Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Βοήθεια για επικοινωνία VB με MySQL Β.Δ.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Marilou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Vader στις 01-04-2007, 00:21. Υπάρχουν 24 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (25 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-03-2007, 12:55 27349 σε απάντηση της 27333

Απ: Βοήθεια για επικοινωνία VB με MySQL Β.Δ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Pak, το έκανα ήδη αυτό και τζίφος η υπόθεση... Δεν μπορούσα ούτε DSN να φτιάξω μέσω του ODBC με το νέο account και το password του. Το μόνο account που δέχεται είναι root.

Παναγιώτη πέραν του MySQL Connector/ODBC 3.51, διαπίστωσα πως είχα ήδη μπεί στο site που μου έστειλες  και είχα κατεβάσει το mysql-connector-net-1.0.9.zip αρχείο και εγκαταστήσει τον MySQL Connector Net 1.0.9 στο C:/ProgramFiles/MySQL/MySQL Connector Net 1.0.9

Varden, επιπλέον πληροφορίες όσον αφορά το τί έχω εγκατεστημένο και πού αυτή τη στιγμή δίνονται ακολούθως:

1.       Το λειτουργικό μου σύστημα είναι Windows XP

2.      Χρησιμοποίησα την έκδοση Examplitte και εγκαταστάθηκαν

§         apache - 2.2.2.0

§         phpMyAdmin - 2.9.1.1 και

§         MySQL client - 5.0.21 στο C:\Xampplite\moodle\ folder και εκεί έχω τον server της mySql

3.    Έχω εγκατεστημένο το MySQL Connector Net 1.0.9 στο C:/ProgramFiles/MySQL/MySQL Connector Net 1.0.9, όπως γράφω και παραπάνω και

4.    Έχω εγκατεστημένο το MySQL Connector/ODBC 3.51

Οτιδήποτε άλλες πληροφορίες χρειάζεσαι σε παρακαλώ μην διστάσεις να με ρωτήσεις.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο!

Μαριλένα

•  29-03-2007, 13:28 27356 σε απάντηση της 27349

Λοιπόν...Κάνε το εξής:
        Κάτέβασε το  http://dev.mysql.com/downloads/connector/net/1.0.html

Εχει μέσα το συστατικό που λέω ποιό πάνω....Βάλε το στο εργο σου και φτιάξε μια αναφορά μέσα σε αυτό...

Μέσα στο πακέτο που σου λέω να κατεβάσεις έχει example με connection strings....Είναι ένα πληρες library φτιαγμένο σε C# με από την ίδια την mySQL. Εχει τα πολύ βασικά βέβαια αλλα εγώ το έχω επεκτίνει..Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ....

Μέ κάποιο εργαλείο άλλο μπορείς να μπείς στον server ?      

•  29-03-2007, 13:34 27357 σε απάντηση της 27349

Μέσω του phpmyAdmin μπαίνεις στον server ?

Εγω έχω φτιάξει ολόκληρο site σε php/mySQL πάνω σε Linux και το κάνω control/update μέσα από μια .ΝΕΤ εφαρμογή..... Ο root user εχει password..? Στα δικαιώματα μέσα από το phpmyAdmin εχεις βάλει ο root να βλεπει όλες τις βάσεις..?

Κατέβασε επίσης το QueryAdministrator & Query Browser...Δουλεύουν σαν τον SQL Analyzer..Αν από εκει μπορείς να μπεις στον server κανονικά....τότε θα μπορείς και μέσα από την εφαρμογή σου...

Δεν χρειάζεται πάντως να βάλεις κάποιον driver στον υπολογιστή σου πάντως...Δες αυτά που σου λέω ποιό πριν ....

Νίκος
  •  30-03-2007, 10:08 27464 σε απάντηση της 27357

Yes!!!!

Τα κατάφερα Vader.

Έκανα ακριβώς ότι μου είπες και βλέπω τη βάση μου και τους πίνακές της από VB εφαρμογή. Χρησιμοποίησα βέβαια μια έτοιμη φόρμα που έχει μέσα το πακέτο που κατέβασα.

Τελικά, χρειαζόταν όντως να προσθέσω το .dll αρχειάκι, να το συνδέσω ως reference στο project μου και στο password να μην βάζω "" αλλά κενό.

Σε ευχαριστώ πάαααααρα πολύ.

Και κάτι τελευταίο. Έχεις ασχοληθεί καθόλου με php?

Απλά, τις ημέρες αυτές που παιδευόμουνα με το πρόβλημα της επικοινωνίας(πήρα λίγο με φόβο την VB) και ήμουν αποφασισμένη να ξεκινήσω τον κώδικα σε php (ξέρω λίγα πραγματάκια)

Η αλήθεια είναι πως είμαι αναποφάσιστη σε σχέση με το τί είναι καλύτερο και γρηγορότερο...

Το εργαλείο, πρέπει να περάσει στοιχεία από την βάση του Moodle σε mySQL, στους πίνακες της δικής του βάσης εξίσου σε mySQL λέω να την φτιάξω με κάποια προεπεξεργασία, με το submit ενός button μόνο.

Επίσης, πρέπει να επικοινωνεί και με άλλα εργαλεία στυλ SPSS ή NETDRAW για να παράγει στατιστικά reports και να υπολογίζει δείκτες παίρνοντας στοιχεία από τη δική του πλέον βάση σε mySQL.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνουν όλα αυτά σε VB με χρήση της ADO.NET; Μαθαίνεται εύκολα, αν και αυτό είναι υποκειμενικό θα μου πείς... Τεσπά.

Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να έφτιαχνα την βάση του εργαλείου σε SQL Server 2005;

Έτσι, θα χρειαζόμουν την ADO.NET μόνο για την μεταφορά των δεδομένων από την mySQL στον SQL Server 2005, αλλά την περαιτέρω διαχείριση και επεξεργασία των δεδομένων θα την έκανα από τον SQL Server 2005.

Είμαι λίγο μπερδεμένη.

Όποιος άλλος ξέρει ας μου πει τη γνώμη του.

Ευχαριστώ για το χρόνο και πάλι.

Μαριλένα

•  30-03-2007, 12:26 27469 σε απάντηση της 27464

Εμ ....εχεις πέσει στην περίπτωση .....Γράφω αισίως σε 20 γλώσσες προγραμματισμού....και μια απο αυτές έιναι και η PHP ...αν θεωρείται γλώσσα προγραμματισμού γιατί κάπιοι θα μας φάνε... Είναι άσχετο με το thread αυτό ....οπότε δες λίγο τα private μυνηματά σου .... Νικος !!! P.S: Εγώ το ήξερα ότι θα τα καταφέρεις αν έκανες ότι σου έλεγα....Δεν σου ελεγα τυχαία πράγματα....Εγώ όταν πήρα το dll της mySQL έφαγα πολύ χρόνο να τον κάνω να δουλέψει γιατί δεν έκανε ότι ήθελα να κάνω...Πάντως τώρα είναι μια χαρά..Χαίρομαι .....που τα κατάφερες !!!
  •  30-03-2007, 12:47 27470 σε απάντηση της 27464

Γενικότερα εγώ είμαι της άποψης ότι όσο περισσότερα πράγματα μπλέκεις μεταξύ τους τόσο ποιό πολύ μεγαλώνεις το ρίσκο να έχεις προβλήματα.... και ειδκά με τις βάσεις όπου παίζει μεγάλο ρόλο αυτό. Δηλάδή αλλιώς περιμένει π.χ ο SQL Server της ημερομηνίες και αλλιώς η mySQL. Για μένα αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να παίξεις με δύο συστήματα βάσεων μαζί τότε μην το κάνεις !!!!! Δεν είναι καλό και σωστό σαν λογική !!!! Το ADO.NET δεν έχει σχέση με ότι ρωτάς γιατί ότι βάση και αν έχεις από κάτω ο χειρισμός σαν κώδικα είναι ο ίδιος. Τα SQL statements μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με την βάση που παίζεις. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι λέω....  Η mySQL σαν βάση είναι πολύ ποιό ελαφριά από τον SQL Server και καλό είναι η mySQL/Appache να τρέχει πάνω σε Linux. Στα Windows δύσκολα θα δείς την δυναμή της. Από την άλλη ο SQL Server είναι ποιό εύκολα παίζεις λόγω της ύπαρξης των εργαλείων που έχει από την μαμά του σε αντίθεση με την mySQL που δεν υποστηρίζεται τόσο καλά...Παραλαυτά εγώ με αυτά τα εργαλεία που είπα πριν κάνω απλά την δουλειά μου μια χαρά !!!!!

Οσο για το NETDRAW/SPSS αν υποστηρίξουν κάποιο τρόπο επικοινωνίας σε στύλ VBA όπως το Excel και το Word τότε μπορείς άνετα να μιλήσεις μαζί τους. Είσαι σίγουρη ότι το Excel δεν σε καλύπτει ..? Το NETDRAW δεν το ξέρω τι κάνει ακριβώς το SPSS ξέρω..Πάντως με κώδικα μπορείς να κάνεις reports με graphs μέσα στο Excel....

Γενικά να ξέρεις ότι όσο λιγότερα και απλά πράγματα μπλέκεις για να κάνεις την δουλειά σου τόσο το καλύτερο και να εμπιστεύεσαι πάντα αυτά που δένουν μεταξύ τους...Π.Χ .NET γενικά με Office και κυριώς με το Excel αν πρόκυται για reports..... Εχεις δει το Crystal Reports που έχει το .ΝΕΤ ? Για ρίχτου μια ματιά...

Οτι θέλεις εδω είμαστε πάντω !!!

Νίκος

PS:Ελπίζω να βοήθησα και να μην μακρυγόρησα !!!

•  30-03-2007, 13:05 27472 σε απάντηση της 27470

Vader, το πως δέχεται η κάθε βάση τις ημερομηνίες δεν σε επηρεάζει ΕΚΤΟΣ και αν χρησιμοποιείς την ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ τακτική να φτιάχνεις ένα χύμα SQL και να το εκτελείς. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείς parameterized queries, δεν έχει σημασία πως περιμένει η κάθε βάση τις ημερομηνίες. Οι ημερομηνίες θα φτάσουν στη βάση ως ημερομηνίες, όχι ως string.
    Επίσης, το NetDraw και το SPSS είναι εξειδικευμένα εργαλεία τα οποία κάνουν πολύ διαφορετικά πράγματα από το Excel ή τα διάφορα reports. Το ένα κάνει visualization δικτύων, το άλλο στατιστική ανάλυση. Αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις το Excel ή τα Crystal Reports για να κάνεις αυτή τη δουλειά, μάλλον θα έπρεπε να υλοποιήσεις εξαρχής την λειτουργικότητα και του NetDraw και του SPSS.
    Το ίδιο πάντως μπορεί να πει κανείς και για το Excel σε σχέση με reporting εργαλεία. Άλλη η δουλειά του Excel, εντελώς άλλη του Crystal Reports ή των Reporting Services.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-03-2007, 14:28 27478 σε απάντηση της 27472

Εγώ απλά είπα κάποια πράγματα που αφορούν τις δύο βάσεις. Δεν μπήκα καν σε διαδικασία να κάνω μαθήματα τεχνικής προγραμματισμού... Προφανώς δεν έπιασες το νόημα του πράγματατος αλλα κόλησες στο παράδειγμα .... Tongue Tied

Οσο για το Excel/Crystal/NetDraw/SPSS έδωσα απλά πάλι ιδέες. Το  NetDraw συγκεκριμένα δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς. Δεν μου χρειάστηκε ποτέ να το χρησιμοποιήσω. Οπως και να έχει πάντως μπορείς εξαρτάται το τι θέλεις να κάνεις φορά....
  •  30-03-2007, 17:25 27491 σε απάντηση της 27478

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση για άλλη μια φορά.

Σκέφτομαι να κάνω την υλοποίηση σε PHP και mySQL server, μιας και δεν μου αρέσει και εμένα να μπλέκω πολλά διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους.

Σίγουρα είναι διαφορετικά τα εργαλεία Excel, NetDraw, SPSS και Crystal Reports. Το ποιό θα χρησιμοποιήσω εξαρτάται κυρίως από το τί θέλω να παράξω. Απο εκεί και πέρα εάν κάτι μπορώ να το παράξω με 2 τρόπους σαφώς και με ενδιαφέρει ο γρηγορότερος και ευκολότερος, όπως άλλωστε θα έχετε καταλάβει.

Να είστε καλά.

Μαριλένα.

•  01-04-2007, 00:21 27603 σε απάντηση της 27491

Και εσύ να είσαι καλά  Stick out tongue
Σελίδα 2 από 2 (25 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems