Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Mixing Agile and PMI: The Time Has Come!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò THEOFANIS GIOTIS | PMP, PMI-ACP, MCT, MSc, PhD C.. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος napoleon στις 14-08-2009, 20:55. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-08-2009, 19:17 53059

    Mixing Agile and PMI: The Time Has Come!

    Σύμφωνα με την Wikipedia όρος "Agile software development" αναφέρεται σε μια ομάδα από "μεθοδολογίες ανάπτυξης software" που βασίζονται στο "iterative development". Ο όρος "Agile software development" πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2001 όταν σχηματοποιήθηκε το Agile Manifesto (11 έως 13 Φεβρ.  2001).

    Πρόσφατα το Project Management Institute (PMI) δημιούργησε μια κοινότητα για το Agile. Αυτή η νέα κοινότητα που ονομάζεται "PMI Agile Community of Practice" ξεκινά επίσημα την λειτουργία της στο διεθνές συνέδριο Agile2009 που γίνεται στο Chicago, 24-28 Αυγούστου, 2009.


    http://www.agile2009.com/

    Εκτός από το site του συνεδρίου Agile2009, όσοι είναι μέλη του LinkedIn, μπορούν να διαβάσουν το σχετικό άρθρο για την ανακοίνωση του συνεδρίου με τίτλο: "Mixing Agile and PMI: The Time Has Come". Αυτό το άρθρο έχει γίνει post στο LinkedIn Group του PMI Luxemburg Chapter από τον Djebar Hammouche, External ICT consultant, at European Commission και ήταν και η δική μου πηγή ενημέρωσης!

    The PMI Agile Community of Practice

    Όσοι είναι μέλη του Project Management Institute (PMI) μπορούν να κάνουν join ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ αυτή την νέα κοινότητα του "PMI Agile Community of Practice" (http://agile.community.pmi.org - μόνο για μέλη του PMI) στο παρακάτω URL:

    http://www.pmi.org/Marketplace/Pages/ProductDetail.aspx?GMProduct=00101180200


     Και μην ξεχνάτε ποτέ το παρακάτω:
    "For successful Projects: Plan Extensively, Execute Aggressively!"


    Θεοφάνης Γιώτης (Theofanis Giotis) | BA, MSc, Ph.D. c., CSAP
    PMI-PMP, PMI-PBA, DASSM, PMI-ACP, CSM, CSP, PSM I, ITIL, CTT+
    PMI ATP Trainer, PMI DA ATP Trainer, PRINCE2 Trainer, PRINCE2 Agile Trainer
    [email protected]
    Tel: +30 693-22.13.502

    CEO at 12PM Consulting, 1988-now
    President at PMI-GREECE, 2004-2014
    Vice President at PMI-GREECE, 2017-2020
    President at PMI-GREECE, 2020-2021
    Leader at AgileGreece, 2014-now
  •  14-08-2009, 19:05 53070 σε απάντηση της 53059

    Απ: Mixing Agile and PMI: The Time Has Come!

    Ουάου! Ήρθαν τα πάνω κάτω!

    Έχει πραγματικό ενδιαφέρον ότι το PMI αναγνώρισε επίσημα την αλλαγή πορείας των μελών του, κάποια από τα οποία έχουν στραφεί στο Agile εδώ και καιρό. Το εγχείρημα σίγουρα έχει ενδιαφέρον, καθώς το Plan Extensively και ο διαχωρισμός μεταξύ Project Management και Development έρχονται σε αντίθεση, μάλιστα θα έλεγε κανείς, είναι η αντίθεση,  των πρακτικών του Agile, του Lean Development και του Kanban. Στο Agile αντί για Plan Extensively υπάρχει το Just Enough Planning. Αντί για το Execute Aggresively, υπάρχει ο σχεδιασμός ενός μόνο μικρού iteration. Αντί για τον Project Manager ο οποίος απλά διοικεί χωρίς να έχει άμεση επαφή με το τεχνικό αντικείμενο, υπάρχει η ομάδα η οποία αποφασίζει την κατεύθυνση, πως θα υλοποιήσει το επόμενο iteration και ένας Team Leader (ή Scrum master) ο οποίος είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο καλός τεχνικά αν όχι καλύτερος από την υπόλοιπη ομάδα.
    Όσο για το Reduce Waste, η δημιουργία λεπτομερών πλάνων στο MS Project και η παρακολούθηση της εκτέλεσης είναι ένα από τα κλασσικά παραδείγματα waste.

    Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καταφέρει το PMI να προσαρμοστεί σε ιδέες σχεδόν διαμετρικά αντίθετες απ' όσα πρεσβεύει. Θα δρομολογήσει τις δύσκολες αλλαγές που απαιτούνται για να προσαρμοστεί το PMI στην πραγματικότητα του software development, θα είναι μία εσωστρεφής προσπάθεια να δικαιολογηθεί το Big Planning ή θα είναι μία προσπάθεια να βαφτιστούν οι τρέχουσες πρακτικές Agile?


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  14-08-2009, 20:55 53071 σε απάντηση της 53070

    Απ: Mixing Agile and PMI: The Time Has Come!

    Όχι ακριβώς. Flavors του agile είναι αποδεκτές από το business community, γιατί κάνουν το development ακριβές. Μέλος του team είναι ο product owner, o οποίος έχει ενημέρωση και μπορεί να μην είναι technical.
    Το iteration plan μπορει να είναι μεγαλύτερο, βάσει της ομάδας

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems