, γνωρίζοντας πολύ καλά τι κάνει σε κάθε βήμα του. Άρα, ή πρέπει να είσαι μεγάλη εταιρία πληροφορικής, ή να προσλάβεις μια τέτοια για να στο στήσει και να το συντηρεί !

Στο κυρίως ζουμί: Στην ουσία το πακέτο δεν έχει κατι πρωτοποριακό. Σου προσφέρει πράγματα τα οποία μπορούσες να κάνεις μέχρι τώρα με άλλα προγράμματα, απλά έρχεται το TFS και τα δένει πολύ όμορφα όλα μαζί (MS Project, SharePoint, SourceSafe και Studio. Επίσης πλασσάρει και μια πολύ σικάτη δομή με έγγραφα (requirements, reports, plans κλπ) που είναι πολύ πιασάρικη στο μάτι, αλλά αν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να τα 'χει χρησιμοποιήσει η ομάδα σου μέχρι τώρα, το TFS δεν κάνει μαγικά από μόνο του.

Πιστεύω πάντως ότι ο μπελάς του να συντηρήσεις όλη την (καλή) γραφειοκρατία που φέρνει δεν αξίζει σε καμία περίπτωση για ομάδες κάτω των 15 ατόμων και απαιτεί project manager αποκλειστικής χρήσης που να ξέρει τι του γίνεται.

Σίγουρα όλοι θα θέλανε να δουλεύουνε σε μια μεγάλη ομάδα με το TFS, αλλά αν δεν είναι κατάλληλη η υπάρχουσα ομάδα, ξέχνα το.
Έχουν δημοσιευτεί Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 9:59 πμ από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Σχόλια:

Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη