Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

QConn London 2012

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anjelinio. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος PALLADIN στις 05-04-2012, 17:51. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-03-2012, 15:37 69585

    QConn London 2012

    Άλλη μια φορά στη Λούντρα ... :]  - υποθέτω αυθαίρετα ότι είμαι ο μόνος Έλληνας δυστυχώς ... κι εγώ δεν ξέρω πως την πάλεψα τελικά και με στείλανε κι έχω ενοχές. 

    • Η μέρα ξεκίνησε με cross-platform HTML5 mobile development => το πεδίο είναι ακόμα ένα χάος, όλα τα standards είναι drafts ακόμα ... Συμπέρασμα: αν πάτε για html5 mobile app, go for PhoneGap / Apache Granada ( το ίδιο είναι )

    • Συνέχισε με την τεχνολογική ιστορία μιας εταιρίας 10 ατόμων που γράφουν social games ( Monster World είναι νομίζω το πιο γνωστό τους αυτή τη στιγμή ), μας παρουσίασαν την τεχνολογική τους ωρίμανση ( απο LAMP σε Ruby + Erlang + Redis ), κυρίως όμως, τελείωσαν με την "values & beliefs" ωρίμανσή τους, που προσωπικά το βρήκα πιο χρήσιμη γνώση:
    1. Value Small Teams over big Teams
    2. Collaboration over Competition 
    3. Generalists over Specialists ( επιτέλους ρε π***** μου !!! γιατί κανείς δεν το καταλαβαίνει ότι όσα πιο πολλά έχεις δεί, τόσο μεγαλώνει το μυαλό σου;;; )
    4. Effort Reduction over Cost Reduction ( αξίζει Σάββα να ξοδέψεις 4 μέρες, για να κερδίζεις 1 ώρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μετά ... )
    5. Innovation over Risk Reduction ( quote απο Facebook "if you don't break things, then you're not moving fast enough" )
    ... και η μέρα συνεχίζεται ... 

    O;]

    Angel
    O:]
  •  07-03-2012, 15:43 69586 σε απάντηση της 69585

    Απ: QConn London 2012

    Λέγε μας πράγματα, λέγε μας...

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  07-03-2012, 16:48 69589 σε απάντηση της 69585

    Απ: QConn London 2012

    anjelinio:
    • Η μέρα ξεκίνησε με cross-platform HTML5 mobile development => το πεδίο είναι ακόμα ένα χάος, όλα τα standards είναι drafts ακόμα ... Συμπέρασμα: αν πάτε για html5 mobile app, go for PhoneGap / Apache Granada ( το ίδιο είναι )
    • ...

    Έχω αρχίσει και τη μυρίζομαι τη δουλειά... Το επόμενό μου βιβλίο θα είναι το "Numerical Recipes in Javascript". Stick out tongue

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  08-03-2012, 18:17 69599 σε απάντηση της 69589

    Απ: QConn London 2012

    ... χμμμ ... και που είχαμε μείνει να δείς .. συνεχίζω με τα χτεσινά.

    Λοιπόν, συνεχίζω με το κοινωνικό σχόλιο της μέρας ... σήμερα, έξω απο το Westminster Abbey ( εκεί που παντρεύτηκαν οι βασιλικοί λεγάμενοι ... ), έχει διαμαρτυρία για την ... ιδιωτικοποίηση του NHS - National Health Service. We are all Greeks και τέτοια παίδες, κι απ'την πατρίδα να φύγεις για ένα καλύτερο μέλλον ... στο ίδιο μέλλον θα πας, που μάλλον έξω είναι ήδη γεγονός, απλώς εμείς δεν κοιτάμε και δεν ενημερωνόμαστε. Επαγγελματίες πρώτης γραμμής εδώ, δουλεύουν με 3-μηνες συμβάσεις και χωρίς δικαιώματα, ζώντας τη φρίκη σπίτι - tube - work - tube - σπίτι.

    BTW, 1 Old Holborn 25g εδώ κάνει περίπου 10 Ευρώ, και η κάρτα για το tube για μέρα ( μόνο για το σχετικό κέντρο του Λονδίνου παρακαλώ ) περίπου άλλα τόσα. Τ'ακούτε που 'ρχονται προς τα νότια;;;

    [ οκ, τέρμα το hippie outburst και συνεχίζουμε ]

    Session 4 - Fault Tolerance, Anomaly Detection & Anticipation Patterns.

    Σύνοψη στα γρήγορα. Όλα αυτά είναι τα εξής 4:

    • Knowing what to expect 
    • Knowing what to look for
    • Knowing what to do
    • Knowing what happened 

    O φίλος βάλθηκε να μας τρελάνει. Πρώτη ερώτηση .. "what IS 'normal' ?" - και δείχνει ένα monitoring log με response times, που έχουν spikes & lows. Δείχνει πολύ σαν κάτι να πηγαίνει πολύ πολύ στραβά, αλλά καλύπτει μόνο 2 ώρες - κάνει ένα zoom out σε ολόκληρη τη μέρα και αποκαλύπτεται ένα σχετικά ομαλό γράφημα, όλα καλά πάνε τελικά, it's normal για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. :]

    Περνάει στο Fault Tolerance, και μας λέει ... η παραγωγή είναι παραγωγή, μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για το περιβάλλον της εφαρμογής σας, τα patterns χρήσης, κτλ. κτλ.

    "Ξέρουμε τα πάντα για το αυτοκίνητο που οδηγάμε, αλλά αυτό δε διασφαλίζει ότι θα φτάσουμε στις 8:15, αν δεν ξέρουμε τίποτα για την κίνηση στους δρόμους" ...  

    Συνέχισε με διάφορα ωραία quotes, ένα ειδικά για το anticipation μέρος ... "What could possibly go wrong ???" - that's how you start ... 

    Μας φρίκαρε όλους, λέγοντας ότι συχνά κάνουν "game day exercises" στην παραγωγή - ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΥΝ MON DIEU !!! LIVE !!!

    Και μετά μας έβαλε στο νόημα - "για να κάνεις κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις προετοιμαστεί, κι εσύ κι η εφαρμογή σου για κάτι τέτοιο. Πρέπει να έχεις στεγανά. - ε, κι αν κάτι απρόσμενο προκύψει ... αυτός ήταν ο σκοπός μας απ'την αρχή, όχι; Θα προτιμούσες να το ανακαλύψεις κάποιο βράδυ Σαββάτου στις 3 το πρωί; " 

    [ ... υποκλίνομαι ... ]

    Και τελειώνει ο φίλος την παρουσίαση λέγοντας ότι, μέσα απο όλα αυτά, υπάρχει ένας και μοναδικός παράγοντας ο οποίος είναι ο βασιλιάς όλων, το πιο σημαντικό πράγμα - "People Are Paramount !" 

    Φυσικά δε μπορώ να γράψω όλες τις λεπτομέρειες, είναι πολύ υλικό για το διάλειμμα των 15 λεπτών, αλλά κάθε φορά που έρχομαι βλέπω πόσο πιο ανοιχτό και diverse είναι το QCon όσον αφορά τα θέματα για τα οποία θα ακούσεις εδώ - και ΔΕ γελάνε μαζί μου, ούτε με χτύπησαν επειδή η τσάντα μου του laptop λέει πάνω MS Tech Ed ... :D




    Angel
    O:]
  •  08-03-2012, 18:33 69600 σε απάντηση της 69599

    Απ: QConn London 2012

    Σήμερα, Πέμπτη, το ρίξαμε στο Architectures you always wanted to know about, και στο Agile. 

    Είδα twitter και facebook μέχρι τώρα, πολύ ενδιαφέροντα θέματα, δυστυχώς ο Facebook ινδός μας τα χάλασε - πολύ μέτριος - κι αισθάνθηκα πολλά βλέμματα "kill the heretic" όταν σηκώθηκα απο την πρώτη θέση στη μέση της ομιλίας κι έφυγα γιατί ... καλύτερα να μη με δούν να χασμουριέμαι κιόλας. 

    Δείτε το πρώτο webcast που θα βρείτε για Hadoop κι είστε οκ ... αναμάσημα.

    Το twitter ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον, ειδικά όταν ο φίλος μας έδειξε το flow των κλήσεων στα components, πως μαζεύουν κι οργανώνουν όλα αυτά τα tweets σε timelines, cashing, και τα λογικά διαγράμματα των σχετικών υπο-συστημάτων τους. Αλλά δυστυχώς δεν ήταν προετοιμασμένος ή έμπειρος σε παρουσιάσεις και η αμηχανία του φάνηκε ... τι να κάνεις ... better luck next time matey.

    Φανταστική παρουσίαση απο ένα μαλλιά απο το Guardian.co.uk, που μας έδειξε τη μετάβαση απο ένα "μονολιθικό" web app για την εφημερίδα μεταμορφώθηκε σε ένα host για mini web-apps τα οποία γράφονται και τρέχουν σε σχεδόν οτιδήποτε ( php, python, scala / java ), και ζούν .. οπουδήποτε ... ( in-house, colocated, cloud ... whatever ! )

    Λογικά και φυσικά διαγράμματα, cashing layers, inter-dependencies και ... architecting for failure

    Περιέγραψε ένα σύστημα με on/off switches για κάθε mini-app, τις προκλήσεις και τις λύσεις του cashing, το Emergency Mode όπου πράγματα κλείνουν, ή γίνονται "pressed" στο δίσκο ( generated html σελίδες δηλαδή αντι για τις κανονικές δυναμικές ) - μια μικρή μαγεία μιας ώρας !

    Gotta go όμως, μόλις μας ξανα-άλλαξαν την αίθουσα του agile track ... 

    "This is angelos kara-gile, live from London UK, back to you guys at the studio"  :)

    Angel
    O:]
  •  05-04-2012, 15:38 69922 σε απάντηση της 69600

    Απ: QConn London 2012

     

     Οι QCon δεν σου δίνουν φεύγοντας ή μετά DVD με τις παρουσιάσεις δυστυχώς σαν τη μαμά Microsoft. Είναι λίγο πιο "commies", και τα βγάζουν όλα στον αέρα για όλο τον κόσμο, αλλά σταδιακά, παίρνει 6 μήνες ( !!! ) - λογικό, δε λέω, κάποιοι πληρώσανε για να πάνε ...

    Μόλις μου στειλανε τη σελίδα με το release schedule όμως, και τουλάχιστον 1 άνθρωπος με ρώτησε αν μπορούν να βρεθούν αυτά τα videos, so here you go:

    http://qconlondon.com/london-2012/videos

     enjoy responsibly όταν βγούν στον αέρα, προσοχή στα νυχτέρια :)


    Angel
    O:]
  •  05-04-2012, 16:36 69923 σε απάντηση της 69922

    Απ: QConn London 2012

    Χμμμ, με ενδιαφέρει να ακούσω το "Developers have a mental disorder"! Όχι ότι διαφωνώ ...
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-04-2012, 17:14 69924 σε απάντηση της 69922

    Απ: QConn London 2012

    Stay tuned for the Lambda Man! Smile (6th of Aug)
    Palladinos Nick
    Software Engineer
    -----------------------
    The limits of my language mean the limits of my world. (Ludwig Wittgenstein)
  •  05-04-2012, 17:20 69925 σε απάντηση της 69924

    Απ: QConn London 2012

    Χεχε .. που 'στε ρε άτομα εσείς Smile 

    Για λίγο μου φάνηκε ότι ήταν 2007 στο dnz :] 

    Angel
    O:]
  •  05-04-2012, 17:31 69926 σε απάντηση της 69925

    Απ: QConn London 2012

    Palladin, εσύ δεν είχες να πας σε δουλειά? Άσε που δεν λέει να ευλογεί κανείς τα γένεια του! Stick out tongue Ή αν είναι να το κάνει, να το λέει και πριν το conference!

    Βλέπω ενδιαφέρον και το "Grid Gain vs. Hadoop. Why Elephants can't fly" στις 14 Μαΐου. Κάτι μου λέει ότι ο Νίκος θα έχει κάτι να πει και επ αυτού μέχρι τότε!


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-04-2012, 17:51 69927 σε απάντηση της 69926

    Απ: QConn London 2012

    Παναγιώτης Καναβός:
    Palladin, εσύ δεν είχες να πας σε δουλειά? Άσε που δεν λέει να ευλογεί κανείς τα γένεια του! Stick out tongue Ή αν είναι να το κάνει, να το λέει και πριν το conference!

    Βλέπω ενδιαφέρον και το "Grid Gain vs. Hadoop. Why Elephants can't fly" στις 14 Μαΐου. Κάτι μου λέει ότι ο Νίκος θα έχει κάτι να πει και επ αυτού μέχρι τότε!


    Πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση "Grid Gain vs. Hadoop. Why Elephants can't fly"… 

    Stay tuned for M-Brace ( Cloud computing is going to be abstracted out to a higher level ) . 


    Palladinos Nick
    Software Engineer
    -----------------------
    The limits of my language mean the limits of my world. (Ludwig Wittgenstein)
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems