Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

LightSwitch sorting problem

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nikos koronaios. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kchristo στις 30-09-2011, 11:15. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-09-2011, 11:43 67110

    LightSwitch sorting problem

    Καλημέρα σε όλους.

    Ενθουσιασμένος με το LightSwitch απο μια πρώτη ματία και απο videos/reviews  ξεκίνησα ενα projecτ για να το γνωρίσω.
    Και εκει αρχίζουνε τα κλασσίκα problems. Τα κάνει όλα αυτόματα ευκολά αλλα κάποια επίσης προφανή δεν τά κάνει αυτοματά και κολάς μέχρι να βρέις μία νορμάλ λύση.
    Επι του πρακτέου.
    Δεν κάνει sorting όταν έχεις Grid και έχεις lookup fields. Κανει sorting μονο στις απλές columns.
    Παραδειγμα :
    Έστω οτι εχω ενα table Customer με 3 πεδία CustomerID, CustomerTypeID, CustomerName όπου το CustomerTypeID δείχνει σε ένα table CustomerType με CustomerTypeID και CustomerTypeName.
    Φτιάχνω μια EditableGrid Screen για το table Customer το τρέχω και Sorting στα Headers του Grid έχω μόνο στις Columns CustomerID,CustomerName. Στο CustomerType δεν ύπαρχει.
    Πήγα να το δηλώσω στο sort στον Query Designer του LigthSwitch και δεν το φέρνει διαθέσιμο.

    Με τα πολλά πήγα στην preproccessQuery και έβαλα query = query.OrderByDescending(a => a. CustomerType.CustomerTypeID ); αλλα δεν την "ακούει" το query. Είτε το έβαλα είτε όχι ενα και το αυτό!

    Έχει κανέις καμιά άλλη ιδέα-λύση για το sorting ?


    Ειμαι ένας φτωχός πλήν τίμιος developer...
  •  30-09-2011, 11:15 67589 σε απάντηση της 67110

    Απ: LightSwitch sorting problem

    Καλημέρα Νίκο
    Η λύση που ζητάς, αν μιλάμε για search screen και όχι editable grid, είναι να views. Απλά δεν μπορείς να το κάνεις με native datasource. Γενικά να ξέρεις ότι όταν χρησιμοποιείς native datasources, επειδή το subset του Entity Framework (που για να λέμε και την αλήθεια ακόμα και ολόκληρο έχει προβλήματα) που υλοποιεί το LightSwitch είναι περιορισμένο οι δυνατότητες σου είναι εξ ίσου περιορισμένες. Με εξωτερικά datasources, είτε αυτά είναι κατευθείαν σύνδεση σε βάση SQL Server οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις database views, είτε RIA Service datasources οπότε μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις Database Views είτε να φτιάξεις με κώδικα και queries, έχεις γενικά πολλές δυνατότητες και μπορείς να λύσεις (χωρίς υπερβολή) ΌΛΑ τα προβλήματα. Χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις λίγο παραπάνω κόπος και κώδικας αλλά ο κόπος και ο κώδικας που γλυτώνεις με το LightSwitch είναι πίστεψέ με πολλαπλάσιος σε κάθε περίπτωση, ακόμα και την πιο σύνθετη.

    1+1 = 3 για πολύ μεγάλες τιμές του 1
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems