Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Oracle profiler?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò vaggos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Main στις 22-05-2006, 20:44. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-05-2006, 01:11 12763

Oracle profiler?

Καλησπέρα σας.
    Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής πρόβλημα.
    Έως τώρα χρησιμοποιούσα αυτό και αυτό το εργαλείο ωστε να μπορέσω να δω τι εντολές sql στέλνει το client κομμάτι μιας εφαρμογής που έχει την βάση της σε Oracle 8.1.7.
    Ως τα εδώ όλα καλά.
    Το πρόβλημα ξεκινάει όταν μεταξύ τής oracle και του client παρεμβάλλεται ένας application server.Όταν συμβαίνει αυτό ο application server αναλαμβάνει να "μιλήσει" στην oracle με τον δικό του τρόπο, που τα παραπάνω εργαλεία δεν καταλαβαίνουν με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω απο ποιά tables και με ποιό τρόπο τραβάει τα data η εφαρμογή.
    Η ερώτηση λοιπόν διαμορφώνεται ώς εξής:
    Υπάρχει απλός τρόπος να παρακολουθώ τη εντολές sql δέχεται η oracle ανα πάσα στιγμή απο κάποια εφαρμογή????
    Ψάχνοντας στο net έχω δοκιμασει διαφορα script για τον sql plus αλλα και software που κάνει αυτη την δουλεια π.χ dbtools for oracle, toad 8.5.1 κ.α
    χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
    Καμια ιδέα?

Υ.Γ:  Τό παραπάνω post το έχω δημοσιοποιήσει και σε άλλα forum προς ανάζητηση απάντησης. Κάνω αυτή την διευκρίνηση διότι δέν θα ήθελα να δημιουργήθεί κάμια παρεξήγηση γι αυτην μου την ενέργεια. Απλά λόγο του ότι είμαι ένας απλός user και δεν κατέχω σε βάθος τεχνικές λεπτομέρειες για το προϊόν της oracle αναζητώ λύση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι χρήστών που πιθανός να έχουν  εμπειρία με τον συγκεκριμένο τομέα.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.
  •  16-05-2006, 18:51 12830 σε απάντηση της 12763

Απ: Oracle profiler?

Ο application server τόσο της Singular όσο και της Altec σου επιτρέπουν να δεις όλα τα ερωτήματα που εκτελούν. Το έλεγξες;
  •  16-05-2006, 21:16 12833 σε απάντηση της 12763

Καλησπέρα. Η εφαρμογή δέν είναι ούτε της Singular ούτε της Altec και επιπλεον ο application server της εν λόγο εφαρμόγης δεν δίνει την δυνατότητα που αναφέρεις.

Η απορία μου όμως είναι γενικότερη.

Με ποιόν τρόπο δηλαδή μπορώ να "δώ" τι εντολές ακούει ο oracle server ανεξάρτητα απο το εάν η client εφαρμογή παίζει με application server ή χωρίς.

Στην ούσια θέλω να αλλάξω την τακτική μου απο το να "παρακολουθώ" τι εντολές στέλνει η client εφαρμογή στην Oracle στο να "παρακολουθώ" τι εντολές δέχεται η Oracle.
  •  19-05-2006, 20:16 13018 σε απάντηση της 12833

Αν η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί με εργαλεία της Borland, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το SQL monitor (ένα μικρό utility που θα το βρεις σε κάποιο cd της Borland). Δυστυχώς δεν νομίζω οτι γνωρίζω κάτι άλλο.
  •  22-05-2006, 20:44 13117 σε απάντηση της 12763

Εχω ακουστά για Oracle tracing. Ειναι εγγενη χαρακτηριστιικό της Oracle, Πρεπει να γίνει παραμετροποιήση και σου το κάνει Dump σε log files.

Ενα Command line utility της Oracle είναι το

otrccol, ενα καλο site είναι to asktom.oracle.com

και πολυ διάβασμα.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems