Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Update server to client (Ajax)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò leukonas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος bagosm στις 14-01-2011, 11:14. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-10-2010, 12:32 60624

    Update server to client (Ajax)

    Καλημέρα σε όλους,

     για άλλη μια φορά χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας. Φτιάχνω μια εφαρμογή στην οποία κάποιος ανοίγει και κλείνει πόρτες-παράθυρα.Το θέμα μου είναι οτι επειδή η εφαρμογή είναι web μπορούν πολλά άτομα να ανοίξουν και να κλείσουν μια πόρτα.Ο μηχανισμός που κάνει αυτή τη δουλειά(άνοιγμα κλέισιμο) έχει τη δυνατότητα να μου επιστρέψει status (αν δηλαδή είναι ανοιχτή ή κλειστή μια πόρτα) .Το θέμα μου είναι το εξής.Θέλω κάθε φορά που κάποιος ανοίγει ή κλείνει μια πόρτα να ενημερώνονται όλοι όσοι έχουν ανοιχτή την εφαρμογή.Προς το παρόν έχω βάλει εναν timer και ανα 1-2sec κάνω update.Αυτό όμως δημειουργει μεγάλο Traffic και μου τρώει αρκετή μνήμη μιας και σε κάθε update γίνεται request και στο μηχάνημα για το status.Υπάρχει τρόπος να κάνω update μόνο κάθε φορα που κάποιος ανοίξει ή κλείσει κάποια πόρτα?Ενημέρωση δηλαδή απο τον server προς τον client.

    Χρησιμοποιώ c#,visual studio 2008, dotnet framework 3.5, και λειτουρικό windows xp.

     

    Ευχαριστώ

  •  14-01-2011, 10:48 62344 σε απάντηση της 60624

    Απ: Update server to client (Ajax)

    Καλημέρα,

    Αυτό που ζητάς λέγεται reverse ajax ή Comet, και η καλύτερη λύση που εχω βρεί είναι αυτή . Σε asp.NET γενικά είναι λίγο υπ-ανάπτυκτο το θέμα απ'όσο εχω ψάξει, μπορεί να κάνω και λάθος!

    Αλλα τι νόημα έχουν όλα αυτά... Σύντομα έρχεται ο νιμπίρου.
    www.egrapses.gr www.funnybook.gr

    Μιχάλης
  •  14-01-2011, 11:02 62345 σε απάντηση της 62344

    Απ: Update server to client (Ajax)

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου (η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα καν πως λέγεται η τεχνολογία αυτή).Βρήκα κάποια πραγματάκια αν και μάλλον μου φαίνεται θα ακολουθήσω την λύση του postback μιας και φαίνεται ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος.
  •  14-01-2011, 11:14 62346 σε απάντηση της 62345

    Απ: Update server to client (Ajax)

    Κουράγιο! Η τεχνολογία αυτή αξίζει το ψάξιμο! Μόλις βρήκα και ενα παλιό bookmark gia asp.NET http://encosia.com/2007/10/03/easy-incremental-status-updates-for-long-requests/.

    Βασικά εαν διαβάσεις λίγο για το page lifecycle και τα threads νομίζω θα έχεις άμεση κατανόηση του τί γίνεται, και οι σελίδες σου θα είναι οχι μόνο optimized αλλα θα έχουν και καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη αφού θα βλέπει σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές.

    edit: Μόλις θυμήθηκα και τον λόγο για τον οποίο είναι υπανάπτυκτο: 12 threads ανα CPU είναι το default και μέγιστο 100 οπότε scalability δεν υπάρχει ουτε για πλάκα..
    ediit2: Τελικά έχει αλλάξει το τοπίο! Δεν βρήκα κάποιο αξιόλογο open-source library βέβαια ακόμα, και δεν ξέρω πως θα συμπεριφέρεται σε μεγάλο φόρτο αλλα μου έβαλες φωτιά τώρα, χεχε!

    Αλλα τι νόημα έχουν όλα αυτά... Σύντομα έρχεται ο νιμπίρου.
    www.egrapses.gr www.funnybook.gr

    Μιχάλης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems