Yes!!!!
Τα κατάφερα Vader.
Έκανα ακριβώς ότι μου είπες και βλέπω τη βάση μου και τους πίνακές της από VB εφαρμογή. Χρησιμοποίησα βέβαια μια έτοιμη φόρμα που έχει μέσα το πακέτο που κατέβασα.
Τελικά, χρειαζόταν όντως να προσθέσω το .dll αρχειάκι, να το συνδέσω ως reference στο project μου και στο password να μην βάζω "" αλλά κενό.
Σε ευχαριστώ πάαααααρα πολύ.
Και κάτι τελευταίο. Έχεις ασχοληθεί καθόλου με php?
Απλά, τις ημέρες αυτές που παιδευόμουνα με το πρόβλημα της επικοινωνίας(πήρα λίγο με φόβο την VB) και ήμουν αποφασισμένη να ξεκινήσω τον κώδικα σε php (ξέρω λίγα πραγματάκια)
Η αλήθεια είναι πως είμαι αναποφάσιστη σε σχέση με το τί είναι καλύτερο και γρηγορότερο...
Το εργαλείο, πρέπει να περάσει στοιχεία από την βάση του Moodle σε mySQL, στους πίνακες της δικής του βάσης εξίσου σε mySQL λέω να την φτιάξω με κάποια προεπεξεργασία, με το submit ενός button μόνο.
Επίσης, πρέπει να επικοινωνεί και με άλλα εργαλεία στυλ SPSS ή NETDRAW για να παράγει στατιστικά reports και να υπολογίζει δείκτες παίρνοντας στοιχεία από τη δική του πλέον βάση σε mySQL.
Πόσο δύσκολο είναι να γίνουν όλα αυτά σε VB με χρήση της ADO.NET; Μαθαίνεται εύκολα, αν και αυτό είναι υποκειμενικό θα μου πείς... Τεσπά.
Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να έφτιαχνα την βάση του εργαλείου σε SQL Server 2005;
Έτσι, θα χρειαζόμουν την ADO.NET μόνο για την μεταφορά των δεδομένων από την mySQL στον SQL Server 2005, αλλά την περαιτέρω διαχείριση και επεξεργασία των δεδομένων θα την έκανα από τον SQL Server 2005.
Είμαι λίγο μπερδεμένη.
Όποιος άλλος ξέρει ας μου πει τη γνώμη του.
Ευχαριστώ για το χρόνο και πάλι.
Μαριλένα