pkanavos wrote: |
Ερώτηση: Γιατί Sparx? Πέρα από την τιμή δηλαδή? |
|
Πέρα από την τιμή, το είδα κα μου άρεσε...
Το αγόρασα επί των ημερών του VS.NET 2002... Αργότερα αγόρασα και την έκδοιση 4 που χρησιμοποιώ ακόμα μια και δεν έχω κοιτάξει έκτοτε τι upgrades έχει βγάλει η Sparx...
Δεν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά γιατί τα τελευταία χρόνια δουλεύω μόνος μου (χωρίς dev teram)....
Όνταν όμως έχω να κάνω ένα μεγάλο project το χρησιμοποιώ για να το αναλύσω σε συνεργασία με τον πελάτη και να "ξέρω" όσο πιο "καλά" γίνεται (με βάση και τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς) τι είναι αυτό που πάω να φτιάξω... Επίσης το χρησιμοποιώ για να υπάρχει ένα βασικό structural documentation (online κιόλας) για την απίθανη περίπτωση που θα βρεθεί και κανένας άλλος developer να δουλέψει στο ίδιο project μαζί μ' εμένα. (Το χρησιμοποιώ δηλαδή περισσότερο για λόγους αρχής και λιγότερο για πρακτικούς λόγους.. Το Visio είναι ωραίο αλλά όχι για UML. Στο VS.NET 2003 Ent.Arch. ούτε που το κοίταξα για UML modelling με Visio. Μπορεί να είναι και καλύτερο αλλά δεδομένων των συνθηκών ήταν σχεδόν "χάσιμο χρόνου" να ασχοληθώ... Είχα κατά νου να το τσεκάρω σε κάποια στιγμή αλλά μάλλον θα δω μια και καλή το VS.Net 2005.
Γενικά όμως δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ το code genration... Οπότε και το Sparx EA δεν το χρησιμοποιώ για code genration... Μόνο για modelling. "Ζωγραφίζω", σκέφτομαι, ανταλλάσω απόψεις με τον πελάτη και αφού καταλήξω σε κάτι λογικό άφήνω στην άκρη το mouse και πιάνω το keyboard.... ![Smile [:)]](/cs/emoticons/emotion-1.gif)
Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και τον PowerDesigner (τον οποίο προτιμώ για database design) αλλά το sparx είναι πιο light και πιο κοντά σε αυτό ου χρειάζομαι.. (Άσε το κόστος του PowerDesigner...)
rousso
rousso