Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Model-View-Presenter (MVP) pattern

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος pap στις 22-02-2009, 15:40. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-02-2009, 14:34 48409 σε απάντηση της 48403

Απ: Model-View-Presenter (MVP) pattern

Όντως το MVP είναι λίγο complex, πόσο μάλλον για έναν αρχάριο σε patterns όπως εγώ. Παρόλ' αυτά με παρότρυνε να ψάξω και άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα. Ευχαριστώ για τα tipsYes.
  •  13-02-2009, 20:42 48417 σε απάντηση της 48409

Κάτι τελευταίο pap που λόγω χρόνου την προηγούμενη φορά είχα στο μυαλό μου να το γράψω αλλά το ξέχασα.

Σίγουρα έχεις ρίξει μία ματιά στο MVP και πιθανότατα στο MVC και είδες ότι δεν είναι από τα εύκολα patterns. Ο λόγος κατά την γνώμη μου είναι επειδή αποτελούνται από άλλα patterns η γνώση των οποίων θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αυτά καλύτερα. Τα patterns αυτά είναι Observer και Strategy. Διάβασε για αυτά, προσπάθησε να καταλάβεις σε τι αναφέρεται το κάθε ένα ξεχωριστά βγάλε από το μυαλό σου δηλαδή το MVP και MVC. Κάνε μερικές απλές εφαρμογές με το Observer και Strategy και όταν δεις ότι τα έχεις καταλάβει μετά ρίξε μία ματιά στο MVP και MVC. Προσωπικά εγώ ακολουθώντας την παραπάνω τακτική μου ήταν πολύ εύκολο να καταλάβω το MVC και το MVP.

Αυτά ως προς τα patterns. Σχετικά με το πρόβλημα που έχεις όμως δεν θα σε βοηθήσουν πολύ για να το επιλύσεις και ο λόγος είναι απλός. Τα patterns δημιουργούνται με σκοπό να λύσουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Πίστεψέ με θα περάσει αρκετός καιρός  ενασχόλησης μαζί τους σε συνάρτηση με το στυλ προγραμματισμού σου και πόσο ανοικτό μυαλό έχεις στις αλλαγές για να αρχίσεις να βγάζεις και άλλα συμπεράσματα για την χρήση τους. Το MVP ή MVC για παράδειγμα δεν είναι μόνο για το UI. Άλλωστε τι είναι το UI; Κλάσης από objects άρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε custom classes που έχεις φτιάξει. Τον πρώτο καιρό όμως το μυαλό σου θα έχει κολλήσει ότι τα patterns αυτά είναι για το UI γιατί όπου και να έχεις ψάξει στο UI αναφέρονται.

Αυτά από εμένα.

•  13-02-2009, 20:59 48418 σε απάντηση της 48417

Ok, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας guys! Κάτι τελευταίο, αν μπορεί κάποιος να μου πει ποια μέθοδο/τεχνική μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια εφαρμογή τύπου outlook. Δηλαδή με ένα Navigator στα αριστερά, όπου κάθε επιλογή φορτώνει ένα user control (E-mail, Contacts), και φόρμες για Insert/Update των data. Ελπίζω να γίνομαι σαφής. Αν όχι πέστε μου να σας δώσω περισσότερες info. Συνιστάται ένα τέτοιο pattern ή όχι;
  •  21-02-2009, 22:28 48599 σε απάντηση της 48418

Εξαρτάται από το τί φτιάχνεις. Πόσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου. Αν γνωρίζεις ότι θα
    χρειάζεται να το εξελίξεις στο μέλλον ή όχι.

Γενικότερα κάνε ό,τι χρειάζεται και όχι παραπάνω.

Ο λόγος που το αναφέρω, είναι γιατί τα patterns (τα γνωστά της παρέας των 4αρων) γενικότερα ταιριάζουνε σε ορισμένες περιπτώσεις ενω σε άλλες δεν ταιριάζουν.

Υπάρχει ο κίνδυνος για κάποιον που βρίσκεται στην διαδικασία της εκμάθησης να προσπαθήσει να τα εφαρμόσει και σε περιπτώσεις που τελικά ζημιώνουν την παραγωγικότητα. 

Οπότε πρέπει να ζυγίσεις την κατάσταση.  :)

------------
    Theof
  •  22-02-2009, 15:40 48611 σε απάντηση της 48599

Thanks Wink
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems