Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Report Viewer...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jim299. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 12-10-2009, 14:56. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-07-2008, 19:42 43456

    Report Viewer...

    Καλησπέρα,
    για να χρησιμοποιήσεις ReportViewer πρέπει οπωσδήποτε κατά τη δημιουργία του UI να ορίσεις το DataSource ή μπορείς να το ορίσεις  (το DataSource) και  κατά το χρόνο εκτέλεσης;

    Παίρνω τα δεδομένα από μία βάση MySql σε ένα datatable μέσα σε ένα dataset, αυτά τα δεδομένα θέλω να τα εμφανίσω σε ένα report χρησιμοποιώντας ReportViewer control (Local mode).
    Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν ύστερα από αναζήτηση που κάνει ο χρήστης,οπότε μπορεί να προκύψουν διαφορετικές στήλες κάθε φορά,πχ μπορεί να ζητήσει μόνο το όνομα ή μόνο το επώνυμο ή και τα δύο. Οπότε ανάλογα  με τα αποτελέσματα της αναζήτησης να εμφανίζω την αναφορά.
    Θέλω ότι έχει σχέση με τα στοιχεία της αναφορά να γίνεται run time.

    Ευχαριστώ.


     


  •  12-10-2009, 11:44 54401 σε απάντηση της 43456

    Απ: Report Viewer...

    Καλημέρα,

    Αν έχω καταλάβει σωστά, τo datasource είναι πάντα η βάση MySql. Το dataset πρέπει να περιέχει όλες τις στήλες που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Αυτό που θα πρέπει να είναι δυναμικό είναι το layout της αναφοράς. Δηλαδή κάθε φορά ο χρήστης να επιλέγει ποιες από τις διαθέσιμες στήλες θα μπορεί να βλέπει. Βέβαια πρέπει να λάβεις υπόψη πως όσο περισσότερες επιλογές δίνεις στο χρήστη τόσο πιο βαρύ θα είναι το report.

    Θανάσης
  •  12-10-2009, 14:56 54406 σε απάντηση της 54401

    Απ: Report Viewer...

    Θανάση, αν πρόσεξες το συγκεκριμένο post έχει γίνει πριν ένα χρόνο. Αμφιβάλλω αν θα το θυμάται ακόμα και αυτός που το έκανε. Εξάλλου, η απάντηση δεν έχει να κάνει με τη βάση ή το datasource αλλά το πως δουλεύει το ReportViewer control και πως φτιάχνει κανείς reports στα reporting services.

    Να επισημάνω εδώ όπως και τόσες άλλες φορές ότι είναι σημαντικό μία ερώτηση να είναι γραμμένη ξεκάθαρα. Μία ασαφής ερώτηση όπως του jim μπορεί να μη λάβει απάντηση για χρόνια επειδή κανείς δεν προλαβαίνει να την διαβάσει και να καταλάβει τί λέει - ΕΙΔΙΚΑ το καλοκαίρι όταν μπορεί ακόμα και οι moderators να λείπουν σε διακοπές.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems