Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Soution deployment με το χέρι?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Underwater. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος ivar στις 20-01-2012, 11:52. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-12-2011, 11:19 68648

    Soution deployment με το χέρι?

    Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει που καταλήγουν τα αρχεία SOUTION, PACKAGE και FEATURE (ενός VS2020 SharePoint Project) όταν είναι deployed σε περίπτωση Sandbox αλλά και FARM deployments.  Δηλαδή εάν είναι κάποιος να κάνει το deployments με το χέρι, τι θα πρέπει να κάνει ?  (Όχι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο αλλά για να καταλάβω τι γίνεται ‘under the covers’)


    “Don’t worry if it doesn’t work right. If everything did, you’d be out of a job.”
    (Mosher’s Law)
  •  20-01-2012, 11:52 68969 σε απάντηση της 68648

    Απ: Soution deployment με το χέρι?

    Το solution package (extension .wsp) παράγεται όταν κάνεις package το project μέσα από το VS με δεξί click στο project name (το ίδιο συμβαίνει και όταν τρέχεις σε debug mode με F5). Το αρχείο παράγεται στο build folder (πχ bin/debug).

    Ουσιαστικά είναι αρχείo cab (μπορείς να το κάνεις rename, να το ανοίξεις με τον windows explorer και να δεις τα αρχεία που περιέχει).

    Σε farm deployment το solution αποθηκεύεται στην config db, ενώ σε sandbox στο αντίστοιχο library (site actions / galleries / solution).

    Το packaging δε διαφέρει από farm σε sandbox deployment (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι ισοδύναμα τα deployments, στο sandbox έχεις περιορισμούς τι αρχεία μπορείς να κάνεις deploy και σε ποιά folders).

    Σε ότι αφορά τα features είναι τα customizations που φτιάχνεις και γίνονται deploy στο (14 hive)/template/features folder.


    Μπορείς manually να κάνεις deploy, install kai activate ένα feature αρκεί να κάνει copy τα αρχεία (feature.xml, elements.xml, ..) στο feature folder που θες και να εκτελέσεις stsadm ή powershell commands για installation & activation. Βέβαια δεν προτείνεται κάτι τέτοιο γιατί θα έπρεπε να το κάνεις σε όλους τους servers της φάρμας σου.


    Το solution file (.wsp) λύνει το πρόβλημα γιατί πακετάρει όλα τα features και τα συνοδευτικά αρχεία τους και με την εγκατάσταση / ενεργοποίησή του εξασφαλίζει ότι όλα τα αρχεία θα αντιγραφούν στα σωστά folders σε όλους τους servers.

     

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems