Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αποθήκευση σε αρχεία

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò epp1123. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος epp1123 στις 02-06-2009, 12:27. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-06-2009, 19:15 51196

    Αποθήκευση σε αρχεία

    Καλησπέρα σας και πάλι και καλό μήνα.

    Μου ζητήθηκε να φτιάξω μία εφαρμογή σαν το Κεφάλαιο (φαντάζομαι λίγο πολύ όλοι θα το ξέρετε), αλλά σε πολύ, μα πολύ όμως, πιο απλή μορφή. Έτσι κατέβασα ένα demo για να δω τη λειτουργία του. Αυτό που παρατήρησα είναι πως ότι κάνεις το σώζει σε αρχεία, μιας και δε μου εγκαταστάθηκε κάποιος database server οποιασδήποτε μορφής (mysql,  ms sql, postgresql κτλ). Βέβαια αυτό το έχω παρατηρήσει εδώ και χρόνια και σε άλλες εφαρμογές, απλά τώρα ήρθε η να το ρωτήσω μιας και θα μπω στη διαδικασία να κάνω κάτι σχετικό.

    Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

    1. Γιατί το σώζουν σε αρχεία και όχι σε κάποια βάση, σε κάποιο database server;
    2. Πως το σώζουν σε αρχεία; Σαν απλό κείμενο; Με κάποια λογική συγκεκριμένη;
    3. Τις όποιες σχέσεις μεταξύ ,προμηθευτών και προϊόντων πχ, πως τις κρατάνε, δουλεύουν, διαχειρίζονται, διατηρούν, σώζουν;
    4. Εάν θέλει κάποιος να φτιάξει κάτι σχετικό, υπάρχει κάποιος μπούσουλας, κάποια λογική, ίσως και προτυποποιημένη, που μπορείς να πατήσεις;
  •  01-06-2009, 22:53 51209 σε απάντηση της 51196

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία


    Κεφάλαιο? βιβλίο του adam smith για τον καπιταλισμό?

    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  01-06-2009, 23:13 51211 σε απάντηση της 51196

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    Καλύτερα να το πάρεις ως παράδειγμα προς απουφυγή,

    αφού όπως κι αν το κανανε και για όποιο λόγο το κάνανε έτσι καλύτερα να μην πάς πίσω

     εφόσον οι τεχνολογίες είναι τόσο διαφορετικές ποιά.


  •  01-06-2009, 23:49 51212 σε απάντηση της 51211

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    Γεια σου φίλε,

    Αποθήκευση σε αρχεία? Μακριά, αυτά γινόταν «κάποτε» σήμερα μόνο βάση, έστω μια απλή access είναι χιλιάδες φορές καλύτερη και ποιο γρήγορη λύση.

    Έχω κάνει μια τέτοια εφαρμογή σαν αυτή που θες να κάνεις (φαντάζομαι) διαχειρίζομαι έσοδα έξοδα παραστατικά προϊόντα-αποθήκη πληρωμές υπόλοιπα πελάτες προμηθευτές.
    Ακόμα εκτυπωσεις, statistics και άλλα μικρα αλλα καλα εργαλεία-functions, auto update, export data, import data, settings etc. Δεν κόβω-εκτυπώνω τιμολόγια ακόμα και δεν την εχω συνδέση με φορολογικο μηχανισμό (type B) αλλά θα το τελειώσω σε λιγες εβδομαδες.

    Μάλιστα είναι για πολύ μικρές ανάγκες (όχι πολλούς χρήστες και εκατομμύρια εγγραφές) και έτσι μια απλή βάση access 2007 έκανε την δουλειά της τέλεια!

    Το καλύτερο που μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω είναι να σου δώσω ένα demo του E.R.M.I.S (Enterprise Resource Management Intelligent Software)Geeked και να πάρεις ιδέες ή ακόμα καλύτερα να μιλήσουμε με mail γιατί εδώ θα πάρει πολύ χρόνο και «όγκο».

    TIPS:
    Όταν πας να κάνεις τέτοιες εφαρμογές και μάλιστα για χρήστες που παλιά δούλευαν DOS προγράμματα πρέπει να θυμάσαι ένα πράγμα:
    Να κάνεις απλό, όμορφο, λειτουργικό interface και Κυρίως να μπορεί να δουλεύει γρήγορα και εύκολα ΜΟΝΟ με πληκτρολόγιο, όταν αναγκάζεις τέτοιους χρήστες να πιάνουν ποντίκι και να εστιάζουν σε πεδία και μετά να πληκτρολογούν, χάνουν χρόνο χρήμα και εκνευρίζονται, και θα συμφωνήσω μαζί τους.

    Johnnyxp64 @ hotmail. com

    goodluck friend.



    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  02-06-2009, 01:20 51214 σε απάντηση της 51212

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    Το "Κεφάλαιο 4" είναι πρόγραμμα της Altec αγαπητέ Νίκο. Καλό, κακό δε ξέρω, ένα μπούσουλα θέλω για τα οικονομικό λογιστικό μπλα μπλα. Και από ότι φαίνεται παρεξηγήσατε τις ερωτήσεις μου., και όχι άδικα γιατί το τέταρτο ερώτημα έδειχνε μια προδιάθεση να το φτιάξω με τέτοιο τρόπο. Σε αυτό φταίω εγώ.

    Εγώ δε θέλω να το φτιάξω έτσι με αρχεία, απλά να μάθω "πως" δουλεύει με αρχεία. Ακαδημαϊκά, ερευνητικά, σαν γνώση και μόνο. Δε θέλω κανείς να με γράψει κάνα tutorial απλά ένα υλικό για διάβασμα να με υποδείξει για να ικανοποιήσω τις απορίες μου. Δε γενικά  αυτό που έχει κολλήσει είναι πως κρατάνε τις συσχετίσεις μεταξύ των οντοτήτων, εκεί είναι η μεγάλη μου απορία. 

    Αγαπητέ Johnnyxp64 είναι η πρώτη φορά που θα κάνω τέτοιο μεγάλο project για τα μέτρα μου ως προγραμματιστής, (ανάθεμα με που θεωρώ και τον εαυτό μου προγραμματιστή, έχω ψωμιά ακόμη) και σκεφτόμουν να το κάνω έτσι. Μία access 2007 βάση, για να μην αναγκάζω τον άλλον να περάσει ms sql server κτλ. Για το  ντεμάκι  τους ERMIS καλό θα ήταν να έχω ένα δείγμα ακόμη για ψαχούλεμα. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα σε στείλω email να κανονίσουμε!!!

    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!!
  •  02-06-2009, 03:19 51217 σε απάντηση της 51214

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    no problem αμα θες αφου εισαι Θεσ/κη πινουμε φραπεδουμπα τα λεμε και βλεπεις απο κοντα τι εχω φτιαξει ως τωρα Wink
    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  02-06-2009, 08:30 51218 σε απάντηση της 51196

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    Πάντως για να πάρεις ιδέα για το Look and feel της εφαρμογής σου δες το Microsoft Office Accounting Express 2009.
    δ

    Manos
  •  02-06-2009, 11:14 51223 σε απάντηση της 51214

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    Δε ξέρω αν έχεις deadline, αλλά η συμβουλή μου είναι να ξεχάσεις την Access. Χρησιμοποίησε κάποια από τις Express εκδόσεις του SQL Server (2005/2008). Θα δεις ότι αξίζει τον κόπο και το χρόνο που θ' αφιερώσεις. Όσο για το "Κεφάλαιο", μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να βασίζεται σε custom file-based υλοποίηση. Μάλλον πρόκειται για κάποια pre-defined δεδομένα που χρησιμεύουν μόνο για το σκοπό του demo. Αλίμονο αν στον κάθε υποψήφιο πελάτη, που απλά θέλει να δει τις δυνατότητες και το interface ενός προγράμματος, να γινόταν και εγκατάσταση ενός database server. Τι θα γινόταν αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήθελε να δει τρία ή τέσσερα διαφορετικά προγράμματα βασισμένα σε διαφορετικό database engine το καθένα;
    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  02-06-2009, 11:48 51224 σε απάντηση της 51223

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    Deadline δεν έχω, αυτό είναι το καλό. Μπορώ να σκαλίσω όσο θέλω αρκεί να βγει. Μίλησα για την access όχι γιατί τη προτιμώ με σθένος ,αλλά επειδή θα είναι κάτι μικρό θέωρησα ότι αν έβαζα sql server θα το "μεγάλωνα". Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από τέτοιους εφαρμογές και οι υποθέσεις πάνε σύννεφο. Ας έρθει τελικά η ώρα να το ξεκινήσω γιατί ακόμη μαζεύω πληροφορίες και το ξανασυζητάμε σε άλλη βάση.

    Όσον αφορά το Κεφάλαιο μπορείς να έχεις και δίκιο.  Δεν επιμένω. Όπως και να έχει, αν δε πάθεις, αν δε ρωτήσεις, αν δε φας τα μούτρα σου δε θα μάθεις. 

    Τέλος σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που διαθέσατε να ασχοληθείτε με το θέμα.
  •  02-06-2009, 12:18 51225 σε απάντηση της 51224

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    Από την δική μου πείρα,

    MS Access βασικά έχει σχεδιαστεί για single user καταστάσεις.

    δεν διαχειρίζεται τόσο καλά τα ταυτόχρονα transactions και δεν τα πάει πολύ καλά με τα "writes".

    στην ουσία δεν υπάρχει εγγύηση με την ms access, ότι οι αλλαγές σε ένα transaction θα γίνουνε commit ή rollback αν υπάρχει αποτυχία.

    Μία βάση access δεν μπορεί να γίνει restore στο "σημείο" που "απέτυχε" ενώ μπορεί να γίνει αυτό με τις sql server βάσεις..


    όσο αφορά την ασφάλεια (security) Και το scalability (δυνατότητα του συστήματος να "δεχτεί" περισσότερα δεδομένα και χρήστες αν χρειαστεί) δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ sql server και ms access.

    Νομίζω θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά στο performance αν έχεις σαν back end sql server ή sql server express edition

     


    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  02-06-2009, 12:27 51227 σε απάντηση της 51224

    Απ: Αποθήκευση σε αρχεία

    Μάλιστα, μάλιστα. Σημαντικές πληροφορίες αυτές και ευχαριστώ πολύ. Smile
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems