Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

LinkedIn: Η άλλη διάσταση στις επαγγελματικές σχέσεις

Τι κάνει: Σας βρίσκει δουλειά, σας βρίσκει υπαλλήλους, σας κάνει conne, σας φτιάχνει σοβαρό βιογραφικό, σας βρίσκει παλιούς φίλους και γνωστούς, σας βρίσκει πελάτες, σας βρίσκει προμηθευτές.

Πως το κάνει: Καταχωρείτε πολύ σύντομα στοιχεία του βιογραφικού σας και στέλνετε και μια πρόσκληση στα άτομα τα οποία εμπιστεύεστε και μπορείτε άνετα να συστήσετε σε κάποιον που τους χρειάζεται.

Best of:

  1. Συστατικές επιστολές (endorsments): Έχετε online το βιογραφικό σας το οποίο αναφέρει ότι εργαζόσασταν για την Coca Cola. Το βλέπει κάποιος παλιός σας συνάδελφος που ξέρει τι καλή δουλειά που κάνατε εκεί και προσθέτει από κάτω το σχόλιο του: "Ο Κώστας ήταν συγκλονιστικός επαγγελματίας, είναι πραγματικά μοναδικός στο είδος του". Μαζεύονται λοιπόν κάτω από το κάθε σημείο της καριέρας σας, συστάσεις από άτομα που ξέρουν τη δουλειά σας. Κάποιος που ψάχνει να συνεργαστεί μαζί σας, όχι μόνο βλέπει αυτά τα σχόλια, αλλά μπορεί να δει και το ποιόν του ανθρώπου που τα έκανε. Έτσι έχετε ένα ζωντανό βιογραφικό που μετράει σε οποιαδήποτε επαγγελματική σας σχέση.
  2. Conne: Θέλω να επικοινωνήσω με τον Μπούσσια από την Boussias Communications για μια δουλειά, αλλά φαντάζει αδύνατο να συναντηθώ ή να επικοινωνήσω μαζί του. Κάνω ένα search στο LinkedIn και βλέπω ότι ο κολλητός μου ο Γιάννης έχει έναν συνεργάτη που γνωρίζει προσωπικά τον Μπούσσια. Οπότε ζητάω με αυτοματοποιημένο τρόπο από τον Γιάννη να με φέρει σε επαφή.
  3. Συνεργάτες: Θέλω να βρω έναν καλό τυπογράφο, να μου κάνει καλή δουλιά και να μου κάνει μια καλή τιμή. Ψάχνω για τυπογράφους στο LinkedIn και του λέω να τους κατατάξει σε σειρά απόστασης από εμένα (όσον αφορά τους γνωστούς μου). Και μου βρίσκει όντως έναν τυπογράφο ο οποίος είναι συνεργάτης του φίλου μου του Νίκου. Και τυπογράφο βρήκα, και σχόλια για τη δουλειά του μπορώ να δω, και μπορώ να ρωτήσω και το φίλο μου το Νίκο να μου πει την άποψή του.

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Να συμπληρώσω επίσης τα ευκόλως εννοούμενα: Τα στοιχεία επικοινωνίας σας δεν μπορεί να τα δει κανείς εκτός από αυτούς που ήδη τα ξέρουν. Έτσι ούτε spam θα λάβετε, ούτε θα σας πρήζει ο κάθε μαλ*κας. Πχ. Για να έρθει σε επαφή μαζί μου ο Μπούσιας, θα πρέπει να το ζητήσει από τον συνεργάτη του Γιάννη, ο οποίος μετά θα πρέπει να το ζητήσει με τη σειρά του τον Γιάννη και ο Γιάννης να το πει σε εμένα. Αλλά ο Γιάννης είναι κολλητός μου τον οποίο εμπιστεύομαι και ξέρει μέσες άκρες αν εγώ ενδιαφέρομαι να μιλήσω με τον Μπούσσια ή όχι.

Url: http://www.linkedin.com

P.S.: Η Coca Cola είναι η Coca Cola και o Μπούσσιας είναι ένα παράδειγμα υπαρκτού γνωστού (για τα ελληνικά δεδομένα) το οποίο μπορείτε να ψάξετε όταν γραφτείτε.

P.S. 2: Μπορείτε μαζί με τις προσκλήσεις στους γνωστούς σας να στέλνετε και το url αυτού του post για να καταλαβαίνουν καλύτερα περί τίνος πρόκειται...

Έχουν δημοσιευτεί Σάββατο, 2 Ιουλίου 2005 10:21 πμ από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

Σχόλια:

Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη