Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Τιμές Google Cloud SQL - Είμαστε σοβαροί?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 17-05-2012, 12:32. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-05-2012, 12:32 70264

    Τιμές Google Cloud SQL - Είμαστε σοβαροί?

    Η Google ανακοίνωσε τις τιμές του Cloud SQL, μίας υπηρεσίας αντίστοιχης του SQL Azure η οποία βασίζεται σε MySQL . Το ελάχιστο κόστος ανά μήνα είναι $45 για .... 1 GB storage και το μέγιστο μπορεί να φτάσει τα $350 για 10 GB  Surprise . Πέρα από το κόστος, υπάρχουν και περιορισμοί στη μνήμη και το IO της βάσης. Αξίζει να το συγκρίνει κανείς με το SQL Azure όπου τα $45 σου δίνουν 10GB, χωρίς περιορισμούς (ή εγγυήσεις) στη μνήμη και το ΙΟ.

    Ο λόγος για την παρανοϊκή πολιτική είναι ότι το Google προφανώς χρεώνει το χρόνο λειτουργίας του VM που σηκώνει τη MySQL, με αποτέλεσμα  η χρέωση ανά μέρα να καταλήγει τεράστια. Η χρέωση του VM δίνει και κάποια μικρή εγγύηση για το πόσο δυνατό θα είναι το VM που θα τρέξει, χωρίς βέβαια να σου εγγυάται κανείς ότι τα άλλα VM πάνω στο ίδιο σίδερο δεν θα σου ρίξουν την απόδοση. 

    Η Microsoft αντιθέτως χρεώνει μόνο το χώρο, χωρίς εγγυήσεις για το μηχάνημα στο οποίο θα τρέξει η βάση.

    Μία εξήγηση γι αυτή την πολιτική είναι ότι η Google δίνει το Cloud SQL κυρίως για analytics, τα οποία χρειάζεται να τρέχουν για λίγο χρόνο κάθε μήνα αλλά πρέπει να επεξεργαστούν αρκετά βαρειά queries. Ο κύριος αποθηκευτικός χώρος για τη λειτουργία ενός site εξακολουθεί να είναι το Google storage. 

    Αντίθετα, η Microsoft παρέχει εξαρχής το SQL Azure ως τον κύριο αποθηκευτικό χώρο για sites "παλαιού τύπου", όπου το απαιτούμενο είναι η συνεχής λειτουργία και λιγότερο η εγγυημένη απόδοση του μηχανήματος σε analytic processing.

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems