Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

visual studio 2012 built in reporting

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dkou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dkou στις 26-11-2012, 21:05. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-11-2012, 13:14 71619

    visual studio 2012 built in reporting

    Καλησπέρα σε όλους. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα crystal reports της sap (την τζάμπα έκδοση) με το vs 2010 και έκανα την δουλειά μου καλά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Βγήκε το vs2012 και περίμενα λίγο μέχρι να βγουν compatible εκδόσεις των components που χρησιμοποιώ. Όλα βγήκαν εκτός των crystal reports.

    Έχω βάλει vs2012 σε μια vm και τεστάρω το built in reporting του. Βλέπω syntax μια χαρά, παίρνει παραμέτρους δεν έχει θέματα στην απεικόνιση, παίρνει subreports κλπ κλπ. Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο να περιμένω τα crystal reports. Θεωρώ ότι το built in reporting είναι πλέον εξίσου αξιόπιστο.

    Έχει κανείς να προσθέσει κάτι ?

  •  26-11-2012, 13:37 71621 σε απάντηση της 71619

    Απ: visual studio 2012 built in reporting

    Καταρχήν, οι ερωτήσεις για Reporting καλό είναι να γίνονται στην κατηγορία Reporting. Είναι πολύ πιθανότερο να πάρεις απάντηση έτσι, παρά όταν κάνεις την ερώτηση σε μία κατηγορία που δεν έχει σχέση.

    Δεύτερον, η επιλογή του εργαλείου reporting θέλει σκέψη και σίγουρα δεν είναι κάτι που κρίνεται με το αν είναι "τσάμπα" κάτι ή όχι. Το Visual Studio δεν έχει κάποιο "built-in reporting", αυτό που βλέπεις είναι τα Reporting Services του SQL Server. Είναι αντίστοιχα των Crystal Reports (δεν μιλάμε για "τσάμπα" εκδόσεις, για τις κανονικές λέμε), έχουν ιστορία 8 ετών (από το 2005) και το ποιό θα προτιμήσεις εξαρτάται από το τί εφαρμογές κάνεις, τί database server έχει ο πελάτης, τί απαιτήσεις έχεις.

    Μπορείς να φτιάξεις και reports χωρίς server, όπως μπορούσες πριν και με τα Crystal Reports αλλά θα έχεις παρόμοιους περιορισμούς. Θα πρέπει να τραβήξεις ΟΛΑ τα δεδομένα στον client και η ταχύτητα εκτέλεσης θα είναι χαμηλή. Όπως ακριβώς συμβαίνει και αν χρησιμοποιήσεις την "τσάμπα" έκδοση των Crystal αντί για τη server. Χάνεις επίσης τα πιο σημαντικά features ενός server όπως το caching δεδομένων και έτοιμων reports, τα subscriptions και το scheduling.

    Επίσης, οι δυνατότητες σχεδίασης θα είναι πιο περιορισμένες. Αυτό που βλέπεις στο Visual Studio είναι μόνο το report viewer component το οποίο μπορεί να δείξει μία περιορισμένη έκδοση των Reporting Services. O designer που περιλαμβάνεται στο Visual Studio υποστηρίζει όλα τα features, αλλά ο viewer δεν μπορεί να τα δείξει όλα.

    Τέλος, τα Crystal Reports που έβρισκες ως τώρα δεν ήταν απλά μία κουτσουρεμένη έκδοση, ήταν μία έκδοση που η Seagate παλιά και η SAP τώρα ήταν υποχρεωμένη να δώσει λόγω συμφωνιών με την Microsoft πριν αιώνες. Είχε πάρα πολλές παραξενιές σε σχέση με τις κανονικές εκδόσεις των Crystal Reports και η μετάβαση από "τσάμπα" σε κανονική ήταν περίεργο ζήτημα.



    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  26-11-2012, 21:05 71622 σε απάντηση της 71621

    Απ: visual studio 2012 built in reporting

    Παναγιώτη καλησπέρα, έχεις δίκιο δεν πήγε το μάτι μου στην κατηγορία reporting συνεπώς και έκανα την ανάρτηση μου εκεί που την βρήκες…. Δικό μου ατόπημα.

    Δεδομένων των απαιτήσεων της κάθετης αγοράς για την οποία κατασκευάστηκε το λογισμικό έγινε και η επιλογή των crystal reports, δημοφιλέστατου εργαλείου νομίζω. Σίγουρα δεν έγινε βάσει του κριτηρίου «τσάμπα».

    Εγώ απλώς ζητούσα ένα crystal reports vs sql reporting services vs2010 vs vs2012, ίσως το έκανα με λάθος λεκτικά επιχειρήματα. Ίσως το casual να μην έκανε για την περίσταση.

    Κατά τα άλλα ήσουν κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems