Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Linq - Caching - Web?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 12-12-2008, 00:13. Υπάρχουν 15 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (16 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-12-2008, 00:13 46860 σε απάντηση της 46856

Απ: Linq - Caching - Web?

azazeal:

Όσα έγραψε ο Καναβός από πάνω είναι πολύ ωραία, αρκεί να τα γράψεις μία φορά και παίζουν universally (αρκεί να βρεις το χρόνο).

Ακριβώς το αντίθετο. Μου πήρε γύρω στη μία ώρα, για να γράψω το Repository και το κείμενο και να κάνω τα διάφορα refactorings για να δείξω πως περνάς βήμα-βήμα από τη μία μορφή στην άλλη. Και έχω να ασχοληθώ με repositories εδώ και 3 χρόνια. Όπως απάντησα και στον Καπνιά, το Repository είναι Pattern, όχι υλοποίηση. Είναι απλά ο τρόπος με τον οποίο θα μαζέψεις τον κώδικα που ασχολείται με τη δημιουργία και αποθήκευση των αντικειμένων σε ένα σημείο για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη. Αν η εφαρμογή μου έχει απλές απαιτήσεις, άνετα μπορώ να δουλέψω με την πρώτη μορφή, το Repository το οποίο απλά εμφανίζει τις Get, Save, Delete. Αν έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις, θα αρχίσω να προσθέτω τα policies. Όπως και με το Singleton pattern, υπάρχουν διάφορες υλοποιήσεις με διαφορετικούς συμβιβασμούς. Το pattern όμως εξακολουθεί να ισχύει.

Όσα έχουν συζητηθεί ως τώρα, είτε πρόκειται για exceptions, είτε για caching, αντιμετωπίζονται πολύ ευκολότερα χρησιμοποιώντας το Repository. Γι αυτό και το Repository είναι ένα από τα βασικά patterns του Domain Driven Development, καθώς ξεκαθαρίζει τα domain entities (μάλλον αυτό εννοείτε ως Business Objects) από τον τρόπο με τον οποίο αυτά δημιουργούνται και αποθηκεύονται, είτε μέσω ORM, είτε απευθείας στη βάση, είτε μέσω Web services.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Σελίδα 2 από 2 (16 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems