Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εύρεση εναπομένοντος χρόνου μέχρι την εκτέλεση του tick event

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò angarato_surion. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος angarato_surion στις 20-05-2006, 12:16. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-05-2006, 03:34 13041

Εύρεση εναπομένοντος χρόνου μέχρι την εκτέλεση του tick event

Υπάρχει τρόπος να πάρει τον χρόνο που απομένει μέχρι την εκτέλεση του event tick σας παρακαλώ βοήθεια δεν βρίσκω λύση αν και ψάχνω αρκετά .

Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

Υλοποιώ εφαρμογές υπό πληρωμή απλώς επικοινωνήστε μαζί μου
  •  20-05-2006, 05:53 13042 σε απάντηση της 13041

Απ: Εύρεση εναπομένοντος χρόνου μέχρι την εκτέλεση του tick event

Το έκανα αν και πρέπει να κάνω αρκετά τεστ!! Τελικά θα γίνει αλήθεια αυτό που είπα για πλάκα σε έναν φίλο μου. Ότι θα κάνω έναν μεγάλο αριθμό κλάσεων που θα φτιαχτεί ένα δικό μου framework πάνω στο dotnet :P
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  20-05-2006, 08:52 13043 σε απάντηση της 13041

Κοίταξε, αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις 2 timers και μία μεταβλητή.

Δίνεις αρχική τιμή στη μεταβλητή, όσο το Interval του πρώτου timer

Ο πρώτος timer χτυπάει ανά το διάστημα που θες (πχ ανά 1 λεπτό), και ο δεύτερος ανά δευτερόλεπτο.

Στο tick event του δεύτερου timer, αφαιρείς 1 από τη μεταβλητή αυτή (i--). Έτσι, έχεις μια ένδειξη του πόσα δευτερόλεπτα μένουν μέχρι το επόμενο tick του πρώτου timer. Όταν χτυπήσει ο πρώτος timer, επαναφέρεις τη μεταβλητή.

Έπειτα, χρησιμοποιώντας το TimeSpan.Parse() (ή το TimeSpan.TotalSeconds property), μπορείς να μετατρέψεις τα δευτερόλεπτα σε κανονική αναπαράσταση ώρας (δηλ. πχ τα 3730 δευτερόλεπτα, θα γίνουν 01:02:10), αλλά δεν έχω Visual studio μπροστά μου αυτήν τη στιγμη.

Ελπίζω να σε βοήθησα.
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  20-05-2006, 12:16 13046 σε απάντηση της 13043

το εφτιαξα ενα νεο αντικειμενο timer που παιρνω την τιμη επειδη στο start μςθοδο που εφτιαξα εβαλα μια public μεταβλητη την οποια αυξανο κατα 1 παντα

μετα στο progressbar το οποιο παρακολουθειτε απο εναν αλλο timer αυτη η public μεταβλητη πολλαπλασιαζεται επι 500 ετσι ωστε να γεμιζει σε 1 λεπτο περιπου ,(εχει μεγιστο το 60000 ms ) το μονο προβλημα ειναι οτι εκιενη την ωρα κατι επαιρνε πολυ την cpu ή την ram (σύγουρα!! ηταν λιγη :P θα πρεπει να βρω τροπο με προγραμμα να την αδειαζω χωρις να πανε στο pagefile των windows) . αυτο παντως θα το βαλω σαν δυνατοτητα στο αντικειμενο που εκανα :P Βοηθησες σρκετα.
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems