Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Google Map και InfoWindow

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Paralias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Firebrand στις 16-11-2009, 19:27. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (19 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-10-2009, 10:58 54836 σε απάντηση της 54834

Απ: Google Map και InfoWindow

darklynx:

Firebrand:
    @Paralias

Δοκίμασες να φορτώσεις πολύπλοκα πολύγωνα ή περισότερα από 200 - 250 markers. Χρησιμοποιώ το Control από το Reimers.dk και έτσι και έχω πολλά ή πολύπλοκα πολύγωνα ή Markers τότε σέρνεται απελπιστικά στο Loading.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοπιήσεις απλούς αλγόριθμους για clustering,π.χόταν ο χάρτης είναι πολύ zoomed out (με άλλα λόγια βλέπεις από μεγάλο altitude) να συνενώνεις bookmarks ή πολύγωνα αναλόγως του πόσο κοντά βρίσκονται μεταξύ τους.Δυστυχώς δεν έχω εξαιρετικά link επί του θέματος,δες εδώ για μια πρώτη ιδέα.

Πάντως του πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να έχει σχέση με loading times,αλλά με το γεγονός ότι το control λειτουργεί στην client side.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Στο site reimers.dk στο forum μου είπαν ότι ο πιθανότερος λόγος καθυστέρησης είναι ότι στο Render μιας σελίδας καλό είναι να μην υπάρχουν πολλά Overlays. Αυτό που σκέφτηκα για να λύσω το πρόβλημα μου είναι να μην φορτώνω εξ' αρχής τα αντικείμενα αλλά να τα ελέγχω από μια Checkboxlist έτσι ώστε να τα φορτώνει ο χρήστης κατ' επιλογή (όχι όλα μαζί - αλλά ανα κατηγορίες).

@Paralias
    Πάντως φίλε Paralias αν φορτώσεις πολλά αντικείμενα και το site σου δεν σέρνεται, αν δεν έχεις πρόβλημα και μπορούσες να μοιραστείς την λύση σου ή τουλάχιστον την λογική θα ήμουν ευγνώμων.

Θα δοκιμάσω και το Control που προτείνεις.
  •  06-11-2009, 11:32 54965 σε απάντηση της 54836

Δυστυχώς και το OnClientClick το είχα δοκιμάσει και δεν περνούσε ο κώδικας πάλι.
    Το "περίεργο είναι" πως κάνει postback, αλλά απλά δεν γίνεται catch το event.

Θα πρέπει να τρέξω γραμμή γραμμή τον κώδικά για να δω μήπως μπορέσω να κάνω override κάποια συνάρτηση ώστε να πιάσω το event.

Για το θέμα των πολλών marker, αν χρησιμοποιείς GoogleMap2, τότε αν θυμάμαι καλά πάνω από 100 markers αρχίζει και έχει πρόβλημα.
    Μπορείς να συγκεντρώνεις τους markers σου σε groups όταν είναι zoomed out και καθώς κάνεις zoom in να "ανοίγουν".
    Δες ένα παράδειγμα εδώ: http://www.1city.gr/

To καλό που έχει το συγκεκριμένο control που πρότεινα είναι ότι είναι σχετικά "ώριμο" και σου προσφέρει αρκετά πράγματα (αν και του λείπουν μερικά - χωρίς όμως να είναι δύσκολο να ενσωματωθούν).

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε οτιδήποτε με μεγάλη χαρά:)
  •  06-11-2009, 14:51 54973 σε απάντηση της 54965

Έχεις δίκιο στο θέμα με το onclick. 
    Ενώ κάνει postback, μετά φαίνεται ότι δεν υπάρχει subscription στο OnClick Event, οπότε και δεν το κάνει catch. Μου φαίνεται ως bug του control.

Από την άλλη όμως, το OnClientClick δουλεύει με την λογική ότι θα καλέσεις javascript method και όχι server side κώδικα.
    Μην αντικαταστήσεις δηλαδή απλά την λέξη OnClick  με την OnClientClick.
    Επανέρχομαι σε προηγούμενη ερώτηση στο τι θέλεις να κάνεις στο Click για να δούμε πως μπορούμε περαιτέρω να βοηθήσουμε.
    Ευχαριστώ.

Κώστας Τσιώλης
  •  16-11-2009, 19:27 55216 σε απάντηση της 54965

Paralias:
    Δυστυχώς και το OnClientClick το είχα δοκιμάσει και δεν περνούσε ο κώδικας πάλι.
    Το "περίεργο είναι" πως κάνει postback, αλλά απλά δεν γίνεται catch το event.

Θα πρέπει να τρέξω γραμμή γραμμή τον κώδικά για να δω μήπως μπορέσω να κάνω override κάποια συνάρτηση ώστε να πιάσω το event.

Για το θέμα των πολλών marker, αν χρησιμοποιείς GoogleMap2, τότε αν θυμάμαι καλά πάνω από 100 markers αρχίζει και έχει πρόβλημα.
    Μπορείς να συγκεντρώνεις τους markers σου σε groups όταν είναι zoomed out και καθώς κάνεις zoom in να "ανοίγουν".
    Δες ένα παράδειγμα εδώ: http://www.1city.gr/

To καλό που έχει το συγκεκριμένο control που πρότεινα είναι ότι είναι σχετικά "ώριμο" και σου προσφέρει αρκετά πράγματα (αν και του λείπουν μερικά - χωρίς όμως να είναι δύσκολο να ενσωματωθούν).

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε οτιδήποτε με μεγάλη χαρά:)

Ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω και θα σου πω τι κατάφερα να κάνω με την λύση του επιλεκτικού loading
Σελίδα 2 από 2 (19 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems