Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

πώς κάνουμε extract τα XML αρχεία από με μια SP List

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Underwater. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 09-10-2011, 19:02. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-10-2011, 18:11 67690

    πώς κάνουμε extract τα XML αρχεία από με μια SP List

    Ξέρει κανείς ένα εύκολο τρόπο πώς να κάνουμε extract τα XML αρχεία από με μια SP List ?  Θέλω να δημιουργήσω τα SP Lists σε ένα Web Browser με όλα τα Fields, Validations, κλπ και μετά με κάποιο τρόπο να τα μεταφέρω σε Visual Studio SP Project.   Έχω βρει κάποια tools στο Codeplex για WSS αλλά όχι για SP2010?

     

    Edit: ακουσα οτι το VS 2011 Dev Preview  εχει ενα designer που κανει αυτο : - )

     


    “Don’t worry if it doesn’t work right. If everything did, you’d be out of a job.”
    (Mosher’s Law)
  •  09-10-2011, 18:32 67692 σε απάντηση της 67690

    Απ: πώς κάνουμε extract τα XML αρχεία από με μια SP List

    Ρωτάς ουσιαστικά, πως να κάνεις extract το schema μίας λίστας? Το Visual Studio 2010 ήδη μπορεί να δημιουργήσει ένα solution από ένα ήδη υπάρχον Sharepoint site. Επιπλέον, τα site templates που δημιουργούνται όταν σώζεις ένα site από το site administration έχουν τη μορφή wsp (Sharepoint solution) και μπορούν να γίνουν import στο VS 2010. Παρόλα αυτά ...

    Ο wizard δεν είναι και πολύ εξυπνότερος απ' ότι ήταν στο 2007 και θα δεις περίεργα ονόματα και άσχημα Guids. Επίσης, το XML που δημιουργείται είναι πολύ μεγάλο. Θα πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βγάλεις άκρη.

    Ένα άλλο "θεματάκι" που κάνει τη δημιουργία εργαλείων σχετικά δύσκολη είναι ότι υπάρχουν μικρές ασυμβατότητες μεταξύ του schema που παίρνεις όταν χρησιμοποιείς κώδικα για το τραβήξεις, π.χ. με την SPList.SchemaXML και του XML που πρέπει να φτιάξεις στο solution σου για να γίνει deploy σε ένα νέο site. Από την άλλη, κάποια πράγματα δεν ορίζονται στο schema και πρέπει να εκτελέσεις κώδικα για να τα ενεργοποιήσεις.

    Τα εργαλεία που δούλευαν στο Sharepoint 2007 λογικά θα πρέπει να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο και στο 2010 καθώς οι συγκεκριμένες κλήσεις δεν έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα,  ο Sharepoint Manager διαβάζει αυτό ακριβώς το schema για να σου δείξει όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν για sites, lists, fields αλλά δεν θυμάμαι αν μπορεί να σώσει κιόλας το schema.

    Υποθέτω ότι θέλεις να τραβήξεις το schema μίας λίστας που έχεις ήδη φτιάξει αντί να κάθεσαι να γράφεις όλα αυτά τα schemas με το χέρι . Δυστυχώς δεν είναι και τόσο εύκολο όσο το "Save As Script" που έχει ο SQL Server.

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  09-10-2011, 18:56 67695 σε απάντηση της 67692

    Απ: πώς κάνουμε extract τα XML αρχεία από με μια SP List

    Προσπαθώ να κάνω jumpstart ένα Visual Studio SharePoint 2010 Project το οποίο θα περιέχει έξη lists.  Απο αυτο που μου λες, καταλαβαινω ότι μπορώ να φτιάξω τις λιστες μου γριγορα και απλα με ένα Browser με τα Validations, και ενδεχομένως τα Views, Lookups κλπ, να σώζω το site σαν site template (.wsp) και πολύ απλά να το κάνω import από Visual Studio ?


    “Don’t worry if it doesn’t work right. If everything did, you’d be out of a job.”
    (Mosher’s Law)
  •  09-10-2011, 19:02 67697 σε απάντηση της 67695

    Απ: πώς κάνουμε extract τα XML αρχεία από με μια SP List

    Αυτό λέει το φυλλάδιο. Στην πραγματικότητα το solution που δημιουργείται είναι πολύ ακατάστατο για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις για development. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως reference για να δεις πως πρέπει να γράψεις διάφορα πράγματα αλλά ως εκεί. Θα πρέπει να το δοκιμάσεις για να δείς τί εννοώ.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems