Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ημερολόγιο Του Ιδιοκτήτη Ενός Τρελού Ψηφιακού Σπιτιού

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò zeon. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 14-07-2006, 13:04. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  13-07-2006, 19:51 14697

  Ημερολόγιο Του Ιδιοκτήτη Ενός Τρελού Ψηφιακού Σπιτιού

  Το παρακάτω πήρα από άλλο forum (χωρίς public πρόσβαση) άσχετο με προγραμματισμό. Μόλις μάθω θα βάλω και την αρχική πηγή καθώς αυτός που το είχε μεταφέρει (ή γράψει) δεν την έχει βάλει.

  28 Νοεμβριου 2005

  Μόλις μετακόμισα στο νέο μου ψηφιακό σπίτι της SmartHouse 2.0. Επιτέλους, ζούμε στο πιό έξυπνο καινούριο σπίτι της γειτονιάς. Ολα είναι δικτυωμένα. Η καλωδιακή τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με το τηλέφωνο, το οποίο είναι συνδεδεμενο με τον προσωπικό μου υπολογιστή, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την ηλεκτρική παροχή και όλες τις συσκευές και το σύστημα ασφαλείας. Ολα τρέχουν κάτω από έναν ολοκληρωμένο τηλεχειρισμό με το πιό φιλικό interface που έχω χρησιμοποιήσει. Ο προγραμματισμός τους είναι πανεύκολος. Μου αρέσει που είμαι συνδεδεμένος με αυτόν τον τρόπο.

  30 Νοεμβρίου 2005

  Ψώνιο!! Προγραμμάτισα το video από το γραφείο μου, άνοιξα το aircondition και τα φώτα της εισόδου από το κινητό μου στο αυτοκίνητο, έβαλα τον φούρνο μικροκυμάτων να ζεστάνει την πίτσα, για να είναι ζεστή όταν φτάσω στο σπίτι. Ολα θα είναι ωραία, έτοιμα και φιλόξενα όταν φτάσω στο σπίτι.

  1 Δεκεμβρίου 2005

  Χρειάστηκε να καλέσω τους τεχνικούς της SmartHouse σήμερα γιατί είχα προβλήματα. Η τηλεόραση δείχνει μόνο 2 frames ανά δευτερόλεπτο όταν μιλάω στο τηλέφωνο. Είπαν ότι είναι ένα πρόβλημα της καλωδιακής εταιρίας σε σχέση με τους αλγόριθμους συμπίεσης. Πώς θα μπορέσω τώρα να κάνω τις αγορές μου από το Ψωνίστε από το Σπίτι σας;

  3 Δεκεμβρίου 2005

  Πήρα τον πρώτο μου λογαριασμό της SmartHouse σήμερα και ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη. Υποψιάζομαι ότι η καθαρίστρια διαβάζει Newsgroups μέσω του interface του πλυντηρίου όταν λείπω. Πρέπει να κατεβάζει ένα σωρό GIFs από τα binary groups, επειδή η ανάλυση του λογαριασμου δείχνει μεγάλη ποσότητα μεταφοράς πακέτων.

  6 Δεκεμβρίου 2005

  Εχτές η κουζίνα έσβησε. Πανικός. Καθώς άνοιξα την πόρτα του ψυγείου, η λάμπα εξερράγη. Αμέσως, όλα τα ηλεκτρικά σταμάτησαν να λειτουργούν -φώτα, φούρνος μικροκυμάτων, αποροφητήρας, καφετιέρα, ψυγείο- όλα. Προσεκτικά, ξεβίδωσα και ξαναβίδωσα όλες τις συσκευές. Τίποτα δεν συνέβη.

  Κάλεσα την καλωδιακή εταιρία (όχι όμως απο το τηλέφωνο της κουζίνας). Με παρέπεμψαν σε ένα utility. Το utility επιμένει ότι το προβλημα είναι στο software. Ετσι, η εταιρία έτρεξε μερικά τηλεχειριζόμενα διαγνωστικά μέσω του επεξεργαστή του σπιτιού μου. Ο ειδικός του συστήματος ισχυρίζεται ότι πρέπει να οφείλεται σε πρόβλημα του utility. Δεν με νοιάζει. Εγώ θέλω την κουζίνα μου να λειτουργεί. Περισσότερα τηλεφωνήματα, περισσότερα διαγνωστικά τεστς.

  Αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα ήταν μια "Μη αναμενόμενη διαδικασία". Το δίκτυο δεν είχε ξανααντιμετωπίσει καμένη λάμπα ψυγείου όταν η πόρτα ήταν ανοιχτη. Ετσι το fuzzy logic ερμήνευσε ότι ήταν σημαντικό πρόβλημα και έκλεισε όλο το κύκλωμα της κουζίνας. Ομως επειδή ο βασικοί αισθητήρες της κουζίνας επιβεβαιώναν ότι δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, ο προγραμματισμός της κουζίνας μπερδεύτηκε και έτσι δεν ήταν δυνατόν να ξαναγίνει επανεκκίνηση για να λειτουργήσει εκ νέου. Ο τεχνικός του utility ορκίζεται ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι η πρώτη φορά. Η επανεκκίνηση πήρε πάνω από μια ώρα.

  7 Δεκεμβρίου 2005

  Οι αστυνομικοί είναι πολύ εκνευρισμένοι. Το σπίτι τους καλεί συνεχώς για βοήθεια. Ανακαλύψαμε ότι κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση ή το στερεοφωνικό πάνω απο τα 25 decibels δημιουργούνται μικρο-κραδασμοί που ενισχύονται όταν χτυπούν πάνω στο παράθυρο. Οταν οι κραδασμοί αυτοί συνδυάζονται με μια ριπή του ανέμου, οι αισθητήρες του συστήματος ασφαλείας ενεργοποιούνται. Το κομπιούτερ της αστυνομίας συμπεραίνει ότι κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι.

  Αλλο πρόβλημα: Κάθε φορά που το ισόγειο κάνει self-test, το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά και δεν με αφήνει να αλλάξω τα κανάλια της τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει ότι όσο διαρκεί το self-test του ισογείου (6 φορές την ημέρα και για μισή ώρα κάθε φορά) πρέπει να σηκώνομαι απο τον καναπέ και να αλλάζω κανάλια με το χέρι. Η εταιρία λέει ότι αυτό το bug θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση του SmartHouse 2.1. Aκόμη δεν έχει κυκλοφορησει.

  Τελικά, αρχίζω να υποπτεύομαι ότι ο φούρνος μικροκυμάτων, για κάποιον λόγο παρεμβάλει στην καλωδιακή τηλεόραση και συντονίζεται στο κανάλι που δείχνει το Bay Watch. Η συσκευή ειναι εντελώς άχρηστη όση ώρα συμβαίνει αυτό. Νομίζω ότι μπορώ να το ανεχτώ αυτό. Τουλάχιστον, το μπλέντερ δεν συντονίζεται στην παλιά σειρά "Λούσυ, αγάπη μου".

  9 Δεκεμβρίου 2005

  Μόλις αγόρασα το νέο πακέτο της Microsoft Home. Χρειάστηκε 93 Gigabytes για να τοποθετηθεί αλλά αξίζει τον κόπο. (Νομίζω). Το σπίτι θα ελέγχεται πολύ πιό εύκολα τώρα και θα μπορεί να κάνει τα πάντα. Βέβαια, υπέγραψα ένα δεύτερο δάνειο αλλά δεν με νοιάζει. Ετσι κι αλλιώς, τώρα δεν μου ανήκει το σπίτι. Ανήκει στην τράπεζα. Ας τα βρουν με την Microsoft.

  10 Δεκεμβρίου 2005

  Αρχίζω να έχω αμφιβολίες για το Microsoft Home. Ολο μου βγάζει κάτι περίεργα σύμβολα κάθε φορά που θέλω να λειτουργήσω το πλυντήριο πιάτων μου.

  12 Δεκεμβρίου 2005

  Αυτός είναι εφιάλτης. Υπάρχει ένας ιός στο σπίτι. Ο υπολογιστής μου τον άρπαξε καθώς έκανα μια βόλτα στο δημόσιο δίκτυο. Γύρισα σπίτι και το σαλόνι ήταν σάουνα, τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας είχαν καλυφθεί από πάγο, το ψυγείο είχε κάνςι απόψυξη, η γκαραζόπορτα είχε γίνει ανεμιστήρας καθώς γύριζε γύρω γύρω και η τηλεόραση έχει κολλήσει στο Ψωνίστε απο το Σπίτι. Εξω απο το σπίτι, τα φώτα αναβοσβήνουν σαν φωτορυθμικά πριν εκραγούν απο την θερμοκρασία. Σπασμένα παράθυρα και γυαλιά παντού. Φυσικά, οι αισθητήρες του συστήματος ασφαλείας δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα.

  Πρόσεξα ότι στον υπολογιστή μου, υπάρχει ένα μήνυμα που εμφανίζεται σιγά σιγά στον οθόνη: Welcome to HomeWrecker!! NOW THE FUN BEGINS!!!

  18 Δεκεμβρίου 2005

  Πιστεύουν ότι έχουν καθαρίσει ψηφιακά το σύστημα αλλά το μέρος είναι όλο ερείπιο. Σωλήνες έχουν εκραγεί και δεν είμαστε σίγουροι ότι έχει αφαιρεθεί το κομάτι του ιού που επιτίθεται στις τουαλέτες. Τέλος πάντων, οι Εξορκιστές (όπως τα μέλη της ομάδας ξεκαθαρίσματος ιών, αυοαποκαλούνται) είναι σίγουροι ότι το χειρότερο έχει περάσει. "Ο HomeWrecker είναι αρκετά ζόρικος", μου είπε ένας από αυτούς, "αλλά είσαι τυχερός που δεν τσίμπησες τον PolterGeist. Αυτός είναι πραγματικά κακός"

  19 Δεκεμβρίου 2005

  Προφανώς, το σπίτι μου δεν είναι ασφαλισμένο για ιούς. "Φωτιές και πλημμύρες ναι", εξηγεί ο υπεύθυνος, "αλλά ιοί, όχι". Η συμφωνία μου με την SmartHouse δηλωνει ότι όλες οι απαιτήσεις και οι εγγυήσεις δεν ισχύουν όταν υπάρχουν μέσα στο σπίτι οποιεσδήποτε συσκευές ή υπολογιστές, σε όποια μορφή και είδος, που δεν συντηρήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας. Ολοι λυπούνται και ζητούν συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να περιμένω ότι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε ιό που θα εμφανίζεται.

  Κάλεσα τον δικηγόρο μου. Γέλασε και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

  21 Δεκεμβρίου 2005

  Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από έναν πωλητή της SmartHouse. Σαν ειδική χριστουγεννιάτικη προσφορά, έχω δωρεάν την ευκαιρία να γίνω δοκιμαστης beta του νέου SmartHouse 2.1. Μου είπε ότι θα έχω την δυνατότητα να συναντήσω προσωπικά τους προγραμματιστες. Δέχτηκα χωρίς δεύτερη κουβέντα.
 •  14-07-2006, 00:04 14712 σε απάντηση της 14697

  Απ: Ημερολόγιο Του Ιδιοκτήτη Ενός Τρελού Ψηφιακού Σπιτιού

  εφαγαν γερο κραψιμο οι προγραμματιστες .... Σιγουρα!!!!
 •  14-07-2006, 13:04 14725 σε απάντηση της 14712

  Απ: Ημερολόγιο Του Ιδιοκτήτη Ενός Τρελού Ψηφιακού Σπιτιού

  ισως πρπεί να αλλάξεις το status με το ενημέρωση!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems