Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πιστοποιήσεις

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thrylos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thrylos στις 01-08-2006, 21:45. Υπάρχουν 26 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (27 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-07-2006, 11:59 15208 σε απάντηση της 15180

Απ: Πιστοποιήσεις

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Δεν γίνεται να τα απαξιώσει κανείς.Απλά βλέπω αγγελίες και ζητάνε πολλοί certificates της Microsoft.Ομοίως συμβαίνει και για διαχειριστές δικτύων.Ζητάνε cisco certificates
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  26-07-2006, 13:46 15209 σε απάντηση της 15208

Αν όμως ήθελες να δουλέψεις σε μια μεγαλήτερη εταιρεία; Αν πχ ήθελες να δουλέψεις στη Microsoft και είχες και MCSD τότε δε θα ήταν ένα επιπλέον προσόν;

Οι πιστοποιήσεις γεννικά δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πίεση στον εργοδότη; ΠΧ δώσε μου αύξηση γιατί μπορώ να βρω στην αγορά εργασίας καλύτερα.

Πάντως εκ των πραγμάτων ποιο αποτελεσματικές δείχνουν οι πιστοποιήσεις της Cisco.

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  26-07-2006, 14:08 15212 σε απάντηση της 15209

thrylos wrote:

Οι πιστοποιήσεις γεννικά δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πίεση στον εργοδότη; ΠΧ δώσε μου αύξηση γιατί μπορώ να βρω στην αγορά εργασίας καλύτερα.

Μπορείς ; Γιατί εδώ μέσα στις 43 αγγελίες νομίζω που μέτρησα, πάθος για certification δεν είδα ... Σε καμία ...
    Και έχω την εντύπωση ότι το .netzone επισκέπτονται κάποιοι πιο υποψιασμένοι και όχι τύποι "Χρυσής ευκαιρίας" :
    Ζητούνται άτομα που να ξέρουν από δίκτυα με δίπλωμα για μηχανάκι

Πάνος Αβραμίδης
  •  26-07-2006, 14:14 15213 σε απάντηση της 15212

Ένας από τους λόγους που ξεκίνησα αυτό το thread είναι να δούμε για ποιές πιστοποιήσεις υπάρχει πάθος.

CCNA και MCSE έχω δει. Πάντως είναι ένα διαπραγμετευτικό χαρτί. Εαν κάποιος πάει πχ για senior Java developer τότε μια SCEA είναι καλή.
  •  26-07-2006, 14:31 15214 σε απάντηση της 15213

Δεν είπα ότι δεν είναι καλή ...
    Όπως και οποιοδήποτε άλλο certification ...
    Ότι δεν εξαργυρώνεται λέω ... ή άντε δεν εκτιμάται αναλόγως ...
    Τουλάχιστον για την ώρα.

Πάνος Αβραμίδης
  •  29-07-2006, 18:02 15297 σε απάντηση της 15180

Φίλε jimenez IMHO ούτε τα πτυχία σχολών που κάνεις χρόνια να τα πάρεις δεν πιστοποιούν τις ικανότητές σου ως developer, πόσο μάλλον οι πιστοποιήσεις που όπως είπε και ο kelman μπορείς να τις πάρεις και με κάποια "σκονάκια".

Όπως επίσης λέει και ο kelman, όλο το πακέτο μετράει. Όταν είσαι καλός και κατέχεις το αντικείμενο που ζητάει μια αγγελία, στη συνέντευξη θα φανεί (εκτός κι αν είναι άσχετος αυτός που στην κάνει οπότε είναι και δείγμα για να μη δουλέψεις εκεί).

Δεν εννοώ και πάλι ότι θα φανεί απο τη συνέντευξη αν γράφεις ευανάγνωστο κώδικα, αλλά αν είσαι ψημένος θα φανεί. Θα το καταλάβεις αν κάποτε βρεθείς στη θέση να παίρνεις συνεντεύξεις.
    Εις τον στρατό Καραμάνο δεν γίνονται διακρίσεις! Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις!
  •  30-07-2006, 16:45 15307 σε απάντηση της 15297

Το να κλέψεις στην εξέταση είναι δύσκολο γιατί μπαίνεις χωρίς σημειώσεις για εξέταση και σε βιντεοσκοπούν.

Το να πλαστογραφήσεις το χαρτί είναι πάλι άσκοπο γιατί σχεδόν όλοι όσοι εκχωρούν πιστοποιητικά (εκτός από τη Sun) δίνουν κάποιο κωδικό με τον οποίο μπορεί κάποιος να επαληθεύσει εαν πράγματι έχεις πάρει τη πιστοποίηση.

Το θέμα όμως έιναι εαν πάνω στο πακέτο βάλουμε και κάποια έγχρωμα λογότηπα, αυξάνουμε την αξία μας.

Αυτό που διαβάζω είναι ότι στις πιστοποιήσεις μετράει και το πώς τις συνδυάζεις. Αν πχ έχει κάποιος MCSD + OCA developer;

Βλέπω ότι πολλές μεγάλες εταιρείες επιδιώκουν κάποιες εταιρικές πιστοποιήσεις όπως ISO 9002. Γιατί να μην είναι χρήσιμες και οι πιστοποιήσεις για τον εργαζόμενο;
  •  30-07-2006, 20:01 15310 σε απάντηση της 15307

thrylos wrote:
    Το να κλέψεις στην εξέταση είναι δύσκολο γιατί μπαίνεις χωρίς σημειώσεις για εξέταση και σε βιντεοσκοπούν.

Το να πλαστογραφήσεις το χαρτί είναι πάλι άσκοπο γιατί σχεδόν όλοι όσοι εκχωρούν πιστοποιητικά (εκτός από τη Sun) δίνουν κάποιο κωδικό με τον οποίο μπορεί κάποιος να επαληθεύσει εαν πράγματι έχεις πάρει τη πιστοποίηση.

Το θέμα όμως έιναι εαν πάνω στο πακέτο βάλουμε και κάποια έγχρωμα λογότηπα, αυξάνουμε την αξία μας.

Αυτό που διαβάζω είναι ότι στις πιστοποιήσεις μετράει και το πώς τις συνδυάζεις. Αν πχ έχει κάποιος MCSD + OCA developer;

Βλέπω ότι πολλές μεγάλες εταιρείες επιδιώκουν κάποιες εταιρικές πιστοποιήσεις όπως ISO 9002. Γιατί να μην είναι χρήσιμες και οι πιστοποιήσεις για τον εργαζόμενο;

Για το αν γίνεται να κλέψεις υπάρχουν εδώ γνώστες και μπορούν να μας πουν. Νομίζω ότι εξαρτάται απόλυτα από την εταιρεία που διεξάγει την εξέταση. Το βίντεο που λες μπορεί να μην έχει κασέτα μέσα... Πάντως εγώ (φαντάζομαι και ο kelman) όταν έλεγα για σκονάκι δεν έλεγα να κλέψεις αλλά να πας ξέροντας τα "SOS". Κακή διατύπωση μάλλον (η δική μου).
    Έχω δει και τα ISO πως τα παίρνουν στην Ελλάδα οπότε αυτό μάλλον ενισχύει τον συλλογισμό μου και για τις πιστοποιήσεις...

Εις τον στρατό Καραμάνο δεν γίνονται διακρίσεις! Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις!
  •  31-07-2006, 12:24 15336 σε απάντηση της 15310

Τελικά μπορώ να βγάλω το εξής συμπέρασμα.Δεν είναι και απο τα πιο απαιραιτητα εργαλεία για το θεμα ανευρεσης εργασίασ.Όντως σε κάτι χρυσές ευκαιρίες έβρισκα αγγελίες για developer στις οποίες αναγραφόντουσαν απαραίτητα τα certificates της Microsoft(MCAD,MCSD).Πιο προτείνεται για system administration (της Cisco κατα προτίμηση)?Ξέρετε πόσο κοστίζει?
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  31-07-2006, 13:31 15339 σε απάντηση της 15336

Η Cisco φτιάχνει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Κυριώς φτιάχνει routers. Οι πιστοποιήσεις της κατοχυρώνουν τεχνογνωσία στα τηλεπικοινωνιακά της προϊόντα. Η CCNA είναι η βασική πιστοποίηση της. Δε διαχειρίζεσαι όμως σύστημα. Διαχειρίζεσαι δίκτυο.

Αυτό που ισχύει είναι ότι οι πιστοποιήσεις της είναι ίσως από τα σπάνια χαρτιά όπου ισχύει το: "Έχω αυτό το χαρτί...ΣΚΑΣΤΑ μου". Αυτό που επίσης είναι γνωστό είναι ότι είναι οι πιο δύσκολες στην απόκτησή τους. Έχουν κάππου 88% βάση. Καλύτερα είναι να ρωτήσεις κάποιο κέντρο που προσφέρει μαθήματα σχετικά με τις πιστοποιήσεις Cisco.

Α και οι πιστοποιήσεις της έχουν διάρκεια ζωής 3 χρόνια. Μετά πρέπει να τις ξαναδώσεις ή να δώσεις εξέταση για κάποια πιο προηγμένη.

Μια συμβουλή που δίνεται σε όσους σκεύτονται να μπουν στο λούκι της Cisco είναι να μην μπεις στο κόπο εαν πραγματικά δε σου αρέσει να ασχολήσαι με δίκτυα.

Εαν θες να γίνει διαχειριστής συστήματος τότε θες MCSE της Microsoft για Windows server 2003. Είναι 6 εξετάσεις και συνολικά κοστίζουν γύρω στα 750 ευρώ.