Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πανελλαδική απεργία αύριο, 2/4

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anjelinio. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος anjelinio στις 08-04-2009, 19:37. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-04-2009, 16:30 49776

    Πανελλαδική απεργία αύριο, 2/4

    Καθόμουν και σκεφτόμουν χτές και σήμερα, ότι πάνε πολλές φορές που είπα καθήμενος στο γραφείο μου, και ακούγωντας απεργούς να κάνουν πορεία απο κάτω, ότι "έπρεπε να είμαι εκεί κάτω, κι όχι εδώ πάνω σήμερα". Έτσι αποφάσισα αύριο να συμμετάσχω, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου, στην απεργία.

    Και μετά αναρωτήθηκα ... απο ολόκληρη την εταιρία μου, μάλλον θα είμαι ο μόνος. Απο τον κλάδο όμως, πόσοι άραγε το σκέφτηκαν καν;

    Angel
    O:]
  •  01-04-2009, 17:58 49779 σε απάντηση της 49776

    Απ: Πανελλαδική απεργία αύριο, 2/4

    εγω  παντος το σκευτηκα.... τωρα αν τελικα θα το κανω δεν ξερω.Huh?
    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  02-04-2009, 00:43 49785 σε απάντηση της 49776

    Απ: Πανελλαδική απεργία αύριο, 2/4

    χρειάζεται που και που καμιά απεργία...
    Είναι πολλοί που το σκέφτηκαν και πολλοί που το κάνουν.
  •  02-04-2009, 02:25 49787 σε απάντηση της 49785

    Απ: Πανελλαδική απεργία αύριο, 2/4

    Εγώ δε δουλεύω, οπότε το βάρος της άποψης μου θεωρώ ότι μειώνεται, ωστόσο θα ήθελα να την καταθέσω. Προσωπικά πιστεύω ότι η απεργία, η διαδήλωση, οι καταλήψεις και όλα  τα σχετικά δε προσφέρουν τίποτα σε κανέναν αγώνα. Δε η απεργία, όταν απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ουσιαστικά ένα εσωτερικό δάνειο στο κράτος, μιας και δε θα πληρωθούν οι απεργοί. Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, μένουν στις τσέπες των αφεντικών. Πλέον τέτοιου είδος κινητοποιήσεις για μένα, θεωρώ πως είναι για το βούτυρο στο ψωμί των καναλιών. Καθένας το τραβάει το θέμα από εκεί που του συμφέρει.

    Το ουσιαστικό πρόβλημα έγγειται στην λογική των Ελλήνων. Δε γίνεται 364 μέρες να τους βρίζουμε και όταν έρθει η Κυριακή των εκλογών να ψηφίζουμε ξανά τους ίδιους. Είτε για να βολέψουμε τον εαυτό μας,το παιδί μας και δε ξέρω εγώ τι ρουσφέτι θέλει ο καθένας. Άντε και έγινε απεργία;; Τι θα αλλάξει; Θα ιδρώσει το αυτάκι κανενός; Και μη ξεχνάτε πλέον κάνει κουμάντο και η ΕΕ, και αν δεν ακολουθήσεις.....πρόστιμο. Έτσι είναι, δυστυχώς.

    Κλείνοντας, να πω πως οι πολιτικές ιδεολογίες, είτε έρχονται από αριστέρα είτε από δεξιά πλέον μας έχουν αφήσει χρόνους προ πολλού. Επίσης, όσοι επιθυμούν επανάσταση και τα ρέστα ας αλλάξουν πλευρό καλύτερα. Θα πρέπει να μάθουμε τους τωρινούς κανόνες του παιχνιδιού και να παίξουμε ανάλογα. Αλλά που χρόνος,  το μεσημέρι πρέπει να μάθουμε γιατί η τιβί περσόνα  ΧΥΖ χώρισε με τον έναν και τα έφτιαξε με τον άλλον, το Σάββατο να πάμε να ξενυχτίσουμε μέχρι το πρωί, κατά τα άλλα οικονομική κρίση, και τη Κυριακή είναι η ομαδάρα και πρέπει να σφαχτούμε με τον αιώνιο. Έτσι σκέφτονται πολλοί. Και όχι δε ξεχνώ εκείνους που μοχθούν να τα βγάλουν πέρα γιατί έχουν έξοδα, παιδιά φροντιστήρια ιστορίες και άλλα πολλά. Απλά στη τελική είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη δε μένει χρόνος για να αντιδράσουμε....έξυπνα πάντα.

    Καλή σας νύχτα
  •  02-04-2009, 12:23 49794 σε απάντηση της 49776

    Απ: Πανελλαδική απεργία αύριο, 2/4

    Καλημέρα,

     

    Θα συμφωνήσω με τον epp1123. Και εγώ το έχω σκεφτεί αλλά τι θα βγει; Είμαι σίγουρος μάλιστα ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει σκεφτεί.

     

    Καθώς ερχόμουν σήμερα στην δουλειά είδα μια αφίσα που έγραφε, «Όλοι στην πορεία κατά των απολύσεων, της ανεργίας, της φτώχειας». Ερωτώ εγώ τώρα:

     

    Βγήκες και φώναξες. Και;;;

    Θα βρει λεφτά ο καταστραμμένος για να μην κάνει απολύσεις;

    Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ή θα πρέπει να γεμίσουμε το δημόσιο με χαραμοφάηδες ώστε να μην υπάρχει ανεργία;

    Θα φοβηθεί η φτώχεια και θα φύγει ή θα πάψει η οικονομική κρίση;

    Όλα τα παραπάνω δεν είναι σημαία ΟΛΩΝ των κομμάτων ανεξαιρέτως; Με αυτά δεν μας πιπιλάν το μυαλό κάθε φορά;

     

    Η συγκεκριμένη απεργία όπως και οι περισσότερες άλλωστε, το μόνο που έχουν σαν σκοπό είναι να ενισχύσουν την θέση των αρχι –συνδικαλιστών. Αυτών που ηγούνται και δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτικάντηδες. Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που θέλουν είναι να δείχνουν τον κόσμο και να λένε κοίτα λαό που έχω και φυσικά με αυτόν τον κόσμο να εκβιάζουν ώστε να ωφελούνται προσωπικά είτε με θέσεις είτε με «χρηματικές» απολαβές.

     

    Ξέρω πολύ κόσμο που έχουν πάει σε πορείες σε απεργία και φυσικά ήταν πίσω από τα πανό αυτών που ηγούταν. Στο παράδειγμα που αναφέρομαι ο συγκεκριμένος είχε βρεθεί πίσω από το ΠΑ.ΜΕ. αλλά ουδεμία σχέση έχει με τον χώρο. Ο μόνος που κέρδισε από αυτό ήταν το ΠΑ.ΜΕ. που σιγομουρμούριζε το σύνθημα «πω πω λαό που έχουμε». Άντε, στο τσακίρ κέφι ικανοποιούνται και οι δημοκρατικές μας ανησυχίες. Έχουμε φωνή και φωνάξαμε.

     

    Η όλη φάση με τις απεργίες μου θυμίζει τον Γκάντι στην Ινδία και την διαμαρτυρία μη βίας. Όλοι του αποδίδουν την νίκη για την υποχώρηση των Άγγλων. Όλοι όμως παραβλέπουν το γεγονός ότι στον βορρά οι μουσουλμάνοι (λέγε με Πακιστάν) χτύπαγαν αλύπητα. Τι πρόβλημα θα είχαν οι Άγγλοι που είχε παραλύσει η χώρα αν δεν έπρεπε να πολεμήσουν; Αν είχαν την ησυχία τους, θα καθόταν από μια μεριά και θα κάνανε χάζι τον Γκάντι και τους πεινασμένους του.

     

    Σίγουρα η απεργία είναι το μόνο ειρηνικό μέσο διαμαρτυρίας αλλά ποιος θα το υποστηρίξει και ποιος θα του δώσει σημασία όταν καταντάει γραφικό; Όταν γίνεται επετειακά και για να μην ξεχνιόμαστε;

     

    Και για να κλείσω, υπάρχει λόγος να διαμαρτύρεσαι όταν μπορείς απλά να τους μαυρίσεις και να χάσουν απλά την δουλειά τους όλοι οι χαραμοφάηδες – λαμόγια που μας κυβερνούν; Μην διαμαρτύρεσαι, Τιμώρησε. Ανησυχείς ότι για να έχει νόημα, θα πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι αλλιώς δεν κερδίζεις τίποτα; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η διαμαρτυρία σου θα έχει καλύτερη τύχη; Αν δεν είσαι συνεπείς με τον εαυτό σου ώστε της διαμαρτυρίας να έπεται η τιμωρία, γιατί να ενδιαφερθεί κάποιος να σε ακούσει;

  •  03-04-2009, 10:53 49826 σε απάντηση της 49776

    Απ: Πανελλαδική απεργία αύριο, 2/4

    Αν και δεν ήμουν απεργός εχθές, για σκεφτείτε αν για μια δύο ημέρες (ειδικά αν είναι ημερομηνίες έκδοσης λογαριασμών ή πληρωμών), ο ευγενείς κλάδος μας αποφάσιζε να απεργήσει με μερικά λογικά αιτήματα.

    Όχι, δεν θεωρώ ότι θα υπήρχε λόγος να βγούμε στους δρόμους, σκεφτείτε αν για δύο ημέρες όλοι απλώς δεν ανοίγαμε τους υπολογιστές μας και δεν σηκώναμε τα τηλέφωνα , τι θα γινόταν;

    Πόσα πράγματα θα σταματούσαν την λειτουργία τους;

    Θα πονούσαν κάποιοι είναι σίγουρο, θα είχαμε όμως κάποιο λογικό αποτέλεσμα; Δεν ξέρω μια σκέψη έκανα πάνω στο θέμα και απλά την καταθέτω


    Don't try to argue with the machine
    Elias Markelis
    MCPD,MCT
  •  08-04-2009, 19:37 49974 σε απάντηση της 49826

    Απ: Πανελλαδική απεργία αύριο, 2/4

    Διάβασα τα post του κόσμου, και ομολογώ ότι είδα πράγματα και απόψεις που τα πίστευα κι εγώ κάποτε.

    ... ΑΛΛΑ ...

    Νομίζω ότι οι γενιές μας χάνουν το νόημα μιας απεργίας. Η απεργία δεν είναι οικονομικός εκβιασμός. Δεν αποβλέπει στο φόβο του εργοδότη/κράτους/whoever να χάσει τα λεφτά μιας μέρας, ή των συνεπειών μιας χαμένης μέρας. Αυτά είναι τα πλασματικά παρελκόμενα μιας απεργίας.

    Αυτό που πιστεύω εγώ τουλάχιστον ότι είναι το πραγματικό νόημα μιας απεργίας, είναι η συνειδητοποίηση της ομαδικότητας. Η συσπείρωση. ότι είναι ο τρόπος να καταλάβει το όποιο κράτος, εργοδότης, αλλά και οι ίδιοι οι "εργάτες" ότι υπάρχει μια συλλογική συνείδηση την οποία δεν μπορείς να ξεγελάσεις, εξαγοράσεις, βάλτε εδώ ότι θέλετε. Ότι δεν είμαστε μόνοι, άτομα, ασήμαντοι, αλλά με παρέα, "σύντροφοι" ( όχι δεν ψηφίζω ΚΚΕ ... ), και σημαντικοί. 

    Γελάμε μπροστά στα λεφτά που δε θα μας δώσετε για μια χαμένη μέρα δουλειάς, και καλά θα κάνετε να τρομάξετε όταν καταλάβετε ότι όλοι εμείς είμαστε μαζί.

    Ίσως πρέπει βέβαια, να έχεις δεί τον πατέρα σου κάπου εκεί στα 80s ή και 70s ( ήμουν πολύ πολύ μικρός τότε ) τη μέρα της απεργίας να βάζει το καλό του κουστούμι και την κόκκινη γραβάτα και να κατεβαίνει ειρηνικά και αμέριμνα μαζί με μερικές άλλες χιλιάδες ήρεμων, συνειδητοποιημένων ανθρώπων στην πορεία, ακόμα κι αν τον καίνε πραγματικά τα λεφτά της μιας μέρας, γιατί "έχει απεργία σήμερα".

    [ Θυμήσου εκείνη την ταινία του Βέγγου, προς τα εκεί ξαναπάμε, απλώς αυτή τη φορά όλοι οι εργαζομενοι, όχι μόνο αυτοί της φάμπρικας ]

    Ίσως πάλι με τα χρόνια και το σχετικά μεγάλο μισθό μου, να γίνομαι εύκολα πολύ πολύ ρομαντικός.

    Καλό μας απόγευμα,
    Άγγελος

    Angel
    O:]
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems