Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Software Engineering VS Information Security

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò djrimokbp. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος zeon στις 19-10-2010, 15:30. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-10-2010, 01:02 60579

    Software Engineering VS Information Security

    Καλησπέρα,

    Για άλλη μια φορά θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια της κοινότητας αυτής. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνω και εγώ  κάποιο μεταπτυχιακό προς Αγγλία μεριά. 
    Σίγουρα δεν έχω ακόμη σαφή εικόνα της, άσχημης μάλλον, αγοράς εργασίας γι' αυτό το λόγο θα ήθελα την άποψη σας.
    Είμαι ανάμεσα σε 2 είδη μεταπτυχιακών. Αυτά τα οποία πραγματεύονται το software engineering και κάποια που αφορούν Information Security. 
    Το πρώτο πιστεύω είναι σαφές, ένα κλασσικό μεταπτυχιακό που θα σου δώσει πρόσθετες γνώσεις προγραμματισμού.... πράγμα όμως που σε ένα μεγάλο βαθμό το έκανα και στο προπτυχιακό της σχολής μου. 
    Όσον αφορά το Information Security κοιτάω προγράμματα τα οποία επικεντρώνονται κυρίως σε ασφάλεια, κρυπτογραφία, προγραμματιστικές αρχές για ασφαλείς εφαρμογές κτλπ και όχι τόσο σε δίκτυα. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Επειδή ξέρω πως θα ασχοληθώ με τον προγραμματισμό καθώς τον λατρεύω, θα ήταν σωστό να επιλέξω το δεύτερο μεταπτυχιακό; Δηλαδή αυτά τα οποία θα αποκομίσω θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω για τη συγγραφή κώδικα; Μήπως θα ήταν καλύτερα να οδηγηθώ στην κλασσική λύση του Sοftware engineering?; Ποιες είναι οι σκέψεις σας πάνω στο θέμα;
    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

    Με εκτίμηση, 
    Γιώργος

    || www.rimo-art.com ||
  •  15-10-2010, 09:54 60581 σε απάντηση της 60579

    Απ: Software Engineering VS Information Security

    Φιλε Γιώργο θα επέλεγα το IS να κάνεις διότι εχει πολύ "πέραση" και με τις συναλλαγές να γινοντε σχεδον ολες ηλεκτρονικα ανοίγουν πολλές νέες θέσεις και παίζει μεγάλο ρόλο να εχεις εξειδικευμένη γνώση. 
    Φυσικά και θα έχουν και εν μέρη εφαρμογή σε κωδικά διότι θα μάθεις σε βάθος (παράδειγμα) για τα τρωτά σημεία σε ενα δίκτυο ή μια κρυπτογράφηση, άρα θα γράφεις κώδικα να κρυπτογραφείς έτσι ώστε να μην έχεις διαρροές!
    Τον τελαυταιο καιρο μιας και ψαχνω γενικα τι παιζει απο δουλειες (εξω) να σου πω οτι εχω συναντήσει αρκετές εταιρίες που ζητάν ειδικότητα Information or Network Security! Τα θεμελια οπως λες τα εχεις για προγραμματισμό, και μπορεις να γινει πιστευω καλητερος και απο μόνο σου, δεν θα κερδίσει το βιογραφικό σου με ενα μεταπτυχιακό στον ιδιο τομεα, οπως θα κερδίσει με ένα άλλο πολύ ποιο σημαντικό σήμερα!

    καλή τύχη.  i envy you.Wink

    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  19-10-2010, 09:57 60621 σε απάντηση της 60579

    Re: Software Engineering VS Information Security

    Καλημέρα,

    Σαν κάτοχος μεταπτυχιακού software engineering, θα σου έλεγα να προσέξεις τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται στο μεταπτυχιακό και τι απήχηση έχουν στην αγορά εργασίας. Δηλαδή αυτό που τελείωσα εγώ είχε τα εξής
    Object Oriented Processes and Techniques (UML,Agile, Patterns), Formal Methods( Z, B notation) , Software Measurement and Testing (COCOMO, metrics, TDD), Windows Applications Programming (C++, MFC, και λίγο .NET 1.1), Software Engineering and Project Management (SDLC comparison, quality, supportability, Standards, Configuration Management, Security, documentation, human factors, professionalism and ethics) και Modern Alternative System Methodologies (soft systems, data analysis, cybernetics, system description, problem solving, algorithmic/heuristic methods) και φυσικά τη διπλωματική (thesis). 

    Δεν έχω χρησιμοποιήσει πολλά απο αυτά μέχρι στιγμής στην καριέρα μου, απλά είναι αυτό που έιπες και εσύ "ένα κλασσικό μεταπτυχιακό" αρκετά δυνατό θα έλεγα εγώ και σαν όνομα αλλά και σαν περιεχόμενο. Προσοχή ειδικά στην Αγγλία, υπάρχουν software engineering μεταπτυχιακά με έμφαση στο software σε engineering disciplines, όπως ηλεκτρολογία, ηλεκτρονική, μηχανολογία και άλλα. Εκεί μπορεί να κάνεις κάποια πράγματα διαφορετικά από αυτό που θεωρείτε software engineering. Η έννοια του software κυρίως στην Ελλάδα τίνει περισσότερο προς τα Information Systems ή Information Technology ή Business Information Systems. Οπότε ίσως να ήθελες να δείς κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση. 

    Εγώ το διάλεξα με το σκεπτικό μιας καλής και αξιόπιστης λύσης και δεν το έχω μετανιώσει μέχρι στιγμής. Βέβαια στην Ελλάδα αυτό που συνάντησα είναι μια τάση υποβιβασμού του τίτλου software engineer a.k.a μηχανικός λογισμικού σε απλό προγραμματιστή, το οποίο είναι άλλο θέμα.

    Σχετικά με το Information Security είναι κάτι για το οποίο θα συμφωνήσω με τον Johnnyxp64 ότι τουλάχιστον στην Ευρώπη που κοιτάω για θέσεις έχει αρκετά μεγάλη απήχηση και είναι αναπόφευκτο οτι θα γράψεις κώδικα. Επίσης είναι ένα θέμα το οποίο πιστεύω έχει αρκετά να προσφέρει σε επίπεδο εργασίας και θα ήταν κάτι που θα τολμούσα να κάνω εαν ήμουν στην θέση σου. Ούτως η άλλως όπως είπες την ενασχόληση με τον προγραμματισμό δεν τον γλιτώνεις.

    Με Εκτίμηση,
    Δημήτρης
  •  19-10-2010, 11:06 60622 σε απάντηση της 60621

    Απ: Re: Software Engineering VS Information Security

    Σας ευχαριστώ πάρα πολυ!!! Χαίρομαι για τις απαντήσεις σας καθώς το Information Security είναι αυτό που μου άρεσε από την αρχή και πλεον δεν έχω κάποιον ενδοιασμό ως προς την επιλογή. 
    Και μιας και μιλήσαμε για Ελλάδα δεν ξέρω καν αν θα μετράει το μεταπτυχιακό. Ο λόγος που το αποφάσισα είναι αρχικά για να ασχοληθώ με κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν, και στη συνέχεια γιατί πιστεύω ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος γέννησης επιχειρηματικών ιδεών. Και πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχει λίγος χώρος ακόμη στην αγορά εργασίας για την ανάπτυξη λύσεων σε προβλήματα με βάση την τεχνολογία.
    Κάθε άλλη άποψη είναι φυσικά ευπρόσδεκτη καθώς στο μέλλον μπορεί το google να βγάλει κάποιον άλλον προβληματισμένο φοιτητή σε αυτό το topic.

    Σας ευχαριστώ και πάλι που μου μεταδόσατε την εμπειρία σας.



    || www.rimo-art.com ||
  •  19-10-2010, 15:30 60627 σε απάντηση της 60622

    Απ: Re: Software Engineering VS Information Security

    Στην Ελλάδα όλα φτάνουν πολύ αργά σε σχέση με αλλού (ακτός από το ΔΝΤ :D ). Οπότε να περιμένεις ότι στο μέλλον αυτό που διάλεξες θα είναι και εδώ "πιασάρικο".
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems