Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

WPF Reporting

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò axaros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 13-07-2009, 12:27. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-07-2009, 11:33 52419

    WPF Reporting

    Παιδιά καλημέρα,

    πως θα δημιουργήσω reports με το WPF ;


    Πάνος Αβραμίδης
  •  13-07-2009, 12:08 52421 σε απάντηση της 52419

    Απ: WPF Reporting

    Η ερώτηση είναι κάπως γενική. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε WinForms control σε μία εφαρμογή WPF, οπότε μία απάντηση είναι "Όπως και σε κάθε άλλη εφαρμογή .NET". Προσθέτεις το reporting  control που σου αρέσει, σχεδιάζεις το reports σου, κλπ, κλπ.

    Αν ρωτάς "υπάρχουν reporting εργαλεία για WPF", η απάντηση είναι ναι, με third-party εργαλεία και τρόπους. Θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι το Reporting δεν είναι και πολύ visual. Από τη στιγμή που έχεις την περιγραφή του report και τα δεδομένα, η δημιουργία του τελικού report εκτελείται χωρίς UI όπως και η εκτύπωση. UI υπάρχει μόνο στη σχεδίαση του report και στο preview. Γενικά, το WPF δεν προσφέρει ιδιαίτερα οφέλη σε σχέση με τα WinForms. Αν μιλούσαμε για Charts, θα ήταν άλλο θέμα.
    Οι διάφοροι vendors χρησιμοποιούν WPF με διαφορετικούς τρόπους. Το XtraReports της DevExpress είναι Winforms και χρησιμοποιεί ένα WPF printing engine για γρηγορότερο preview του report, ενώ Η ComponentOne έχει βγάλει προϊόν εξ ολοκλήρου WPF. Η Telerik και η DataDynamics δεν έχει βγάλει WPF report.

    Για να επιλέξεις κάποιο από αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να προσέξεις να μην παρασυρθείς από το eye candy. Τα σημαντικά στοιχεία σε ένα reporting toolkit είναι η ευκολία σχεδίασης και η παραγωγή των report που χρειάζεσαι στη μορφή που τα θέλεις. Ανάλογα με την εφαρμογή έρχονται και άλλες απαιτήσεις, π.χ. μαζική δημιουργία με βάση schedule, αποστολή με email, παραγωγή διαφόρων τύπων αρχείων. Το αν κάποιο component είναι σε WPF ή όχι είναι μάλλον κόλπο marketing παρά ουσίας.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  13-07-2009, 12:27 52422 σε απάντηση της 52421

    Απ: WPF Reporting

    Ευχαριστώ πολύ !!
    Πάνος Αβραμίδης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems