Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση: Class Library Settings και η τύχη του app.config κατα το deployment

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò npoulis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος npoulis στις 05-06-2006, 10:50. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-06-2006, 17:20 13557

Sad [:(] Ερώτηση: Class Library Settings και η τύχη του app.config κατα το deployment

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να θεσω μια απορία μου σχετικα με το deployment (χρησιμοποιώστας setup project). Στο solution μου χρησιμοποιώ μία class library στην οποία περνάω κάποια user settings (My.Settings) τα οποία γράφονται στο app.config . Πάρα πολυ ωραία ολα αυτα όσο είμαι σε design. Μπορω αμα θέλω να ανοιξω και το app.config να αλλαξω χειροκινητα ενα setting και αυτή η αλλαγή αυτόματα να απεικονίζεται και στην συμπεριφορα του library.

Το πρόβλημα είναι οταν κανω deploy αργότερα το solution με setup. Στο application directory το app.config του class library δεν εμφανίζεται απο μόνο του. Στην περίπτωση πάλι που το κανω include χειροκίνητα στο Application project του setup αυτο δεν επηρεάζει τα Settings του runtime πια.

Τι ακριβώς δεν κάνω σωστά?

•  04-06-2006, 01:57 13586 σε απάντηση της 13557

Απ: Ερώτηση: Class Library Settings και η τύχη του app.config κατα το deployment

Βάλε τα settings αυτά, όχι στο App.Config του class library, αλλά του project που περιέχει την εφαρμογή σου (.exe ή web app)
    Angel
    O:]
  •  05-06-2006, 10:16 13618 σε απάντηση της 13586

Απ: Ερώτηση: Class Library Settings και η τύχη του app.config κατα το deployment

Ελα ντε όμως που αφορά την λειτουργία του class library.... δεν αφορά τιμές που χρησιμοποιύνται στο application αλλά private properties του library. Κάποια ιδέα?
  •  05-06-2006, 10:45 13620 σε απάντηση της 13618

Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να έχεις μόνο ένα App.Config στην εφαρμογή σου ( δε βάζω χέρι στη φωτιά ποτέ βέβαια ... )

Αν όμως δε θές κάν να μπορεί να δεί κάποιος αυτά τα settings, μπορείς να κάνεις embed ώς content file ένα xml file, ή ακόμη κι ένα App.Config στο dll σου, να το διαβάσεις ως embedded resource stream απο το ίδιο το assembly σου ( θα υπάρχει πλέον μέσα στο Dll σου ) .. και να κάνεις όμορφα τη δουλειά σου :)
    Angel
    O:]
  •  05-06-2006, 10:50 13621 σε απάντηση της 13618

Εμ είχα κανει xml για τα settings εξ αρχής αλλά μετά βολεύτηκα και θεωρησα οτι μου είναι άχρηστο.... αντε παλι να το ξαναβαζω πίσω...
  •  05-06-2006, 10:50 13622 σε απάντηση της 13621

P.S ευχαριστώ πάντως για κάθε βοήθεια
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems