Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

προβλημα με το DirectX 9 και το AudioVideoPlayback

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gebelinos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος gebelinos στις 04-05-2005, 15:50. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-05-2005, 15:06 1816

Angry [:@] προβλημα με το DirectX 9 και το AudioVideoPlayback

Παιδιά μόλις πριν απο λιγες μέρες άρχισα να χρησιμοποιώ το AudioVideoPlayback το οποίο είναι ένα DirectX 9 contained namespace για να αναπαράγω  mpeg-2 video files. Για να το κάνω αυτό δημιουργώ μία φόρμα at run time και την χρησιμοποιώ σαν  owner (display) για το object  της κλάσσης video την οποία μου κάνει expose to AudioVideoPlayback.

πχ:  Video m_video =  new Video(filename);
           m_video.Owner = MyWnd;

Οπου
    MyWnd είναι η φόρμα που έφτιαξα at run time και χρησιμοποιώ ώς display για το video και στην οποιά προβάλλεται το output του video object. filename είναι η μεταβλητή που έχει το path του clip που θέλω να παίξει.
    Το πρόβλημα μου δημιουργείται όταν προσπαθώ να προβάλλω και υπότιτλους με πληροφορίες για το clip που παίζει , την ίδια στιγμή πάνω στην ίδια φόρμα . Ό'τι δοκίμασα ώς τώρα αποδείχτηκε  άχρηστο.

Καμμία ιδέα???
    Όποις ξέρει κάτι please help...
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Angry
  •  04-05-2005, 15:35 1818 σε απάντηση της 1816

Re: προβλημα με το DirectX 9 και το AudioVideoPlayback

Πως προσπαθείς να εμφανίσεις τους υπότιτλους? Γιατί αν προσπαθείς να τους δείξεις σαν label πάνω από το video δεν πρόκειται να παίξει. Το video εμφανίζεται σαν overlay κατευθείαν στην οθόνη, πάνω από οτιδήποτε άλλο έχουν ζωγραφίσει τα Windows.

Για να δείξεις κείμενο μέσα στην οθόνη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις κλάσεις που έχει το DirectX γι αυτό το λόγο. Ξέρω ότι για το DX3D τουλάχιστον υπάρχουν κλάσεις για κείμενο. Κάτι αντίστοιχο (αν όχι το ίδιο) θα υπάρχει και για Direct Video. Δυστυχώς το DX δεν είναι και το φόρτε μου, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο. Ψάξε στο MSDN, σίγουρα θα υπάρχουν και άρθρα και samples.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-05-2005, 15:50 1819 σε απάντηση της 1818

Re: προβλημα με το DirectX 9 και το AudioVideoPlayback

Έιχα προσπαθήσει  να βρώ κάποιες κλάσεις που να μου επιτρέπουν να παίξω με layers γνωρίζωντας αυτό που πολύ σωστά λές, όμως φαίνεται οτι το συγκεκριμένο namespace είναι  πολύ "φτωχό".
         Δέν ξέρω αν πρέπει τελικά να καταφύγω στην C++ ,αφού μόνο εκεί  φαίνεται να υπάρχει λύση. Όλα τα καλά samples είναι γραμμένα  σε  C++.
        Όπως και να' χει σε ευχαριστώ πολυ.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems