Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Απ: καλησπερα , καλως σας βρηκα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tsaki. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Libra Storm στις 27-07-2011, 22:43. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-07-2011, 01:28 66665

    Απ: καλησπερα , καλως σας βρηκα

    Καλησπέρα, είμαι νέος στο site οπώς και στον προγραμμτισμό αν και ίσως να είμαι λίγο off-topic θέλω να ρωτήσω ποιό βιβλίο προτείνετε σε έναν αρχάριο προγραμματιστή για να αρχίσει να μαθαίνει VB 2010 (οχι vb.net) (κάποιο βιβλίο να με "βάλει στο σωστό δρομο")!

  •  26-07-2011, 03:04 66666 σε απάντηση της 66665

    Απ: καλησπερα , καλως σας βρηκα

    Η Vb 2010 είναι η τελευταία έκδοση της Vb.Net, με την οποία μπορείς να υλοποιήσεις web,desktop,sliverlight applications.... Υλοποιείς κώδικα που θα τρέξει το .Net runtime.

    Αρκετοί υποστηρίζουν ότι πρέπει κάποιος που ξεκινάει τώρα την ενασχόληση του με αυτό που ονομάζουμε .Net stack , να ξεκινήσει με C#.Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα,toolkits,samples,demos έχουν c# examples.

    Στα μεγάλα τεχνολογικά events , στο channel 9 τα περισσότερα samples είναι σε C#.

    Δεν λέω ότι η Vb.Net είναι μια κακή γλώσσα και ούτε κατώτερη της C#. Θα βρεις πολλά 3rd party components/libraries σε C#. Από ότι και εγώ μπορώ να διακρίνω, πλέον έχουμε και περισσότερα βιβλία σε C#.

    Αν μάθεις την μία γλώσσα , θα μάθεις και την άλλη...

    Η Vb.net  είναι λίγο πιο Verbose (η σύνταξη της είναι πιο κοντά στην καθομιλούμενη γλώσσα που χρησιμοποιούμε οι άνθρωποι) ενώ η C# δεν είναι έτσι.

    αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο Beginner Developer Center του MSDN για Windows Development και για Web Development.

    Ρίξε μια ματιά εδώ για ASP.Net ( web development)

    Πρέπει να κατεβάσεις πρώτα και να εγκαταστήσεις Visual Studio , Sql server, .net Framework. Μπορείς εύκολα να το κάνεις με τον Web platform installer.

    Για Vb.net , ένα καλό βιβλίο είναι αυτό

    Για την C#, ένας καλός συνάδελφος προτείνει
    το Head First C#, Second Edition από τις εκδόσεις O'Reily.
    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  26-07-2011, 11:15 66669 σε απάντηση της 66665

    Απ: καλησπερα , καλως σας βρηκα

    Μετέφερα το post στο "Γλώσσες προγραματισμού" γιατί πραγματικά είναι off-topic. Ο καλύτερος τρόπος να πάρεις μία καλή απάντηση είναι να κάνεις την ερώτηση στο σωστό σημείο, σε ένα καινούριο thread.

    Όσον αφορά τις γλώσσες, η τελευταία έκδοση Visual Basic που δεν είχε να κάνει με .NET ήταν η VB6, το 1998. Έχει καταργηθεί από το 2002 και δεν έχει μεγάλη σχέση με τη VB.NET. Όταν μιλάμε για Visual Basic 2010 εννοούμε την έκδοση της Visual Basic η οποία έρχεται με το .NET Framework 4 και το Visual Studio 2010.

    Όσον αφορά τώρα τη C# και τη VB.NET, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο τα περιγράφει ο Νίκος. Είναι χειρότερα. Το 99.9999% των open source projects είναι σε C# (ίσως να υπάρχει και κάποιο σε VB.NET). Θα έλεγα ότι και το 80% των εργαλείων και των βιβλιοθηκών είναι σε C#, αν και τα εμπορικά πακέτα έχουν παραδείγματα και σε VB.NET. Απλά, το source code τους είναι C#. Τα μεσαία ή προχωρημένα βιβλία για VB.NET είναι ελάχιστα. Το ίδιο και τα video.

    Ο λόγος είναι ότι η VB φτιάχτηκε για να μπορεί κάποιος να φτιάξει στα γρήγορα φόρμες και το κοινό της ήταν πάντα άνθρωποι οι οποίοι ήθελαν να φτιάξουν μερικές φόρμες στα γρήγορα, όχι μία καλοσχεδιασμένη εφαρμογή στην οποία το 80% της δουλειάς είναι κρυμμένο πίσω από τις φόρμες ή σε ένα server. Το κοινό αυτό όμως δεν γράφει βιβλιοθήκες, δεν ασχολείται με Open source projects ούτε βγάζει πιο προχωρημένα βιβλία, με αποτέλεσμα εδώ και χρόνια η #1 γλώσσα του .NET να είναι η C#.

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  26-07-2011, 12:57 66672 σε απάντηση της 66669

    Απ: καλησπερα , καλως σας βρηκα

    @Παναγιώτης: Nα σε ακούσω να πει μια καλή κουβέντα για την VB.Net και ας πεθάνω....

    Αν και Vb.Net άνθρωπος, εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ και εγώ στα projects μου C#. τώρα που και το DNN version 6.0 είναι σε C# , με βλέπω να ασχολούμαι πιο πολύ με C#....

    Στα σεμινάρια που κάνω, ο κόσμος θέλει C#....


    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  27-07-2011, 22:43 66682 σε απάντηση της 66665

    Απ: καλησπερα , καλως σας βρηκα

    Καλησπέρα και καλώς ήρθες,

    Τα πιό πολλά tutorials στο internet θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις και να επιλέξεις την γλώσσα που θα μάθεις χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν θα θελήσεις να εμβαθύνεις στο .net και εκεί βρίσκεται το σημείο που κατά την γνώμη μου θα χρειαστείς την αγορά βιβλίων. Εγώ σου προτείνω να πάρεις μία γεύση και από τις δύο γλώσσες (VB και C#) με online tutorials και μετά να αποφασίσεις πιά θα διαλέξεις ως κύρια γλώσσα γιά τα προγράμματά σου.

    http://www.microsoft.com/express γιά να κατεβάσεις τα express editions του Visual Studio 2010.

    Visual Basic Developer Center

    Visual C# Developer Center

    Εγώ ασχολούμαι με την VB επαγγελματικά πολλά χρόνια αλλά δεν θα ήθελα να σου προτείνω την VB .net σαν μοναδική επιλογή γιατί, α) είναι πολύ συνηθισμένο το hobby να γίνεται επάγγελμα και β) δυστυχώς ή ευτυχώς όλες σχεδόν οι αγγελίες ζητάνε C# προγραμματιστές και όχι Visual Basic. Σίγουρα η VB φαίνεται πιό ελκυστική από την C# όσον αφορά την απλότητα και την σαφήνεια της αλλά σε γενικές γραμμές η αποτελεσματική χρήση και των δύο γλωσσών προϋποθέτει καλή γνώση του .ΝΕΤ framework κάτι το οποίο καμία από τις δύο γλώσσες δεν απλοποιεί καλύτερα μέσω της σύνταξής της, αφού το framework έχει σχεδιαστεί με language agnostic φιλοσοφία.

    Ανεξάρτητα από την επιλογή σου και όταν με το καλό αποφασίσεις να επεκτείνεις τις γνώσεις σου σου προτείνω τα εξής βιβλία:

    Pro VB 2010 and the .NET 4.0 Platform  ή Pro C# 2010 and the .NET 4 Platform

    Είναι και τα δύο αρκετά πλήρη και καλύπτουν έστω και εισαγωγικά ένα μεγάλο μέρος του .net μέσα από 1800 σελίδες. Παρατήρησε ότι το αντίστοιχο βιβλίο γιά C# είναι στην 5η έκδοση...

    καλή επιτυχία!

     

     

     

     

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems