imageΚοντεύουν 4 χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησα να εργάζομαι στο ελληνικό υποκατάστημα της Microsoft.

Αυτό ξεπερνά κατά ένα ολόκληρο χρόνο το μέσο όρο παραμονής που είχα μέχρι σήμερα στις διάφορες εταιρείες που έχω εργαστεί και σίγουρα το αντικείμενο της δουλειάς μου έπαιξε ένα πολύ σημαντικό ρόλο σ΄αυτή την επέκταση.

Ξεκίνησα στο τμήμα των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της εταιρείας (Microsoft Professional Services λέγονται επίσημα) που είναι το τμήμα που χρησιμοποιεί - στις περισσότερες περιπτώσεις - ότι πιο καινούργιο έρχεται από την εταιρεία για να υλοποιήσει για λογαριασμό μεγάλων πελατών, είτε έργα υποδομών (infrastructure) είτε έργα ανάπτυξης εφαρμογών (development). Σίγουρα όχι μια εύκολη υπόθεση γιατί συνήθως οι κλίμακες και οι απαιτήσεις των έργων είναι πολύ μεγάλες και σύνθετες ενώ σίγουρα οι πελάτες περιμένουν από τους ανθρώπους της Microsoft απόλυτη τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα των προϊόντων της. Και πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι και λίγα, αφού όλα μαζί ξεπερνούν τα 500 προϊόντα.

Είναι κρίμα που δεν είχα ανακαλύψει τις μέρες που δούλευα στα Professional Services το blogging γιατί σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακουστούν ιστορίες, προβλήματα αλλά ... και λύσεις από μέσα. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά που δουλεύουν τώρα εκεί έχουν πολλά να μοιραστούν, άλλωστε κάποιοι όπως ο Νίκος έχουν ήδη ξεκινήσει να εξασκούν "το άθλημα". 

Στη συνέχεια πέρασα στο ρόλο που βρίσκομαι μέχρι σήμερα.

Το τμήμα λέγεται Developer Platform Evangelism group και όλοι εμείς που δουλεύουμε σ' αυτό θεωρητικά καλούμαστε "ευαγγελιστές". Ok, το είδα το χαμόγελο σας, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν πολυχρησιμοποιούμε τον τίτλο στην Ελλάδα. Βέβαια η αλήθεια είναι μια παρουσίαση που είχα ετοιμάσει για τo Greek Bloggers Camp '07 το καλοκαίρι που μας πέρασε, μου χάρισε μια από τις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης στο λήμμα "ευαγγελιστής" :-)

Αυτό τον τελευταίο 1.5 χρόνο προσπάθησα να καταλάβω, να δουλέψω, να παρουσιάσω, να προωθήσω, να φανταστώ, να παραδεχθώ τις αδυναμίες, αλλά πρώτα από όλα να ζήσω το Internet, τις τεχνολογίες αλλά και τις πρακτικές του μέσα από τις προτάσεις της Microsoft και όχι μόνο.

Έγραψα αρκετά blog posts, άρθρα σέ έντυπα, μίλησα σε παρουσιάσεις, μέχρι και στην τηλεόραση εμφανίστηκα στα δευτερόλεπτα δημοσιότητας που μου αναλογούν, συμμετείχα σε events στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους που ζουν και αναπτύσσουν το ελληνικό Internet σήμερα.

Αποφάσισα να συνεχίσω την εξερεύνηση του Internet από ένα διαφορετικό ρόλο, μέσα από ένα καινούργιο σχήμα με αντικείμενο τη σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένων web στρατηγικών, χρησιμοποιώντας υπάρχουσες αλλά κυρίως ολοκαίνουργιες, πλούσιες και "δικτυωμένες" τεχνολογίες και πρακτικές.

Μαζί μου στη νέα αυτή προσπάθεια ο Νίκος Δρανδάκης, ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τα social media, ζει και δουλεύει εδώ και καιρό μ' αυτά και μοιράζεται τον ενθουσιασμό μου για τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα, μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι :

- Μέσα από το νέο μου blog : www.mentalblock.gr

- Μέσα από το facebook profile μου

- Μέσα από το LinkedIn profile μου

- Μέσω του προσωπικού μου email : panos[at]kontopoulos.org