Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Localization and Search Engine Optimization in DNN

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò silot. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikolaosk στις 08-08-2011, 21:35. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-08-2011, 16:33 66773

    Localization and Search Engine Optimization in DNN

    Καλησπέρα

    Είμαι καινούριος στο DNN και θέλω να δημιουργήσω ένα web site για μια εταιρία. Οι κύριες λειτουργικότητες που θα πρέπει να υποστηρίζει το web site είναι το Localization και το SEO. Όσον αφορά το Localization αυτό που θέλω να κάνω είναι το site να μπορεί να υποστηρίζει multilingual pages (κυρίως με ενδιαφέρουν 2 γλώσσες αγγλικά και ελληνικά).Έψαξα στο official site του DNN και βρήκα κάποια video tutorials για localization αλλά από αυτά που είδα δεν καλύπτουν αυτό που θέλω να υλοποιήσω.Βασικά αυτό που δείχνουν είναι πως να γίνει η εγκατάσταση ενός language package και πως αλλάζει το UI του DNN όταν επιλέγεις την μια από τις γλώσσες. Επίσης κάτι που κράτησα από τα tutorials και λογικά θα με ενδιαφέρει στην υλοποίηση είναι ότι οι σημαίες που απεικονίζουν το localization της κάθε χώρας δεν υποστηρίζονται απο όλα τα skins και πρέπει το skin να υποστηρίζει ενα localization ή language object (αν το λεω σωστά) για να μπορουν να εμφανίζονται οι αντίστοιχες σημαιες στο site. Επειδή θα χρησιμοποιήσω έτοιμο skin και δεν ξέρω αν θα υποστηρίζει το localization - language object πως άλλιως μπορώ να υλοποιήσω αυτο το functionality???

    Κοίταξα στο internet για σέλιδες με tutorials και βρήκα το www.dnncreative.com αλλά είναι με πληρωμη.Έριξα μια ματιά στα tutorials και φαίνονται ενδιαφέροντα αλλά δεν ξέρω αν όντως είναι καλά γιατί δεν μπόρεσα να βρω καποιο video sample.Αν ξέρει κανεις τι παίζει με αυτό το site ας μου πει.Επίσης sites με resources και tutorials που θα μπορουσαν να με βοηθήσουν γενικά με το DNN αλλά και με το localization - SEO θα με ενδιέφεραν πολύ.

    Όσον αφορά το SEO δεν έχω ιδέα πως υλοποιείται.Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάζουν στο Google Search Engine το όνομα της Εταιρίας ή το αντικείμενο που ασχολείται η εταιρία και να εμφανίζεται στο Google η σελίδα της εταιρίας (εννοείται στην πρώτη λίστα των αποτελεσμάτων του Google).Δεν ξέρω κατά ποσο υποστηρίζεται αυτό απο το DNN και αν ξέρει κάποιος ας μου πει.Βάσικά δεν ξέρω πόσο δυσκολο είναι να γίνει αύτο και αν υπάρχουν tutorials που θα βοηθουσαν please send a post :-).

    Ευχαριστώ.
  •  08-08-2011, 01:13 66779 σε απάντηση της 66773

    Απ: Localization and Search Engine Optimization in DNN


    Καλησπέρα φίλε,

    Αρχικά να σου πω ότι υπάρχει μια ελληνική κοινότητα για όσους ασχολούνται με το DotNetNuke. Μπορείς να την βρείς εδώ. Όλες οι συζητήσεις γίνονται στο forum, το οποίο μπορείς να βρεις εδώ .

    Σε προσκαλώ να γίνεις μέλος της κοινότητας αυτής. Μπορείς πολύ εύκολα να γίνεις μέλος της κοινότητας πατώντας εδώ .

    Αν θέλεις να μεταφέρεις εκεί την ερώτηση σου, ώστε να πάρεις απάντηση στο ερώτημα σου και από τα άλλα μέλη της κοινότητας.

    Έχεις θίξει διάφορα θέματα: την δημιουργία Skin, το Localisation και το SEO στα DNN Sites. Βασικά σε συμβουλεύω να ασχοληθείς αρκετά με το DNN πριν ξεκινήσεις να χτίσεις κάποιο site.

    Ένα από τα καλύτερα sites για να μάθει κανείς πολύ γρήγορα το DNN και τους μηχανισμούς του είναι χωρίς καμία αμφιβολία το DNNCreative.

    Παρέχει μια σειρά από πολύ καλά video turorials για Beginners,advanced users,administrators.Επίσης έχουνε πολύ καλά για modules και skinning στο DNN. Στα τελευταία τους tutorials έχουνε μια σειρά από videos για τα καλύτερα 3rd party modules.

    Έχω και εγώ Subscription με το DNNCreative και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Tο subscription fee είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που προσφέρουνε.

    Όσο αφορά το SEO είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.Το DNN σαν πλατφόρμα είναι SEO friendly αλλά φυσικά η θέση στις μηχανές αναζήτησης ενός site επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

    Εδώ μπορείς να διαβάσεις ένα πολύ καλό post του Will Strohl με τίτλο , DotNetNuke SEO Whitepapater.

    Επίσης, νομίζω ότι θα βρείς αυτή την συζήτηση που έγινε στο dotnetnuke.gr , πολύ χρήσιμη.

    Γενικότερα πάντως να ξέρεις ότι το SEO ενός Site, είναι μια συνεχόμενη προσπάθεια και θα σου έλεγα να μην υποσχεθείς σε κάποιον πελάτη σου συγκεκριμένη θέση στις μηχανές αναζήτησης, ειδικά αν δεν έχεις καλές γνώσεις πάνω στο θέμα.

    Εδώ έχω ένα παλιότερο μου post για τεχνικές SEO. Από εδώ μπορείς να κατεβάσεις ένα καλό ebook για DNN SEO.

    Μια καλή ελληνική εταιρεία που ασχολείται με το SEO είναι η MindWorks. Mπορείς να βρεις στο site τους χρήσιμα tips.

    Όσο αφορά το localisation είναι και αυτό ένα μεγάλο κομμάτι. Αν δεις αυτό εδώ το site, θα δεις ότι όταν αλλάζεις την γλώσσα αλλάζουν τα πάντα(menus,κείμενα,Sitemap). Φυσικά όπως λες και εσύ, πρέπει να το υποστηρίζει το skin.

    Το DNN υποστηρίζει localisation.εγώ για να κάνω content localisation στο site που είδες πριν χρησιμοποίησα κάποια modules. Δες εδώ για μια καλή συζήτηση σχετικά με το DNN Localisation.

    όσο αφορά τα skins , πρέπει να καταλάβεις τί είναι ένα DNN Skin. Βασικά μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα skins χωρίς να γνωρίζεις καθόλου .ΝΕΤ code.Μην ξεχνάς ότι το DNN είναι highly extensible και μπορείς να το επεκτείνεις με το να "ανεβάζεις" skins και modules.

    Χρησιμοποιείς τεχνολογίες όπως HTML/XHTML,CSS,FLASH. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις dreamweaver,expression web,Notepad για να φτιάξεις το skin.

    Σου προτείνω αν θα φτιάξεις skin από την αρχή να είναι Pure CSS/DIV skins. Με αυτό τον τρόπο, οι σελίδες σου θα γίνονται πιο εύκολα Indexed από τις μηχανές αναζήτησης.

    Στο skin, υπάρχουν αυτό που λέμε Skin objects (register links,breadcrumb,logo,menu), τα οποία είναι user controls. Αυτά τα skins objects όταν η σελίδα σου "τρέχει" , αντικαθιστούν σε κάποια σημεία μέσα στο skin file τα διάφορα tokens (

    [LOGIN],[LOGO],[SEARCH],[PRIVACY]) με ότι κώδικα έχουνε μέσα τα user controls.


    Για να καταλάβεις τι είναι το DNN Skin Token δες εδώ. Βασικά φαντάσου τα σαν placeholders. Π.χ το [LANGUAGE] token που το βάζεις μέσα στο skin file, θα αντικατασταθεί όταν τρέχει το site σου με το αντίστοιχο skin object, το language skin object, που ήδη το έχει γράψει το DNN core team. αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις το δικό σου skin object.

    Π.χ στο πάνω μέρος όποιου skin file (το οποίο είναι και αυτό ένα user control, .ascx)  θα δεις π.χ κάτι τέτοιο (για το language skin object)

    <%@ Register TagPrefix="dnn" TagName="LANGUAGE" src="~/Admin/Skins/Language.ascx" %>

    Οπότε όταν δει το Skinning engine, το [LANGUAGE] token θα το αντικαταστήσει με ότι κώδικα έχει μέσα το Language.ascx skin object.

    Ελπίζω να βοήθησα...





    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  08-08-2011, 21:14 66783 σε απάντηση της 66779

    Απ: Localization and Search Engine Optimization in DNN

    Πρώτα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια σου με τις απαντήσεις που μου έδωσες. Όσο για μέλος στο επίσημο ελληνικό site του DNN ευχαρίστως να πάρω μέρος.

    Όσον αφορά το SEO και βέβαια δεν πρόκειται να υποσχεθώ σε πελάτη την σειρά στην λίστα των search engines εφόσων δεν το κατέχω το θέμα.Παρέθεσα αυτην την ερώτηση μόνο και μόνο για να βρω resources και να το ψάξω καλύτερα.Γνωρίζω ότι το SEO είναι ένα πολυ μεγάλο κομμάτι στην κατασκευή ενος site και θέλει αρκετή εμπειρία.

    Όσον αφορα το Localization κοίταξα το Link που παρέθεσες και στην απάντηση σου αναφέρεις για κάποια modules που σου κάνουν την δουλειά.Αναφέρομαι στο MMLinks.Είναι free αυτό το module???

    Για τα skins επειδή το ανέφερες βασίκα ο λόγος που είπα ότι θα χρησιμοποιήσω έτοιμο είναι γιατί δεν γνωρίζω από web design ούτε από photoshop πολλά πράγματα και βασίκα δεν ξέρω πως να δημιουργώ ένα psd για να το μετατρέψω αργότερα σε html template.Γι'αυτο και προτιμώ ενα έτοιμο skin ουτοσώστε να μην μπλεξω με designs.Τώρα θα μου πεις ότι πρέπει να βρω skin που να υποστηρίζει localization.Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το κοιτάξω.Έχω δει ότι υπάρχουν έτοιμα skins και πιστέυω κάποια απο αυτά θα υποστηρίζουν το localization object.

    Ευχαριστώ και πάλι.
  •  08-08-2011, 21:26 66784 σε απάντηση της 66779

    Απ: Localization and Search Engine Optimization in DNN

    Για το MMLink φίλε Νίκο και την ερώτηση που σου έκανα βρήκα την απάντηση.Sorry αλλά δεν είχα κοιτάξει όλες τις πληροφορίες.


  •  08-08-2011, 21:35 66785 σε απάντηση της 66784

    Απ: Localization and Search Engine Optimization in DNN

    όλα τα skins, υποστηρίζουνε localisation.

    Μπορείς να τα βρείς τα localisation Μodules από εδώ

    Γενικά διάβασε αρκετά για skinning πριν ξεκινήσεις. Σου έχω δώσει αρκετή πληροφορία , που πιστεύω θα σου φανεί χρήσιμη.Σημείωσε αν θες την ερώτηση σαν απαντημένη....

    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems