Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Database deployment, user accounts και folder redirection

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Markos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Markos στις 09-09-2011, 13:55. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-08-2011, 16:24 66811

    Database deployment, user accounts και folder redirection

    Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω έχει ως εξής:

    Έχω μια windows client εφαρμογή που πρέπει να εγκατασταθεί σε έναν αριθμό από pc με Windows XP και πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες (υπάρχοντες και μελλοντικούς). Το database engine είναι SQL Server Express. Για τους χρήστες έχουν δημιουργηθεί domains και accounts που κάνουν logon. Κάθε χρήστης πρέπει να δουλεύει σε δικό του αντίγραφο της βάσης. Για να λύσω αυτό το πρόβλημα σκέφτομαι η database να εγκατασταθεί σε φάκελο μέσα στο Application Data του κάθε user. Με την εκκίνηση της εφαρμογής θα γίνεται έλεγχος της ύπαρξης της database και, εάν αυτή δεν υπάρχει στον αντίστοιχο φάκελο, να τη δημιουργεί. Θεωρώ δεδομένο το folder redirection για να μην χάνουν οι χρήστες τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα τους, ανεξάρτητα από το pc που κάνουν logon. Άρα γίνεται και syncronization των στοιχείων των αντίστοιχων φακέλων. Το σκέφτομαι σωστά ή κάνω κάποιο λάθος; Υπάρχει κάτι που πρέπει να ρωτήσω τον(-ους) administrator(s); Μήπως, έχετε να προτείνετε κάποια εναλλακτική προσέγγιση στο deployment;

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  09-09-2011, 11:57 67162 σε απάντηση της 66811

    Απ: Database deployment, user accounts και folder redirection

    Καλημέρα,

    σε κάθε pc που θα κάνει logon o χρήστης θα φτάχνεις καινούρια αρχεία με ρυθμίσεις? όταν θα αλλάζει pc φτου και από την αρχή?

    τα pc έχουν δίκτυο μεταξύ τους? αν ναι, γιατί δεν αποθηκεύεις κεντρικά όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σε μια βάση? έτσι κάθε pc θα είναι καθαρό.

    ελπίζω να βοήθησα εκτός και αν δεν κατάλαβα την ερώτηση...


    Reven...
  •  09-09-2011, 13:55 67164 σε απάντηση της 67162

    Απ: Database deployment, user accounts και folder redirection

    Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Τελικά, το σενάριο του deployment υλοποιήθηκε ακριβώς όπως το περιέγραψα στο αρχικό post. Αμέλησα, όμως, να ενημερώσω το thread. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε από την αρχή να λειτουργεί για έναν χρήστη, τοπικά, μόνο που αντί για Access χρησιμοποίησα τον SQL Server Express. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η βάση δε μπορεί να ανέβει κάπου κεντρικά και να συνδέονται όλοι σ' αυτήν με μια απλή αλλαγή του connection string. Η απαίτηση, όμως, στη συγκεκριμένη εγκατάσταση ήταν ότι ο κάθε χρήστης θα πρέπει να δουλεύει στη δική του βάση και ο ένας να μην μπορεί να δει και να αλλάξει τα δεδομένα του άλλου. Για παράδειγμα (απλό παράδειγμα, έτσι; μην το πάρεις "τοις μετρητοίς"), ο κάθε χρήστης να μπορεί να βλέπει και να επεξεργάζεται τα τιμολόγια που μόνο εκείνος έχει καταχωρίσει. Αν η βάση είχε σχεδιαστεί διαφορετικά, αυτό θα ήταν απλό βάσει της λύσης που προτείνεις. Επειδή, όμως, δεν γίνεται να ξαναφτιάξω την εφαρμογή σε μία νύχτα, χρειάστηκε μια διαφορετική προσέγγιση στο deployment. Βέβαια, το connection string με τον τρόπο αυτό γίνεται λίγο(!!)... λάστιχο, αλλά δούλεψε.

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems