Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Windows Phone 7 vs Android

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Τάσκος Γιώργος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Bill στις 23-02-2011, 22:57. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-02-2011, 16:32 63493

    Windows Phone 7 vs Android

    Πως προχωράμε από εδώ και πέρα όλοι εμείς οι Microsoft Developers, και πως να δεί την αγορά μια εταιρεία πληροφορικής που

    ας πούμε τα τελευταία 4 χρόνια έχει επενδύσει σε Windows Mobile εφαρμογή.


    Όπως όλοι ξέρουμε τα πράγματα αλλάζουν ριζικά (και δραματικά θα μπορούσαμε να πούμε) και στο παιχνίδι φαίνεται να κυριαρχεί το Android.

    Έτσι αν κάποιος θέλει να συνεχίσει να αναβαθμίσει την εφαρμογή του η να δημιουργήσει καινούργιες εφαρμογές θα πρέπει να επιλέξει προς ποια κατεύθυνση θα πάει.

    Τα limitations που μας έχει δώσει το Window Phone 7 ίσως και να είναι σημαντικά, π.χ. δεν υπάρχει Database Support, έτσι αναγκάζεσαι να δουλέψεις με XML η Stream Files.

    OK έχεις το LINQ to XML αλλά δεν συγκρίνεται με ένα RDBMS σύστημα έτσι? Μάλλον μας ωθούν προς το Cloud με το ζόρι, το οποίο είναι πολλή καλό αλλά όχι για όλα τα σενάρια πιστεύω.

    Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι από όσο έχω μάθει ότι κανένας κατασκευαστής συσκευών δεν ενδιαφέρεται να βάλει αυτή την πλατφόρμα στις συσκευές της (όταν μιλάμε για κατασκευαστές όπου θα

    βγάλουν συσκευές για business χρήση και όχι για pocket fan mobile users). Κάτι ακόμα που παρατήρησα είναι ότι δεν έχει ούτε DataGrid control :P ΟΚ XAML Template controls κάνουν τα πάντα...αλλά το 

    αγαπημένο μας Grid? Και πόσο μάλλον όταν κάποια συσκευή θα ξεκινάει από 500€ από όσο έχω μάθει.


    Το Android από την άλλη μας δίνει SQLite να παίζει τέλεια σαν default embedded database αλλά πρέπει ή να γράψεις με Java ή κάποιο .ΝΕΤ like Framework όπως είναι το Monodroid το οποίο ακόμα είναι σε ανάπτυξη.

    Γράφοντας σε Java χάνεις όλη την εμπειρία και την ευκολία του RAD Development που έχεις αποκτήσει τα όσα χρόνια γράφεις σε .ΝΕΤ!!! Εδώ όμως έχεις επιλογές κατασκευαστών και τιμές τις οποίες δεν θα επιβαρύνουν

    ασήκωτα το όποιο προϊόν σου προς τον πελάτη.

     

    Ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτά τα θέματα, που άμεσα σίγουρα πιστεύω έχουν να κάνουν με το Developing και σίγουρα με την φορητή αγορά.


     


  •  21-02-2011, 17:25 63499 σε απάντηση της 63493

    Απ: Windows Phone 7 vs Android

    Στην προηγούμενη εργασία μου είχαμε κατασκευάσει ένα ERP client για Windows Mobile. Απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι μάλλον μιλάμε για δύο διαφορετικά είδη mobile εφαρμογών:

    Από τη μία έχουμε τα παιχνίδια/apps και από την άλλη τις business εφαρμογές. Πες πχ ότι θέλω να χρησιμοποιήσω barcode scanner. Δεν νομίζω να βρει κάποιος τέτοιο μηχανάκι με Android ή WP7. Αλλά με mobile ή ακόμα και με CE, θα βρεις άνετα.

    Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το WP7, και εάν όντως ισχύει αυτό που λες Γιώργο περι έλλειψης ΒΔ, τότε μιλάμε για μεγάλο χτύπημα στις πιο business oriented εφαρμογές. LINQ to XML; Σε PDA; Ή μάλλον... smartphone; Δεν ξέρω. Τίθεται ένα θέμα επιδόσεων/πόρων.

    Η εντύπωση που μου έχει δοθεί πάντως μέχρι τώρα είναι ότι η Microsoft "έφτυσε" τα PDA και πήγε στα smartphones. Αφού εκεί είναι η μαρμίτα...

    Πάντως ρε παιδιά, ως προγραμματιστής χαίρομαι που σταμάτησα να ασχολούμαι με τα PDA. Πολύ ταλαιπωρία... πολλαπλάσιος χρόνος compilation, ελάχιστοι πόροι... Αν και κάπου είδα ότι η LG (τουλάχιστον) κυκλοφόρησε διπύρηνο (!) smartphone.

    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  21-02-2011, 17:40 63502 σε απάντηση της 63499

    Απ: Windows Phone 7 vs Android

    Όσον αφορά για το LINQ to XML ίσως να έχεις δίκιο για το Performance αλλά δεν έχω γνώμη αυτή την στιγμή. Με το LINQ to XML όμως πιστεύω πέφτει η απόκριση πολύ.

    Όντως για την ώρα είναι Consumers Targetted η πλατφόρμα. Ελπίζω να γίνουν αλλαγές στο μέλλον.

    Σαν προγραμματιστής μπορείς να κάνεις ότι θέλεις :) αλλά οι εταιρείες δεν μπορούν να μην κάνουν την δουλειά τους, ειδικά όταν έχουν επενδύσει σε Mobile πλατφόρμα.

     


  •  21-02-2011, 17:50 63504 σε απάντηση της 63502

    Απ: Windows Phone 7 vs Android

    Τάσκος Γιώργος:

    Σαν προγραμματιστής μπορείς να κάνεις ότι θέλεις :) αλλά οι εταιρείες δεν μπορούν να μην κάνουν την δουλειά τους, ειδικά όταν έχουν επενδύσει σε Mobile πλατφόρμα.

     

    Και για αυτό κυκλοφορούν ακόμα συσκευές με CE! Για να μην αναφέρω και κάτι ακόμα πιο παλιά.

    Συμπληρωματικά, περί cloud: 


    Οκ, δεκτόν. Άντε και να έχω τα data ανεβασμένα...

    ... ναι αλλά μιλάμε για PDA! Οπότε τρέχα-γύρευε, "έχει σήμα εδώ που είμαι;"

    Εδώ ρε παιδιά σε μια αποθήκη μέσα και πρέπει να είναι γεμάτη repeaters για να έχει δίκτυο. Και όταν μάλιστα μιλάμε και για την ορεινή μας χώρα, που να πάει ο έρμος ο χειριστής να κόψει τιμολόγιο από το PDA σε κάνα χωριό που δεν πιάνει ο ένας ή ο άλλος provider; Ποιο cloud και ποιος πάροχος...

    Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι φορητές εφαρμογές πρέπει να παίζουν και offline. Αν είναι να ξαναπάμε στα pascalοαρχεία και σε τέτοιες καταστάσεις, προς τι οι Data Providers;

    Τέλος, χωρίς να έχω εμπειρία από WPF/XAML controls κλπ, έχω την εντύπωση ότι παραείναι βαριά. Σηκώνει τέτοια πράγματα το PDA;


    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  21-02-2011, 17:55 63506 σε απάντηση της 63504

    Απ: Windows Phone 7 vs Android

    Κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να παίζει και Offline μια φορητή εφαρμογή! Όντως, που είναι οι Data Providers οεοοο?

    Και πάλι όμως πιστεύω ότι αν και σίγουρα θα κάνουν βελτιώσεις, δεν νομίζω από όσο ξέρω ότι θα προστεθεί embedded database!

    και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο, ένα DLL θα μπορούσε να είναι!!!

    Όλα τα WP7 controls είναι XAML και νομίζω πως είναι ιδανική γλώσσα για UI.


  •  23-02-2011, 17:23 63616 σε απάντηση της 63506

    Απ: Windows Phone 7 vs Android

    Δύσκολα τα πράγματα και στα WP7 smartphones: Microsoft software update 'kills' Windows mobiles
    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  23-02-2011, 22:57 63637 σε απάντηση της 63493

    Απ: Windows Phone 7 vs Android

    Τα έλεγα αυτά απο το καλοκαίρι ...ότι το android θα είναι ο κυρίαρχος μιας και η μαμα microsoft με το windows phone 7 μας αφήνει ξεκρέμαστους σε πολλά πράγματα. Πιστεύω ήταν μεγάλο λάθος της microsoft να αναγκάσει τους developers να μάθουν silverlight ..εκεί και στο ότι το compact framework έγινε φτερά...! Ελπίζω να κάνουν κάτι στο μέλλον και να αντιστραφεί το κλίμα...
    select DATEDIFF(dd,GetDate(),'20140731') AS EΠΟΜΕΝΕΣ_ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems