Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

VB6 - Windows 7 - Clipboard

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Than. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Markos στις 23-11-2012, 19:14. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-11-2012, 08:48 71605

    VB6 - Windows 7 - Clipboard

    Την καλημέρα μου σε όλους.

    Έχουμε μια εφαρμογή γραμμένη σε VB6 η οποία όταν τρέχει σε Windows 7 ή Server 2008 πολύ συχνά, όχι πάντα όμως, μπλοκάρει τον Clipboard. Τι Ctrl + V, τι δεξί κλικ + Copy να κάνεις, Paste δεν θα καταφέρεις να κάνεις με τίποτα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα τρέχει εκείνη τη στιγμή. Μόλις κλείσει η συγκεκριμένη εφαρμογή, η λειτουργία του Clipboard επανέρχεται κανονικά. Σε Windows XP ή Server 2003 το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται ποτέ των ποτών.

    Επειδή υπήρχαν ορισμένα (σκοτεινά!!) σημεία στον κώδικα που έκαναν χρήση του Clipboard, θεωρήσαμε στην αρχή ότι εκεί ήταν η ρίζα του προβλήματος. Αποφασίσαμε λοιπόν να ξηλώσουμε από παντού τον Clipboard. Το κάναμε (και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό), αλλά το πρόβλημα παραμένει.

    Έχοντας φάει μερόνυχτα στο Internet ψάχνοντας για το συγκεκριμένο θέμα έχω βρει πολλά posts που διαμαρτύρονται σχετικά με αυτό το πρόβλημα. Άλλοι λένε ότι φταίνε κάποια optimazition προγράμματα που επεμβαίνουν στον Clipboard (πχ IOBIT), κάποιο plugin (πχ Skype...) και διάφορα τέτοια. Ακόμα και για το locale των windows διάβασα κάτι. Στη δική μας περίπτωση όμως δεν ισχύει κανένα από τα παραπάνω.

    Σας έχει τύχει τίποτα παρόμοιο και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε;

    Ευχαριστώ πολύ!

  •  23-11-2012, 14:00 71607 σε απάντηση της 71605

    Απ: VB6 - Windows 7 - Clipboard

    Αντί να ψάχνεις στην τύχη, φτιάξε ένα καθαρό VM και δοκίμασε εκεί την εφαρμογή σου. Αν δεις ότι η συμπεριφορά αυτή συνεχίζεται, θα πρέπει να ψάξεις παραπέρα στον κώδικα σου για να δεις τί συμβαίνει. Επιπλέον, θα πρέπει να βάλεις και error logging αν δεν υπάρχει για να δεις τί συμβαίνει.

    Δυστυχώς, στην VB6 ήταν πανεύκολο να αγνοήσεις λάθη με ένα On Error Resume Next και να μην γίνει ποτέ αντιληπτό ότι κάτι πήγε στραβά.

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν φταίει το λειτουργικό.

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  23-11-2012, 16:29 71608 σε απάντηση της 71607

    Απ: VB6 - Windows 7 - Clipboard

    Το πρόβλημα εμφανίζεται σχεδόν σε όλους τους πελάτες μας που αναβαθμίζουν τα PC τους από τα παλιά καλά XP σε Windows 7.

    Πρόσφατα αναβαθμίστηκε το development PC μου σε 2008 R2. Και μια φορά, εκεί που πήγα να κάνω copy - paste από το outlook σε ένα notepad, την ώρα που εντελώς συμπτωματικά είχα ανοίξει την εφαρμογή, κατάλαβα πόσο ωραία νοιώθουν οι πελάτες μας. Μόλις έκλεισα το πρόγραμμα μπόρεσα να κάνω την αντιγραφή κανονικά.

    Θεωρώ πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

    Δεν κατηγορώ το λειτουργικό σύστημα. Δεν μπορώ να σταματήσω να αναρωτιέμαι όμως γιατί η ίδια συμπεριφορά δεν παρατηρήθηκε ποτέ σε όσους τρέχουν σε XP. Πχ. συγκεκριμένος χρήστης, και μάλιστα καλός, που το δουλεύει το πρόγραμμα τουλάχιστον 6 χρόνια και έχει αναπτύξει ένα δικό του τρόπο εργασίας με το πέρασμα του χρόνου, άρα θεωρούμε ότι δεν δοκίμασε κάτι διαφορετικό από ότι έκανε αυτά τα 6 χρόνια πέρα από τις καθιερωμένες καταχωρήσεις, εκτυπώσεις κτλ που έκανε πάντα, χρησιμοποιώντας το ίδιο build αλλά αναβαθμίζοντας το λειτουργικό του σε ανυποψίαστο χρόνο, άρχισε να έχει το ίδιο πρόβλημα αμέσως μετά την αναβάθμιση.

    Γι' αυτό και έχω οδηγηθεί στο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά η συνεργασία VB6 εφαρμογών με Win 7 δεν είναι και τόσο ρόδινη τελικά; Και ας λέει η Microsoft τα δικά της ότι οι εφαρμογές της θα τρέχουν απρόσκοπτα ακόμα και στα Windows 8.

  •  23-11-2012, 16:50 71609 σε απάντηση της 71608

    Απ: VB6 - Windows 7 - Clipboard

    Φτιάξε και δοκίμασε το VM για να βγάλεις άκρη. Από την άλλη, αν ρωτάς γιατί δεν είναι τόσο καλή η συμπεριφορά μίας εφαρμογής φτιαγμένης σε μία γλώσα ηλικίας 14 ετών, δοκιμασμένη σε ένα λειτουργικό 9 ετών ...........


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  23-11-2012, 19:14 71610 σε απάντηση της 71608

    Απ: VB6 - Windows 7 - Clipboard

    Το πρόβλημα υπάρχει και όταν η εφαρμογή τρέχει σε compatibility mode;

    Άσχετο: ΠΟΥ πήγε ο editor;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems