Πέρασα κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι, το βράδυ χαζεύοντας τα αποτελέσματα, ακούγοντας λιγότερο ή περισσότερο βαρετούς ομιλητές στην τηλεόραση - με φανερή προτίμηση στον τρόπο παρουσίασης της ΝΕΤ - αλλά με το laptop ανοιχτό για online διάβασμα ειδήσεων δικής μου επιλογής, παρακολούθηση αποτελεσμάτων σε όποια λεπτομέρεια ήθελα, κουβέντα μέσα από messenger με τους υπόλοιπους online φίλους, γρήγορη ματιά στο sync για τα τελευταία blog posts αλλά και ασύγχρονη ενημέρωση μέσω από το facebook.

Νομίζω ότι ήταν η πιο multi-channel, multi-media, multi-source εμπειρία που είχα ! Και φαντάζομαι έτσι θα είναι απο δω κι εμπρός. Έχει αλλάξει ο κόσμος μας ! 

Όσον αφορά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα ξεχώριζα 3 βασικά sites :

  • To All time classic http://www.ekloges.ypes.gr του Υπουργείου Εσωτερικών πάντα σε συνεργασία με τη SingularLogic υπηστηριζόμενο για πρώτη φορά από τεχνολογία AKAMAI
  • To site που έβγαλε στον αέρα το in.gr μαζί με ΤΑ ΝΕΑ http://national07.ekloges.dolnet.gr χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα συνδυασμό Popfly + Silverlight + Vista Gadget, που όπως μας πληροφορεί κι ο Κώστας δεν χρειάστηκε και πολύ χρόνος για να στηθεί - όχι ότι του περίσσευε κιόλας :-)
  • Ενώ σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσω το http://elections.pathfinder.gr του Pathfinder βασισμένο στο super framework που χρησιμοποιεί και το υπόλοιπο portal, επιτρέποντας πράγματα όπως εκείνο το απίθανο drag n' drop των περιοχών σε λίστα επιλογής μου.

image