Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εφαρμογή car Navigation σε .NET CF, για συσκευές Windows Mobile και CE.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò RickDeckard. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος RickDeckard στις 06-12-2012, 11:28. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-06-2012, 08:57 70606

    Εφαρμογή car Navigation σε .NET CF, για συσκευές Windows Mobile και CE.

    Αγαπητοί φίλοι,

    έχω κατασκευάσει μια εφαρμογή για car Navigation σε C#, για συσκευές Windows Mobile και CE. Η εφαρμογή μπορεί να διαβάζει τους custom routable χάρτες .IMG που παρέχονται από τον open data χάρτη, OpenStreetMap (http://www.openstreetmap.org/), καθώς και τους χάρτες οι οποίοι μπορούν να γίνουν download από την υπηρεσία  http://garmin.openstreetmap.nl/. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάθε άλλο custom, ελεύθερο, μη κλειδωμένο και μη συμπιεσμένο NT, χάρτη, σε format IMG.

    Η εφαρμογή έχει κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου σε C#, με την χρήση unsafe pointers στις περιπτώσεις όπου απαιτείται ταχύτητα. Το όλο project αρχικά ξεκίνησε με σκοπό την γνωριμία του περιβάλλοντος CF και των σχετικών περιορισμών του σε σχέση με το .NET, αλλά με τον καιρό εξελίχθηκε σε μελέτη ανάπτυξης αλγορίθμων για τα πολλά επιμέρους θέματα, που στην πορεία προέκυψαν. Έτσι, αναπτύχθηκαν αλγόριθμοι για την σειριακή επικοινωνία με την συσκευή GPS, την επεξεργασία των δεδομένων NMEA, την φόρτωση και την αποκωδικοποίηση των χαρτών, την γεωμετρική μοντελοποίηση και απεικόνιση των δεδομένων και την δρομολόγηση. Ακόμη και οι ρουτίνες γραφικών (primitives, transformations) έπρεπε να αναπτυχθούν από το μηδέν, λόγω της αδυναμίας του CF σε real time rendering.

    Ελπίζω να μην σας κούρασα, με όλα αυτά. Για όποιον ενδιαφέρεται, έχω ανεβάσει το project στο sourceforge.net στον σύνδεσμο http://sourceforge.net/projects/navegis/, όπου θα βρείτε και τον κώδικα της εφαρμογής.

    Οποιαδήποτε σχόλια και κριτική, είναι ευπρόσδεκτα.

     

    Δημοσίευση στην κατηγορία: , , , ,
  •  06-12-2012, 11:28 71691 σε απάντηση της 70606

    Απ: Εφαρμογή car Navigation σε .NET CF, για συσκευές Windows Mobile και CE.

    Για όποιον πιθανώς ενδιαφέρεται, η νέα έκδοση του λογισμικού 1.7.0 είναι διαθέσιμη στο link: http://sourceforge.net/projects/navegis/files/latest/download.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems