Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò THEOFANIS GIOTIS | PMP, PMI-ACP, MCT, MSc, PhD C.. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikolaosk στις 23-09-2010, 23:29. Υπάρχουν 13 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-09-2010, 22:58 60079

    ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Η ώρα ήταν 20.30, η στιγμή που ξεκινάνε όλα τα δελτία ειδήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλαμπε. Το πρόσωπό του, οι κινήσεις του, η γλώσσα του σώματος έδειχνε ότι θα κάνει σημαντική ανακοίνωση. Το press room ήταν κατάμεστο από κόσμο, Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους με κάμερες σε ζωντανή σύνδεση με τα αντίστοιχα δελτία ειδήσεων.

     

    Όταν οι δημοσιογράφοι ήταν έτοιμοι, o κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε λέγοντας:

     

    «Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, έφερε ήδη το πρώτο σημαντικό αποτελέσματα. Το καλύτερο Βρετανικό πανεπιστήμιο στον κόσμο που πρόσφατα εκτόπισε το Harvard University από την πρώτη θέση παγκοσμίως αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο campus εκτός της χώρα του. Το διάσημο Cambridge University θα κάνει συνολική επένδυση ύψους 250.000.000€ στην Ελλάδα. Το νέο campus του Πανεπιστημίου θα γίνει στην παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού που θα παραχωρηθεί από το Ελληνικό δημόσιο στο Πανεπιστήμιο για 30 χρόνια. Αυτό το campus θα είναι το πρώτο πράσινο πανεπιστημιακό campus παγκοσμίως και θα μπορεί να δεχθεί σε πρώτη φάση μέχρι 50.000προπτυχιακούς φοιτητές και σε δεύτερη φάση μέχρι 20.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Εκτιμάτε ότι η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει τρία χρόνια ότι θα δημιουργηθούν περίπου 7.000 νέες θέσεις εργασίες στην επόμενη πενταετία. Το ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται ότι θα αυξάνεται κατά 3 δις Ευρώ ετησίως. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Τώρα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις!».

     

    Οι δημοσιογράφοι στο press room δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους. Αυτή η ανακοίνωση ανέτρεπε όλη την μιζέρια και την κακομοιριά μας. Από την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, ήταν η πρώτη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα. Αποδείκνυε ότι τελικά η Ελλάδα έγινε και πάλι σημείο προορισμού ξένων επενδύσεων. Εγώ, αντιπροσωπεύοντας ένα ξένο ηλεκτρονικό μέσο, βρισκόμενος στο press room, ένιωσα εθνικά υπερήφανος. Στο τέλος Αυγούστου είχα επισκευθεί το Cambridge University και στο υποσυνείδητό μου θεώρησα ότι είχα προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

     

    Ο πρώτος δημοσιογράφος που πήρε τον λόγο τονίζει: "Κύριε Υπουργέ. Εντυπωσιακή η ανακοίνωσή σας. Όμως θα πρέπει να θυμίσω ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, κακώς χρησιμοποιήσατε την φράση "Cambridge University". Ο σωστός τίτλος είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης Cambridge (ΚΕ.ΜΕ Cambridge). Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και σύμφωνα με τον νόμο 3848/2010:

    - Απαγορεύεται στα ΚΕ.ΜΕ. να χαρακτηρίζονται Πανεπιστήμιο, Σχολή, Οργανισμός, Ινστιτούτο, Ακαδημία ή να φέρουν οποιαδήποτε άλλη προσωνυμία, η οποία δύναται να παραπλανήσει ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

    - Δεν επιτρέπεται η χρήση του όρου "Πανεπιστήμιο" στην ελληνική ή σε ξένη γλώσσα. Η λέξη Πανεπιστήμιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τον νόμο και το Σύνταγμα ΜΟΝΟ από τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.

     

    Και ο δημοσιογράφος συνεχίζει. "Κύριε Υπουργέ θα παρακαλούσα για τα σχόλιά σας!!!"

     

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχασε το χρώμα του. Κρύος ιδρώτας έτρεχε στο πρόσωπό του. Οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα πάγωσαν. Στα studio των δελτίων ειδήσεων έχασαν την λαλιά τους. Η τόσο σημαντική ανακοίνωση για μια τόσο σημαντική επένδυση στην Ελλάδα φαινόταν να πηγαίνει στον καιάδα.

     

    "Ακριβώς έτσι είναι κύριε Υπουργέ", τονίζει ένας άλλος δημοσιογράφος από την Καθημερινή. "Πρέπει να είμαστε Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ που καθορίζει στο σύνταγμα ότι τα Πανεπιστημιακή εκπαίδευση προσφέρουν ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!" Και συνεχίζει: "Το άρθρο 5 του Συντάγματος αναφέρει κατά λέξη:"

    • "Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Τα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Κράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους."

     

    Κάτι προσπαθεί να ψελλίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά ένας άλλος δημοσιογράφος τον διακόπτει αναφέροντας: "Το άρθρο 45, εδάφιο Ι, του νόμου 3848/2010 αναφέρει κατά λέξη:

     

    • «Πλην των δημόσιων Πανεπιστημίων δεν επιτρέπεται η χρήση του όρου «Πανεπιστήμιο» στην ελληνική ή σε ξένη γλώσσα από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, για το χαρακτηρισμό αυτού του ιδίου.»

     

    Όλοι στην αίθουσα καταλαβαίνουν ότι κανένα ξένο πανεπιστήμιο δεν μπορεί να μπορεί να έλθει στην Ελλάδα παρά μόνο εάν ονομασθεί ΚΕ.ΜΕ. Παραλογισμός ασύλληπτος.... Μήπως είναι ένας από τους λόγους που μας περιφρονούν και μας χλευάζουν στο εξωτερικό;

     

    Εγώ ήθελα να μιλήσω και να πω ότι δεν μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα. Αλλά, η φωνή μου δεν έβγαινε. Λες και είχα πάθει αφωνία... Πάνω στην προσπάθεια να μιλήσω, ξύπνησα ξαφνικά και πετάχτηκα έντρομος από το κρεβάτι μου. Τότε κατάλαβα ότι όλο αυτό ήταν ένα όνειρο... Το να επενδύσει ξένο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα με το υπάρχον νομικό καθεστώς, μάλλον είναι άπιαστο όνειρο. Η νομοθεσία του Ελληνικού κράτους όμως είναι ωμή πραγματικότητα που ΑΠΩΘΕΙ και ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ την επιχειρηματικότητα!

     

    Λες και ενδιαφέρει κανέναν πάνω στον πλανήτη εάν τα πανεπιστήμια είναι δημόσια, ιδιωτικά, κερδοσκοπικά, μη κερδοσκοπικά ή οτιδήποτε άλλο (η κάτωθι λίστα είναι η κατάταξη με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως για το έτος 2010)
    (
    http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2010/results).

     

    1.     University of Cambridge

    2.     Harvard University

    3.     Yale University

    4.     University College London (UCL)

    5.     Massachusetts Institute of Technology (MIT)

    6.     University of Oxford

    7.     Imperial College London

    8.     University of Chicago

    9.     California Institute of Technology (Caltech)

    10.   Princeton University

     

    Και μετά έχουμε απορίες...

     

    • Γιατί η Ελλάδα που έδωσε τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα σε όλη την υφήλιο, δεν έχει κανένα πανεπιστήμιο μέσα στα 300 καλύτερα παγκοσμίως...
    • Γιατί το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει τα χάλια του...
    • Γιατί έχουμε από τις χειρότερες κατατάξεις από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση...
    • Γιατί έχουμε 4πλάσιους εκπαιδευτικούς σε αναλογία εκπαιδευτικών προς μαθητές από την ΦΙΛΑΝΔΙΑ που έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο
    • Γιατί πτωχεύσαμε... 

    Για όσους κατάλαβαν το όνειρο, δεν απαιτείται εξήγηση!!!

    Για όσους δεν το κατάλαβαν, δεν υπάρχει εξήγηση!!!

     

    Θεοφάνης Κ. Γιώτης, MSc, Ph.D. C., PMP

    [email protected]


    Θεοφάνης Γιώτης (Theofanis Giotis) | BA, MSc, Ph.D. c., CSAP
    PMI-PMP, PMI-PBA, DASSM, PMI-ACP, CSM, CSP, PSM I, ITIL, CTT+
    PMI ATP Trainer, PMI DA ATP Trainer, PRINCE2 Trainer, PRINCE2 Agile Trainer
    [email protected]
    Tel: +30 693-22.13.502

    CEO at 12PM Consulting, 1988-now
    President at PMI-GREECE, 2004-2014
    Vice President at PMI-GREECE, 2017-2020
    President at PMI-GREECE, 2020-2021
    Leader at AgileGreece, 2014-now
  •  19-09-2010, 23:39 60080 σε απάντηση της 60079

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Χρυσόστομε!


    Antonios Chatzipavlis

  •  20-09-2010, 00:19 60085 σε απάντηση της 60079

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Μακάρι να μην ήτανε όνειρο και μακάρι να ξεκολλήσουμε από τους όρους και να δούμε την ουσία.

    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  20-09-2010, 12:58 60127 σε απάντηση της 60079

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Πριν πολλά - πολλά χρόνια, κάποιος καθηγητής μέσα στο μάθημα, προφανώς αηδιασμένος με τις καταστάσεις που επικρατούν στην παιδεία, είπε το εξής: "Θα έρθει ώρα που δε θα μας αναγνωρίζουν ούτε τις έδρες!!". Είχε, και εξακολουθεί να έχει, απόλυτο δίκιο. Το γιατί είναι προφανές. Όταν κάποιος δε σου αναγνωρίζει το πτυχίο για χίλιους δύο λόγους, με κύρια αιτία το ελλιπές πρόγραμμα σπουδών και αμέσως μετά το επίπεδο (δε μιλάω για όλα τα τμήματα, εντάξει;), θα έρθει ώρα που δε θα αναγνωρίζει και την έδρα που κατέχει ο διδάσκων που έχει ένα τέτοιο πτυχίο. Αφού δεν σου αναγνωρίζεται η επάρκεια στο γνωστικό σου αντικείμενο, πως διδάσκεις;

    Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Όποιος κατάλαβε, ό,τι κατάλαβε, κατάλαβε!! Δε χρειάζεται να μπω καν στη διαδικασία τεκμηρίωσης της άποψης που διατυπώθηκε. Το ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια τυγχάνουν της υψηλότερης αξιολόγησης από το τέλος, τα λέει όλα!!


    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  21-09-2010, 16:35 60154 σε απάντηση της 60127

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Το αν είναι δημόσια ή ιδιωτικά δεν κάνει την διαφορά. Διαφορά την κάνει ο άνθρωπος. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα καιρό τώρα, σε οποιαδήποτε κοινωνική 'κάστα' είναι, έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για οτιδήποτε δεν αφορά την 'πάρτη' τους.

    Η κοινωνική παθογένεια και η αλλοτρίωση του ανθρώπου, είναι πράγματα που συμβαίνουν και έξω από το πανεπιστήμιο. Φοίτησα σε δημόσια σχολεία, και είδα και κακή πλεύρα αλλά και καλή. Είδα καθηγητές που ήθελαν να προσφέρουν. Και το πρόσφεραν. Και τα παιδιά έχουν την καλήτερη σχέση με αυτούς τους ανθρώπους.

    Ο νόμος είναι νόμος. Και οι καιροί δεν μπορούν να χαλαρώσουν έναν καλό ή έναν κακό νόμο στο όνομα μιας κάστας που ζητά να αλλάξει ο όρος κε.με. σε 'πανεπιστήμιο'.

    Αν δεν ήταν σημαντικό αυτό, η συζήτηση δεν θα γινόταν ξεκινώντας από τα κανάλια.
    Αλλά είναι σημαντικό. Γιατί ο όρος αυτός, αν επιτραπεί θα είναι το πρώτο 'όπλο' του marketing.
    Και μη γελιόμαστε, το "University" είναι μακράν ο καλύτερος μαρκετίστικος όρος για προώθηση.

    Επίσης, 250 εκατομμύρια ευρώ επένδυση στην Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να γίνει Αθήνα. Θα έπρεπε να γίνει στην Θεσσαλονίκη, και να προσελκύσει Βαλκάνιους φοιτητές.
    Επίσης, 250 εκατομμύρια ευρώ Χ346 (GRD), δεν πείθει. Απλά προκαλεί να διαβάσουμε το πολύ ωραίο και ουτοπικό άρθρο σας.

    Και μη γελιόμαστε, στο ότι στα ιδιωτικά γίνεται σοβαρή δουλειά. Είναι γνωστό για ξένα και για εγχώρια, πώς διάφορα φαινόμενα διαφθοράς υπάρχουν.
    Από τα ιδιωτικά λύκεια, αρχής γενομένης.

    Ευχαριστώ.
  •  21-09-2010, 17:28 60156 σε απάντηση της 60154

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Ουτοπικό ??!! Γιατί ουτοπικό; Σε ένα πράγμα έχεις δίκιο. Στο ότι μια τέτοια επένδυση μπορεί να γίνει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, οι σοβαροί επενδυτές δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ορολογία, γιατί η ετικέτα που βάζουν οι σοβαρές επιχειρήσεις στο προϊόν τους γράφει αυτό ακριβώς που πουλάνε. Μην περιμένεις, όμως, να υποβαθμίσουν το προϊόν τους για λόγους πολιτικής κατανάλωσης. Κάποια πράγματα είναι για τους σοβαρούς ανθρώπους και κάποια για τους απατεώνες.

    Μιας και ανέφερες τα ιδιωτικά λύκεια, ρίξε μια ματιά σε ένα που λειτουργεί από το 1904. Δες τις εγκαταστάσεις (στην επιλογή "Δευτεροβάθμια Σχολεία" έχει link "Εικονική Ξενάγηση") και πες μου αν όντως είναι ουτοπική μια επένδυση των 250 μυρίων (ή και παραπάνω). Αξίζει να κατεβάσεις και τα τεύχη του περιοδικού που εκδίδει. Έτσι, για να δεις ποιοι πολιτικοί το επισκέπτονται. Τώρα, αν ο πολιτικός (κομματικός) λόγος έχει διαφορές... ε μην τα θέλεις και όλα δικά σου!! Κάποια πράγματα στην Ελλάδα λέγονται "πολιτική αδεία".


    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  21-09-2010, 19:48 60157 σε απάντηση της 60154

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_18/09/2010_415507


    Θεοφάνης Γιώτης (Theofanis Giotis) | BA, MSc, Ph.D. c., CSAP
    PMI-PMP, PMI-PBA, DASSM, PMI-ACP, CSM, CSP, PSM I, ITIL, CTT+
    PMI ATP Trainer, PMI DA ATP Trainer, PRINCE2 Trainer, PRINCE2 Agile Trainer
    [email protected]
    Tel: +30 693-22.13.502

    CEO at 12PM Consulting, 1988-now
    President at PMI-GREECE, 2004-2014
    Vice President at PMI-GREECE, 2017-2020
    President at PMI-GREECE, 2020-2021
    Leader at AgileGreece, 2014-now
  •  21-09-2010, 21:27 60158 σε απάντηση της 60157

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    @Μάρκο, Δεν μίλησα με πολιτικά κριτήρια. "Ουτοπικό" θεωρώ, το ποσό. Το ποσό για 5 χρόνια λειτουργίας, μια επένδυση γίνεται με μία κλίμακα μέχρι 5 έτη συνήθως. Το άρθρο έλεγε για 30 χρόνια. Σαφώς, 250/30 έρχεται στα 8,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Που ακριβώς θα πάνε 8,3 εκατομμύρια!!! ΕΥΡΩ;

    Δεν γνωρίζω ισολογισμό Χάρβαρντ ή Γιέιλ, αλλά δεν νομίζω να είναι 8,3 μύρια τα έξοδα για 30 χρόνια! Ισως 8,3 είναι τα πρώτα 2-3-5 χρόνια. Ένα πανεπιστήμιο, έχει πάγιο εξοπλισμό κυρίως. 8,3 εκατομμύρια πρέπει να κάνει όλο το πανεπιστήμιο όταν πωληθεί!!!

    Σαφώς & Θεσσαλονίκη θα άξιζε, για ένα σωρό εθνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς & πνευματικούς λόγους. Και όχι μεσα στο τέρας των Αθηνών.

    Πολύ ωραία φαίνεται η σχολή αυτή, αλλά δεν νομίζω να μην έχεις ακούσει για το τι παίζει σε ιδιωτικά σχολεία, όταν χρηματίζονται, όταν απειλούνται από το χ-πατέρα να περάσει την κόρη/γιό...όταν πέφτει η δωρεά...
    Και αυτά που σου λέω μου τα έχουν πεί να γίνονται και στην Αγγλία!!!! Όπερ η μητέρα του καπιταλισμού ( της χειρότερης μορφής!)


    @Κύριε Θεοφάνη,  συμφωνώ με το πρύτανη σε όλα και συμφωνώ εν μέρει σαφώς σε κάποια από αυτά που γράψατε. 
    Έχω "φάει στην μάπα" την ελληνική εκπαίδευση που θέλει να λέγεται παιδεία, μέσα από 2 παν/μια. Και σαφώς την υποχρεωτική 12χρονη θρανιοκόπωση.

    1. Το άρθρο σας, εντέχνως κρύβει στο λεκτικό, την ανάγκη για χρήση του όρου "πανεπιστήμιο" και για αυτό είναι λαμπρό σαν άρθρο.

    2. Το άρθρο σας, μιλάει για ένα κέιμπριτζ, ( άλλα όπως είπε ο Μάρκος ), αν θέλει να ανοίξει ένα κέιμπριτζ στην Ελλάδα...θα άνοιγε.

    3. Το άρθρο σας, δεν αναφέρει λόγους "γιατί το άνοιγμα ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου", θα πρόσδιδε κάτι στην παιδεία μας...συγγνώμη...εκπαίδευση! Στηρίζεται στο κύρος του ποσού επένδυσης ( που είναι πολύ μεγάλο ΘΕΩΡΩ ) και στο όνομα του αγγλικού ιδρύματος. ( Μοιάζει σαν να λέμε, θα άνοιγε το Mercedes Club ( σε άλλες εποχές ) ). :-)))   Ε καί; Γιατί ε καί; Πάμε στο 4....

    4. Παραλείπει το άρθρο σας να μας πεί, πόσοι ιδιωτικοί φορείς μικρότερης εμβέλειας και τυχάρπαστων επιχειρηματιών ( κάποτε και δημάρχων που τελευταία ειπώθηκε στα νέα ότι διώκονται και ποινικά για άλλους λόγους ) να καταστρατηγήσουν την δυνατότητα να ανοίξουν πανεπιστήμια. Και να δημιουργήσουν μια άλλου είδους παρα-παιδεία/παρά-οικονομία.

    5. Μήπως θα έπρεπε να μιλήσουμε γιατί τα πανεπιστήμια μας δουλεύουν τόσο καλά σε επίπεδο μεταπτυχιακού και πάνω, αλλά όχι σε επίπεδο προπτυχιακό! Μήπως γιατί η γάγγραινα των κομμάτων έχει μπεί καλά στο σχολειό μας; Γνωρίζω καθηγητές που είχαν λαμπρές περγαμηνές. Τι είναι αυτό που τους σταματά να διαπρέψουν.

    Εν τέλει, πιστεύω ότι και ιδιωτικά και δημόσια πρέπει να συνυπάρχουν, αλλά πρώτα επειδή έχουμε πληρώσει βαριά αυτή την ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία, θα έπρεπε να λειτουργήσει πρώτα μια πραγματική κάθαρση, και μετά να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση. Στο κάτω κάτω, όταν ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι καθηγητές είναι οι πρώτοι που θα πουλήσουν την θέση τους στο δημόσιο για ένα υψηλό μισθό σε ένα ιδιωτικό. Αυτό σημαίνει αυτόματα, ότι τα παιδιά με καλό εισόδημα θα παίρνουν και καλύτερη παιδεία. Αυτό θυμίζει παλιές εποχές.

    Με εκτίμηση....
  •  21-09-2010, 22:04 60159 σε απάντηση της 60158

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Πω, πω!! Εδώ και κάμποση ώρα γράφω κάποια πράγματα γι' αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί, προτού διαβάσω το νέο σου post. Έβαλες ένα σωρό καινούρια ζητήματα για τα οποία πρέπει ν' αφιερώσω κι άλλο χρόνο. Τώρα δε μπορώ. Ξαφνικά ένιωσα εξάντληση!! Θα τα συνοψίσω όλα μαζί και θα απαντήσω κάποια άλλη στιγμή...


    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  21-09-2010, 22:14 60160 σε απάντηση της 60159

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Αν θές τότε να ξεκουραστείς :-P δές αυτό... http://bytes.com/topic/net/answers/896211-wcf
    Καλή πάσα ε; χεχεχεχε
  •  22-09-2010, 12:46 60178 σε απάντηση της 60159

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Βρήκα αυτά τα ενδιαφέροντα στοιχεία:

    • Έσοδα Harvard University το έτος 2008: $3,482,317,000 (το 1% του ΑΕΠ της Ελλάδας)

    • Έξοδα Harvard University το έτος 2008: $3,464,893,000

    • Δωρεές προς το Harvard University το έτος 2008: $36.9 billion (το 12% του ΑΕΠ της Ελλάδος)

      http://www.harvard.edu/about/glance.php

    Θεοφάνης Γιώτης

    Υ.Σ. Νομίζω ότι στα top universities, τα δίδακτρα που πληρώνουν οι φοιτητές καλύπτουν μόνο το 10% της δαπάνης λειτουργίας του Πανεπιστημίου... Άρα θα πρέπει να υπάρξει εξωτερική χρηματοδότηση. Δημόσια ή ιδιωτική!!!


    Θεοφάνης Γιώτης (Theofanis Giotis) | BA, MSc, Ph.D. c., CSAP
    PMI-PMP, PMI-PBA, DASSM, PMI-ACP, CSM, CSP, PSM I, ITIL, CTT+
    PMI ATP Trainer, PMI DA ATP Trainer, PRINCE2 Trainer, PRINCE2 Agile Trainer
    [email protected]
    Tel: +30 693-22.13.502

    CEO at 12PM Consulting, 1988-now
    President at PMI-GREECE, 2004-2014
    Vice President at PMI-GREECE, 2017-2020
    President at PMI-GREECE, 2020-2021
    Leader at AgileGreece, 2014-now
  •  22-09-2010, 16:58 60188 σε απάντηση της 60178

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Τα νούμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και φαντάζομαι το τι μπορούν να κάνουν με αυτά αν το ξοδεύουν σωστά.

    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  23-09-2010, 22:48 60233 σε απάντηση της 60188

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Προφητικό το άρθρο μου…

    Πάει το παλιό αεροδρόμιο… Μας το πήραν οι άραβες για καζίνο….
     
    Δεν βλέπω το Cambridge να προλαβαίνει….
    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1871131
     


    Θεοφάνης Γιώτης (Theofanis Giotis) | BA, MSc, Ph.D. c., CSAP
    PMI-PMP, PMI-PBA, DASSM, PMI-ACP, CSM, CSP, PSM I, ITIL, CTT+
    PMI ATP Trainer, PMI DA ATP Trainer, PRINCE2 Trainer, PRINCE2 Agile Trainer
    [email protected]
    Tel: +30 693-22.13.502

    CEO at 12PM Consulting, 1988-now
    President at PMI-GREECE, 2004-2014
    Vice President at PMI-GREECE, 2017-2020
    President at PMI-GREECE, 2020-2021
    Leader at AgileGreece, 2014-now
  •  23-09-2010, 23:29 60235 σε απάντηση της 60233

    Απ: ΑΡΘΡΟ/ΑΠΟΨΗ: "Το Cambridge University επενδύει στην Ελλάδα;"

    Τουλάχιστον να αφήσουν και κάτι να γίνει πάρκο.... Το θετικό είναι ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και επιτέλους θα γίνει μια σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα.

    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems