Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σχεδίαση εφαρμογής για υποκαταστήματα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Grigoris στις 22-04-2008, 21:03. Υπάρχουν 17 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (18 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-03-2008, 09:43 40727 σε απάντηση της 40719

Απ: Σχεδίαση εφαρμογής για υποκαταστήματα

Καλημέρα. Εχεις απόλυτο δίκιο.Λοιπόν από θέμα budget ειμαστε καλά.Με λίγους περιορισμούς. Δηλαδή μπορώ να αγοράσω 10 CALs για SQL Server και την Visual Studio. Οπότε μπορούμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Το πρόβλημα είναι ότι έχω τελικά 1 1/2 με 2 μήνες χρόνο παράδοσης. Απλά σκέφτηκα μήπως μου φάει ώρες το να στήσω το Replication διότι δεν έχω ξαναδουλέψει. Το να μπαίνω remote και να τραβάω τη βάση ειναι και αυτο μια λύση έτσι δεν είναι?

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  20-04-2008, 14:49 41639 σε απάντηση της 40587

Καλημέρα,

Δύο είναι οι βασικές παράμετροι στην επιλογή λύσης για ένα τέτοιο πρόβλημα:

1)Διαθεσιμότητα

2)latency

και είναι η μία εις βάρος της άλλης.Δηλαδή αν είσαι online(π.χ. vpn) έχεις πάντα πρόσβαση στα κεντρικά δεδομένα real time αλλά αν πέσει η γραμμή (για οποιοδήποτε λόγο) δεν έχεις καθόλου εφαρμογή.Απο την άλλη αν έχεις τοπική βάση και συγχρονίζεις κάθε βράδυ θα έχεις πρόσβαση στα δεδομένα του κεντρικού με 1 μέρα latency.

Πέρα απο τη θεωρία λοιπόν μια λύση που νομίζω οτι ταιριάζει στο πρόβλημα σου είναι το merge relication.Είναι σχετικά έυκολο να στηθεί,έχει μέγιστη διαθεσιμότητα γιατι κάθε υποκατάστημα δουλεύει ανεξάρτητα αν δουλεύει η γραμμή και ορίζεις εσύ το latency,δηλαδη κάθε ποτε θες να γίνεται ο συγχρονισμός.

Η λύση αυτη όμως μεταφέρει κόστος στο σχεδιασμό της εφαρμογής(πρέπει να εξασφαλίσεις οτι δε θα περαστεί πελάτης με τον ίδιο κωδικό σε 2 υπ/τα) και στο maintenace καθως το να αλλάξεις το σχήμα της βάσης με νέα έκδοση δε θα είναι πια το ίδιο εύκολο και στη συντήρηση καθως κάποιος θα πρέπει να παρακολουθεί τα μυνήματα των Agents

•  22-04-2008, 21:03 41680 σε απάντηση της 40727

Και για μένα η λύση το merge replication είναι η καλύτερη.
    Ο χρόνος όμως για να τη στήσεις(2 μήνες) είναι σχετικά πιεσμένος(δεν ξέρω και τη ομάδα έχεις).
    Το θέμα όμως δεν είναι το replication αλά πάνω σε τη εφαρμογή θα κάτσει.
     Έχει γίνει π.χ. πρόβλεψη για extra πεδία που θα χαρακτηρίζουν το υποκατάστημα?
    Θα βλέπουν όλα τα υποκαταστήματα τα πάντα η το καθένα τα δικά του?
    Κάτι τελευταίο που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι ότι το replication δουλεύει μια χαρά για inserts.
    Τα πράγματα αρχίζουν και μπλέκουν απίστευτα όταν αρχίσεις και κάνεις updates και deletes.
Σελίδα 2 από 2 (18 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems