Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αλλαγή στο definition ενός state machine workflow δημιουργεί πρόβλημα στα instances που έχουν γίνει persist

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Βασιλειάδης Σπύρος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Βασιλειάδης Σπύρος στις 07-04-2010, 13:24. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  07-04-2010, 13:24 57972

  Αλλαγή στο definition ενός state machine workflow δημιουργεί πρόβλημα στα instances που έχουν γίνει persist

  Πριν κάποιο καιρό είχα φτιάξει ένα state machine workflow σε ένα dll που υλοποιούσε WCF contract μέσω receive activities και γίνονταν host σε wcf service σε IIS. Είναι ενεργοποιημένα το sql persistance και το sqltracking. Το workflow έχει 1 initial state, 3 ενδιάμεσα και 1 final και αντίστοιχα υπάρχουν 5 κλήσεις στο contract (1 για την δημιουργια του instance και 4 για την μετάβασή στα υπόλοιπα state) που γίνονται implement απο event driven activities στο κάθε state καθώς και μία επιπλέον κλήση που απλά επιστρέφει μία πληροφορία και γίνεται implement σε event driven activity σε επιπέδο workflow. Όλα δούλευαν καλά. Χρειάστηκε να προστεθεί μία επιπλέον κλήση στο contract που γίνεται implement σε event driven activity σε επιπέδο workflow και αυτή. Επειδή τα states μου δεν άλλαξαν θεωρώ - θεώρησα ότι ουσιαστικα δεν έχει αλλάξει το definition. Εγκαθιστώντας την αλλαγή δουλευάν όλα μια χαρά αλλά μόνο για τα καινούργια instances που φτιάχνονταν. Για τα παλία δεν μπορούσα να καλέσω καμία κλήση. Υποθέτω και από ότι διαβάζω ότι το πρόβλημα είναι ότι άλλαξε το definition και δεν άλλαξα version στο assembly. Σχολίασα όλες τις καινούργιες αλλαγές έκανα build και πάλι τα ίδια. Επανέφερα τον κώδικα από το source control εκανα build και δουλεύουν τα παλιά.

  1) Θεωρείται αλλαγή στο definition το ότι πρόσθεσα μία public συνάρτηση που καλείται από ένα επιπλέον event driven activity; Αφου τα states μου ειναι τα ίδια. Η συνάρτηση απλά κάνει έναν υπολογισμό βάσει ενός δεδομένου που ήταν ήδη και στην αρχική έκδοση

  2)Στο deployment πως μπορεί να αποφασίζει για το ποιά version του dll(αν θα κάνω τελικά υλοποίηση με versioning) θα χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει; Έχω το dll στο bin και γίνεται exposed με 1 svc αρχείο και θέλω να παραμείνει ίδια η διεύθυνση για την εξυπηρέτηση των clients.

  3) Επειδή ψιλιάζομαι ότι μάλλον την πάτησα επειδή το persistance γίνεται binary. Μήπως ξέρετε κανένα workaround? ουσιαστικά το πρόβλημα που πάω να λύσω είναι να μπορεί να εκυπηρετηθεί και η νέα συνάρτηση και για τα παλία instances οπότε το versioning δεν με βολευει.

  Ευχαριστώ

  ΥΓ

  Ξέρω ότι κάπου εκεί έξω υπάρχουν αυτές οι απαντήσεις... απλά ελπίζω μήπως κάποιος συνάδελφος το έχει συναντήσει ξανά. Συνεχίζω το ψάξιμο.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems