Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μη σωστή εμφάνιση ελληνικών χαρακτήρων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ηλίας Κεκάκος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 06-12-2016, 15:58. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-11-2016, 23:05 77877

    Μη σωστή εμφάνιση ελληνικών χαρακτήρων

    Συνημμένα: Greek Problem.png

    Έχω φτιάξει 1 απλό πρόγραμμα και έχω προσθέσει 1 HelpProvider. Βάζω στο textbox και στην ιδιότητα Helpstring on Helpprovider πρόσθεσα το κείμενο "Γράψε την Σειρά. Αν είναι πάνω από 1 διαχωρίζονται με (,). Κενό πεδίο ισούται με όλες". Αλλά όταν πατάω F1 εμφανίζετε αυτό που θα δείτε στο αρχείο.

    Τι πρέπει να κάνω για να εμφανίζονται τα Ελληνικά;

    Ευχαριστώ, 

     


  •  04-12-2016, 21:53 77887 σε απάντηση της 77877

    Απ: Μη σωστή εμφάνιση ελληνικών χαρακτήρων

    Δεν νομιζω να μπορείτε να κάνετε κάτι και δεν φταίτε εσείς γι' αυτό.

    Τουλάχιστον σε εμένα δεν δούλεψε ποτέ με Unicode χαρακτήρες. Εγώ το έλυσα εν μέρει χρησιμοποιώντας ToolTip το οποίο έχει και αυτό κάποια θέματα.

     

     

  •  06-12-2016, 15:58 77888 σε απάντηση της 77887

    Απ: Μη σωστή εμφάνιση ελληνικών χαρακτήρων

    Αυτοί δεν είναι Unicode χαρακτήρες αλλά ASCII. Αν υπήρχε θέμα με Unicode θα εμφανιζόταν ένα κουτάκι ή κενό πριν κάθε πειραγμένο χαρακτήρα. Το ότι φαίνονται μαζεμένοι αλλά στα "γερμανικά" σημαίνει ότι το tooltip είναι ελληνικό αλλά η γλώσσα της *φόρμας* είναι English.

    Τα Windows Forms υποστηρίζουν UI σε πολλαπλές γλώσσες. Το UI κάθε γλώσσας δημιουργείται αλλάζοντας το Language της φόρμας στο επιθυμητό. Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να φτιάξει τα λεκτικά για όσες γλώσσες θέλει. Κατά το compile όλα τα strings μαζεύονται σε satellite assemblies, μία ανά γλώσσα. Όταν εκτελεστεί η εφαρμογή, θα επιλεγεί η κατάλληλη γλώσσα με βάση το locale του χρήστη. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη γλώσσα, θα χρησιμοποιηθεί η fallback γλώσσα. Κατά κανόνα είναι τα Αγγλικά, αλλά και αυτό αλλάζει.

    Αυτό που συνέβει τώρα είναι ότι η γλώσσα της φόρμας έχει παραμείνει English, αλλά τα tooltips, help είναι στα Ελληνικά. Για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να αλλάξει η γλώσσα της φόρμας στα Ελληνικά. Αν η εφαρμογή έχει μόνο Ελληνικό UI, μπορεί να αλλάξει και η fallback γλώσσα στα Ελληνικά


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems