Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με χρήση TList

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò izno. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 05-09-2011, 12:14. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-09-2011, 12:35 67034

    Πρόβλημα με χρήση TList

    Καλησπέρα , αν και παρακολουθώ το forum εδώ και καιρό πρώτη φορά γράφω σε αυτό. Η ερώτηση μου είναι πάνω σε visual c++ και συγκεκριμένα  πως να εισάγω TList σε πινάκα, και πως μπορώ μέσα στο TList να έχω ΤImage. Θα μπορούσατε να μου δώσετε μια κλάση ως παράδειγμα για να μπορέσω να το υλοποιήσω. (Δεν γνωρίζω άν έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά δουλέυω σε περιβάλλον Borland ).
    Ευχαριστώ.
  •  04-09-2011, 22:29 67054 σε απάντηση της 67034

    Απ: Πρόβλημα με χρήση TList

    Κάτι έχεις μπερδέψει. Η Visual C++ είναι προϊόν της Microsoft και δεν περιέχει τύπους TList, TImage. To IDE της Borland περιέχει τις δικές του βιβλιοθήκες οι οποίες δεν έχουν σχέση με το προϊόν της Microsoft. Θα πρέπει συνεπώς να κοιτάξεις το documentation και το Help του IDE σου για να δεις πως χρησιμοποιούνται αυτές οι κλάσεις.

    Επιπλέον, τί εννοείς "πως να εισάγω TList σε πίνακα"? Τί είδους πίνακα? Μιλάμε για C array ή για κάτι άλλο? Από τη στιγμή που ένα TList υποθέτω είναι ένα container όπως και ο πίνακας, γιατί θέλεις να φτιάξεις ένα πίνακα από TLists? 

    Και τέλος να παρατηρήσω ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς τους standard containers της STL όπως vector, list, map κλπ αντί για custom υλοποιήσεις. Οι custom βιβλιοθήκες κατά κανόνα έχουν φτιαχτεί πριν την STL (μιλάμε για κάπου 10 χρόνια πλέον) και παραμένουν στα διάφορα IDE για λόγους συμβατότητας με παλαιότερες εκδόσεις. 

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-09-2011, 22:51 67056 σε απάντηση της 67054

    Απ: Πρόβλημα με χρήση TList

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου , όντως ψάχνωντας και εγώ βρήκα ότι το TList είναι ιδιαιτερότητα της Borland , αν ήταν στην δική μου κρίση δεν θα το χρησιμοποιούσα αλλά είναι μέρος της ύλης που διδάσκομαι και θα πρέπει να το βρω.
     Η TList είναι όντως container αλλά η παρούσα ερώτηση μου έχει ζητηθεί και έπρεπε να την λύσω. Δυστηχώς από την Borland δεν μπόρεσα να έχω την επιθυμητή υποστήριξη και γι αυτό απευθύνθηκα εδώ μήπως κάποιος το έχει συναντήσει .
     Ευχαριστώ πάλι για τον κόπο σου :)
  •  04-09-2011, 23:34 67057 σε απάντηση της 67056

    Απ: Πρόβλημα με χρήση TList

    Και πάλι δεν εξηγείς τί θέλεις να κάνεις. Τί εννοείς "να προσθέσεις ένα TList σε ένα πίνακα " ? Πως να ορίσεις ένα πίνακα από TList ?  Με ένα TList myArray[]; Πως να αποθηκεύσεις ένα αντικείμεο TList σε ένα στοιχείο του πίνακα? Με το myArray[3]=myTList; Ή πως να προσθέσεις π.χ. ένα 6ο στοιχείο σε ένα array που έχει οριστεί ότι περιέχει 5 στοιχεία? Αυτό δεν γίνεται και θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα νέο πίνακα 6 στοιχείων, να αντιγράψεις όλα τα παλία και να βάλεις το νέο στο τέλος.


    Α, και εδώ που τα λέμε, αν η ύλη που διαβάζεις μιλάει για TList και όχι για STL, καλά θα κάνεις να σκεφτείς πολύ σοβαρά αν αξίζει να τη διαβάζεις καν. Γιατί μάλλον δεν πρόκειται να ξανασυναντήσεις ποτέ αυτά τα TList.

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-09-2011, 23:48 67058 σε απάντηση της 67057

    Απ: Πρόβλημα με χρήση TList

    Η ακριβής διατύπωση είναι Έχουμε έναν πίνακα 26 θέσεων. Σε κάθε θέση υπάρχει ένα TList και κάθε TList περιέχει ένα TImage. Το TImage κληρονομείται με 4 χαρακτηριστικά. Να γραφεί κώδικας και κλάσεις.
    Το πρόβλημα μου δεν είναι να όρισω το TImage και να το συνδέσω με το TList , το πρόβλημα μου είναι πως θα ορίσω σωστά σε κάθε θέση του πίνακα να υπάρχει ένα ΤList.
  •  05-09-2011, 12:14 67065 σε απάντηση της 67058

    Απ: Πρόβλημα με χρήση TList

    Αυτό είναι βασική ερώτηση και απ' ότι καταλαβαίνω μιλάμε για άσκηση μαθήματος. Καταρχήν θα έπρεπε να είχες κάνει την ερώτηση στα "πρώτα βήματα". Όσο για το πως θα αποθηκεύσεις ένα αντικείμενο σε μία θέση του πίνακα .... σκοπός της άσκησης είναι να θυμηθείς αυτά που σου είπαν στο μάθημα, να διαβάσεις το βιβλίο που σου έδωσαν και να τη λύσεις. Αν σου γράψει άλλος τη λύση για μία τόσο βασική ερώτηση, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει.

    Άσε που σου έχω ήδη απαντήσει.

    Αν πάντως ενδιαφέρεσαι σοβαρά να μάθεις C++ και όχι απλά να περάσεις ένα μάθημα χωρίς να καταλάβεις τί κάνεις, υπάρχουν δύο πολύ καλά εισαγωγικά βιβλία τα οποία διδάσκουν την C++ όπως χρησιμοποιείται πραγματικά.

    • Το C++ Primer του Stanley Lippman, ένα από τα κλασσικά εισαγωγικά βιβλία και το
    • Accelerated C++ των Koening και Moo, το οποίο είναι συντομότερο καθώς ακολουθεί αρκετά πιο γρήγορους ρυθμούς.

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems